Analytics en AdSense koppelen

Als u gegevens van AdSense wilt ontvangen in uw Google Analytics-account, moet u eerst een Analytics-property kiezen om aan AdSense te koppelen. Als u nog geen Analytics-account heeft, gaat u naar de Google Analytics website om u aan te melden voor een nieuw account.

Voordat u de koppelingsprocedure start, zorgt u dat u een Google-account met inloggegevens voor AdSense gebruikt met beheerderstoegang tot uw AdSense-account of rechten voor bewerken voor de Google Analytics-property.

Als u een nieuw account probeert te koppelen en uw Google Analytics-account of uw Google AdSense-account zijn nu gesloten, moet u het gesloten account opnieuw openen en de koppeling verwijderen voordat u een ander account kunt koppelen.

Uw Analytics- en AdSense-accounts koppelen:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Klik op het tabblad Beheerder boven aan de pagina.
  3. In de kolom 'Account' selecteert u het Analytics-account met de property die u aan uw AdSense-account wilt koppelen.
  4. In de kolom 'Property' selecteert u de Analytics-property die u wilt koppelen en klikt u op AdSense-koppeling.
  5. Op de pagina 'AdSense-koppeling' klikt u op + Nieuwe AdSense-koppeling.
  6. Selecteer de AdSense-property die u aan uw Analytics-property wilt koppelen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Selecteer de Analytics-dataweergaven waarin u wilt dat uw AdSense-gegevens beschikbaar zijn.
  9. Klik op Koppeling inschakelen.
  10. Klik op Gereed.
    Uw Analytics- en AdSense-account zijn nu gekoppeld.
Wanneer u uw AdSense- en Analytics-property's heeft gekoppeld, is uw volgende stap het instellen van de code om uw AdSense-sites bij te houden in Analytics.

Houd er rekening mee dat het een etmaal of langer kan duren voordat uw rapporten worden gevuld met gegevens.