Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Veelgestelde vragen over betalingen

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over AdSense-betalingen.

Veelgestelde vragen over betalingen

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen Wanneer word ik betaald?

AdSense heeft een maandelijkse betaalcyclus. Als u de stappen om betaald te krijgen heeft afgerond, maken we tussen de 21e en de 26e van de maand een betaling over. Gedurende deze tijd ziet u op de pagina Transacties een regelitem dat aangeeft dat uw betaling wordt verwerkt. Bekijk meer informatie over betaalcycli.

Bij EFT-betalingen duurt het 4 tot 10 dagen vanaf het moment dat het betalingsproces is gestart, voordat u het geld ontvangt op uw bankrekening. Het kan tot 15 werkdagen duren voordat u overboekingen op uw bankrekening ontvangt. Ga voor meer hulp naar onze Probleemoplosser voor EFT en Problemen met overboekingen oplossen.

Kan ik eerder betaald worden?

Nee, we kunnen om geen enkele reden betalingen overmaken buiten ons normale betalingsschema om.

Is er een alternatieve betaalmethode beschikbaar?

Als u een bepaalde betaalmethode niet ziet op de pagina Betaalmethode toevoegen, dan is deze nog niet beschikbaar in uw land. We laten het u weten wanneer er een nieuwe betaalmethode beschikbaar is voor uw land.

Er ontbreken een aantal betalingen op de pagina Transacties. Hoe kan ik mijn volledige transactiegeschiedenis bekijken?

In de standaardweergave van de pagina Transacties ziet u de laatste drie maanden van de transacties in uw account. Als u de volledige transactiegeschiedenis wilt bekijken, selecteert u Onbeperkt in de periodekiezer.

Mijn EFT-betaling is naar een gesloten bankrekening overgemaakt. Wat moet ik doen?

Als uw betaalmethode EFT is en uw betaling is overgemaakt naar een onlangs gesloten bankrekening, dan wordt de betaling na enkele dagen automatisch geretourneerd en worden uw inkomsten weer bijgeschreven op uw rekening.

Als u een nieuwe bankrekening heeft laten verifiëren voor uw account, dan wordt uw geretourneerde betaling na een paar dagen opnieuw overgemaakt. Het hele proces zal ongeveer een week duren.

Wanneer krijg ik een trackingcode voor de levering van mijn cheque door een lokale koerier?

We bieden geen trackingcodes aan voor de levering van cheques.

Mijn cheque is naar een oud adres gestuurd. Hoe kom ik aan een nieuwe cheque?
Ga als volgt te werk om een nieuwe cheque aan te vragen.
Wat is het verzendadres voor betalingen via Western Union?

U kunt het verzendadres op uw betalingsbewijs vinden. Bekijk meer informatie over het ontvangen van betalingen via Western Union.

Moet ik mijn bankrekening laten verifiëren met een testbetaling als ik betalingen via overboeking wil ontvangen?

Nee. U hoeft uw rekening niet te laten verifiëren voor overboekingen. Bekijk meer informatie over betalingen ontvangen via overboeking.

Kan ik betalingen via overboeking ontvangen als mijn bank in een ander land is gevestigd dan het adres in mijn betaalinstellingen?

Nee. Uw bank (of bankfiliaal) moet in hetzelfde land zijn gevestigd als het adres in uw betalingsinstellingen. Als de bank niet in hetzelfde land is gevestigd, wordt uw SWIFT-code niet geaccepteerd wanneer u de gegevens van uw nieuwe betaalmethode invoert.

Verkopers in de EER: U kunt zich aanmelden voor de betalingsoptie SEPA (Single Euro Payments Area) als deze beschikbaar is in uw land. Meer informatie over het ontvangen van betalingen via SEPA.

Kan ik mijn betalingsvaluta wijzigen?

Helaas is het niet mogelijk uw betalingsvaluta te wijzigen.

Kan ik mijn AdSense-inkomsten doneren aan goede doelen?

Momenteel bieden we geen optie aan om uw AdSense-inkomsten rechtstreeks vanuit uw account te doneren aan goede doelen. Zodra u echter uw AdSense-betalingen ontvangt, kunt u zelf bepalen wat u met uw inkomsten wilt doen.

Als u ervoor kiest uw inkomsten te doneren, willen we u er vriendelijk aan herinneren geen tekst op uw sites te plaatsen waarin u aangeeft dat u alle of een gedeelte van de advertentie-inkomsten doneert aan een goed doel. Omdat dergelijk taalgebruik veel aandacht op de advertenties kan vestigen en we niet kunnen verifiëren hoe de inkomsten uiteindelijk worden gebruikt, zijn deze verklaringen niet toegestaan volgens het Programmabeleid van AdSense.

Waar moet ik mijn factuur naartoe sturen?

U hoeft ons alleen een factuur te sturen als u een uitgever bent die voor btw-doeleinden in Ierland is geregistreerd. In dit geval moet u uw factuur per e-mail sturen naar AdSenseVAT@google.com. Stuur ons geen afgedrukte factuur.

Bezorgt Google AdSense officiële betalingsdocumenten?

Ja, we bezorgen u een betalingsbewijs voor al uw betalingen. U kunt betalingsbewijzen gebruiken om aan uw bank of belastingadministratie te geven als betalingsbewijs van AdSense. Als u een betalingsbewijs wilt weergeven, klikt u op Betalingen en dan op Betalingsgegevens. Klik op de link voor automatische betaling in het gedeelte Transacties.

Als u uw contract met AdSense wilt laten zien, kunt u de Algemene Voorwaarden van AdSense afdrukken. Bij uw aanmelding voor AdSense heeft u de Algemene Voorwaarden geaccepteerd. Dit dient als de wettelijke basis voor interacties tussen u (uw bedrijf) en AdSense.

Opmerking: We kunnen geen afgedrukte, ondertekende of afgestempelde documenten bezorgen.