Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Google Analytics gebruiken met AdSense

Veelgestelde vragen over AdSense en Analytics koppelen

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het koppelen van AdSense- en Analytics-accounts.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen Kan ik meerdere AdSense-property's integreren in één Analytics-webproperty?

Ja, u kunt meerdere AdSense-property's in één Analytics-webproperty integreren.

Kan ik één AdSense-property integreren in meerdere Analytics-webproperty's?

Ja, u kunt één AdSense-property in meerdere Analytics-webproperty's integreren.

Ik heb de verkeerde Analytics-property gekoppeld. Wat moet ik doen?

Als u de verkeerde Analytics-property heeft gekoppeld, moet u eerst uw Analytics-property ontkoppelen van AdSense en daarna het koppelingsproces opnieuw volgen om de juiste Analytics-property te koppelen.

Mijn AdSense-property wordt niet getoond in Analytics als ik een nieuwe koppeling probeer te maken. Wat moet ik doen?

Zorg dat u een actieve property van AdSense voor content heeft om te koppelen met Google Analytics.

Hebben gebruikers met toegang tot mijn Analytics-account ook toegang tot mijn AdSense-account?

Nee, dat hebben ze niet. Als u iemand toegang tot uw Analytics-account heeft gegeven, kan deze persoon niet inloggen op uw gekoppelde AdSense-account.

Houd er echter rekening mee dat de AdSense-gegevens die aan uw Analytics-profielen zijn gekoppeld zichtbaar zijn in uw Analytics-account voor iedereen die toegang heeft tot deze profielen. Als u een Analytics-beheerder bent, kunt u de toegang van gebruikers tot gegevens in Analytics beperken. Meer informatie over het beheer van toegang en gegevensbeperkingen

Kunnen gebruikers die toegang hebben tot mijn AdSense-account de ID van mijn gekoppelde Analytics-account zien?

Ja. Alle gebruikers die toegang hebben tot uw AdSense-account kunnen de account-ID van uw gekoppelde Analytics-account zien. De koppeling kan echter alleen tot stand worden gebracht door een gebruiker die beheerderstoegang tot uw AdSense-account of rechten voor bewerken voor de Google Analytics-property heeft. Alleen gebruikers die AdSense-beheerders zijn, kunnen een koppeling verwijderen.

Heb ik een bestaand Analytics-account nodig?

Ja. Als u gedetailleerde AdSense-prestatiegegevens wilt tonen in Analytics, moet u een Analytics-account hebben.

Als u al een account heeft, kunt u dit eenvoudig aan uw AdSense-account koppelen. Als u niet over een Analytics-account beschikt, gaat u naar de Google Analytics-site om u aan te melden voor een nieuw account.

Kan ik na de integratie mijn Analytics-account afzonderlijk van mijn AdSense-account gebruiken?

Ja. Nadat u uw AdSense-account heeft gekoppeld aan uw Analytics-account, kunt u uw Analytics-account blijven gebruiken voor tracking en verkeersanalyse, net zoals u dat in het verleden deed.