Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw account maken

Een AdSense-account maken

Klaar om aan de slag te gaan met AdSense? U heeft deze 2 items nodig om een AdSense-account te maken:

• Een Google-account: Als u Gmail of een andere Google-service gebruikt, heeft u er al een. Zo niet, dan kunt u een Google-account maken wanneer u uw AdSense-account maakt.
  • Uw eigen content: Dat kan uw site, blog of andere originele content zijn, zolang u de eigenaar bent en de content voldoet aan het Programmabeleid van AdSense.
    Tip: Ook als uw site nog niet klaar is, kunt u een AdSense-account maken. Zo kunt u AdSense leren kennen terwijl u uw content afrondt.

Uw account maken

1. Ga naar https://adsense.google.com/start/.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Log in op uw Google-account.
  4. Geef de URL op van de site waarop u advertenties wilt weergeven. Meer informatie over hoe u uw URL invult.

Als u de site later wilt toevoegen, laat u dit veld leeg en selecteert u Ik heb nog geen site.

Blogger (of een andere hostpartner) of YouTube
    • Als u YouTube-contentcreator bent en een AdSense voor YouTube-account maakt, logt u in op uw YouTube-account en gaat u naar https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
    • Als uw site op een van onze hostpartnersites staat (bijv. Blogger), klikt u op Ga naar… nadat u uw URL heeft ingevuld. Zo kunnen we u sneller op weg helpen, omdat op hostpartnersites andere procedures worden gevolgd om een account te maken.
  5. Kies of u aangepaste tips en prestatievoorstellen wilt krijgen van AdSense.

We raden u aan Ja te kiezen, zodat we u kunnen helpen meer uit AdSense te halen. Als u dat wilt, kunt u later uw contactinstellingen wijzigen.

6. Selecteer uw betalingsland of -gebied.
    Opmerking: Selecteer het land/gebied waar u momenteel woont en waar u een persoonlijk identificatienummer (pincode) kunt krijgen per post. Op die manier kunt u in de toekomst worden betaald. U kunt uw land/gebied later niet meer wijzigen in AdSense.
  7. Lees en accepteer de Algemene voorwaarden van AdSense.
  8. Klik op Aan de slag met AdSense.

U bent nu ingelogd op uw nieuwe AdSense-account.

Volgende stappen

U kunt nu uw nieuwe AdSense-account uitproberen. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar. Dat komt omdat u een paar taken moet uitvoeren voordat we uw account helemaal kunnen activeren. Lees meer informatie over hoe u uw AdSense-account activeert.