Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Betalinger

Vanlige spørsmål om betalinger

Nedenfor finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene om AdSense-betalinger.

Vanlige spørsmål om betalinger

Vis alle  Skjul alle Når får jeg betalingen?

AdMob-utbetalingene overføres månedlig. Såfremt du har fullført alle trinnene i fremgangsmåten for å motta betalinger, utsteder vi en betaling til deg mellom den 21. og den 26. i hver måned. I denne perioden vises det en ordrelinje med informasjon om at betalingen din er under behandling, på «Transaksjoner»-siden. Finn ut mer om betalingsplaner.

Hvis du benytter deg av elektronisk overføring av midler (EFT), kan det ta fire–ti dager fra betalingsprosessen innledes til midlene er registrert i bankkontoen din. Med bankoverføringer kan det ta opptil 15 virkedager før midlene er tilgjengelige i bankkontoen. Hvis du trenger hjelp, kan du bruke feilsøkingsprogrammet for elektronisk overføring av midler (EFT) eller feilsøkingsprogrammet for bankoverføringer.

Kan jeg få utbetalt pengene tidligere enn planlagt?

Nei, vi kan ikke utstede betalinger utenfor den vanlige betalingsplanen, uansett årsak.

Finnes det en alternativ betalingsmåte?

Eventuelle betalingsmåter som ikke er oppført på «Legg til en betalingsmåte»-siden i kontoen din, er ikke tilgjengelige i landet du holder til i. Vi gir deg beskjed dersom vi gjør nye betalingsmåter tilgjengelig i det aktuelle landet.

Det mangler flere betalinger på Transaksjoner-siden min. Hvordan kan jeg se hele transaksjonsloggen?

Standardvisningen på Transaksjoner-siden inneholder kontotransaksjoner fra de siste tre månedene. Hvis du vil se alle oppføringene i transaksjonsloggen, må du velge Alle datoer i velgeren for datoperioder.

Hva gjør jeg hvis en elektronisk overføring av midler blir sendt til en avsluttet bankkonto?

Hvis du bruker elektronisk overføring av midler som betalingsmåte, og en betaling blir utstedt til en nylig avsluttet bankkonto, returneres betalingen automatisk i løpet av noen få dager, og inntektene tilbakeføres til kontoen din.

Hvis du har en ny bekreftet bankkonto i kontoen din, blir den returnerte betalingen utstedt på nytt i løpet av noen dager. Hele denne prosessen tar omtrent en uke.

Får jeg et sporingsnummer for en lokal sjekklevering med bud?

Vi utsteder ikke sporingsnumre for sjekkleveringer.

Sjekken min ble sendt til en gammel adresse. Hvordan kan jeg få en ny sjekk?
Følg denne veiledningen om du vil be om å få en ny sjekk.
Hva er avsenderadressen for Western Union-betalinger?

Du finner avsenderadressen på kvitteringen. Finn ut mer om hvordan du mottar betalinger via Western Union.

Må jeg bekrefte bankkontoen min med en testinnbetaling hvis jeg ønsker å motta betalinger via bankoverføring?

Nei, du trenger ikke å bekrefte kontoen din for å kunne motta bankoverføringer. Finn ut mer om mottak av betalinger via bankoverføring.

Kan jeg motta betalinger per bankoverføring dersom banken min hører hjemme i et annet land enn adressen i betalingsinnstillingene mine?

Nei. Den aktuelle banken (eller filialen) må høre hjemme i samme land som adressen i betalingsinnstillingene. Hvis den ikke er i samme land, blir ikke SWIFT-koden din godkjent når du oppgir informasjon om den nye betalingsmåten din.

Selgere basert i EØS: Du kan registrere deg for SEPA-betalingsalternativet (Single Euro Payments Area – felles betalingsområde for euro) hvis det er tilgjengelig i landet du holder til i. Finn ut mer om mottak av betalinger via SEPA.

Kan jeg bytte betalingsvaluta?

Det er dessverre ikke mulig å bytte betalingsvaluta.

Kan jeg donere AdSense-inntektene mine til veldedighet?

Akkurat nå har du ikke mulighet til å donere AdSense-inntektene til veldedighet direkte fra kontoen din. Når du mottar AdSense-betalinger, kan du imidlertid forvalte dem slik du måtte ønske.

Hvis du velger å donere inntektene dine, minner vi deg om at du ikke kan legge inn tekst på nettstedene dine der du opplyser om at alle eller deler av annonseinntektene går til veldedighet. Slike erklæringer tillates ikke i henhold til programretningslinjene for AdSense. Denne typen språk kan nemlig skaffe annonsene uberettiget oppmerksomhet, og vi kan heller ikke få bekreftet hvordan disse midlene blir brukt når alt kommer til alt.

Hvor skal jeg sende fakturaer?

Du trenger bare å sende oss fakturaer hvis du er en publisist som er mva.-registrert i Irland. I så fall må du sende fakturaer per e-post til AdSenseVAT@google.com. Ikke send oss fysiske fakturaer.

Tilbyr Google AdSense offisielle betalingsdokumenter?

Ja, vi sender en kvittering for hver av betalingene dine. Du kan levere kvitteringene til banken din eller skattemyndighetene som bevis på betaling fra AdSense. Hvis du vil se en kvittering, kan du klikke på Betalinger og deretter på Betalingsopplysninger. Deretter klikker du på linken for automatisk betaling i «Transaksjoner»-delen.

Hvis du må fremlegge kontrakten du har inngått med AdSense, kan du skrive ut vilkårene for AdSense. Da du registrerte deg for AdSense, godtok du vilkårene, og dette utgjør det juridiske grunnlaget for forholdet mellom deg (din bedrift) og AdSense.

Merk: Vær oppmerksom på at vi ikke kan gi deg trykte, signerte eller stemplede dokumenter.