Analyticsin ja AdSensen linkittäminen

Jotta voit vastaanottaa AdSensen tietoja Google Analytics ‑tilille, sinun on ensin valittava Analytics-omaisuus, johon AdSense linkitetään. Jos sinulla ei vielä ole Analytics-tiliä, luo uusi tili Google Analytics ‑sivustolla. Kun tilit on linkitetty, voit nähdä AdSense-datan Analyticsissa. Lisäksi voit nähdä tärkeimpiä Analytics-tietoja (käyttäjät, välitön poistuminen prosenteissa, uudet kävijät, palaavat kävijät, katselukerrat prosentteina ja liikenteen kanavat) AdSensen etusivun korteissa.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että käytät AdSenseen sisäänkirjautumiseen sellaista Google-tiliä, jolla on sekä järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet AdSense-tiliisi että muokkausoikeudet Google Analytics ‑omaisuuteen.

Huom. Jos yrität linkittää uuden tilin ja joko Google Analytics ‑tilisi tai Google AdSense ‑tilisi on nyt suljettu, sinun on avattava suljettu tili uudelleen ja poistettava linkitys, ennen kuin voit linkittää toisen tilin.

Ohjeet

Analytics- ja AdSense-tilien linkittäminen:

1. Kirjaudu Google Analytics -tilillesi.
  2. Klikkaa Hallinta-välilehteä sivun yläosassa.
  3. Valitse Tili-sarakkeesta Analytics-tili, joka sisältää AdSense-tiliin linkitettävän omaisuuden.
  4. Valitse Omaisuus-sarakkeesta Analytics-omaisuus, jonka haluat linkittää, ja valitse sitten AdSense-linkitys.
  5. Valitse AdSense-linkityksen sivulta + Uusi AdSense-linkki.
  6. Valitse AdSense-omaisuus, jonka haluat linkittää Analytics-omaisuuteen.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Valitse Analytics-näkymät, joissa haluat AdSense-datan näkyvän.
  9. Klikkaa Ota linkki käyttöön.
  10. Klikkaa Valmis.
    Analytics- ja AdSense-tilit on nyt linkitetty toisiinsa.
Vinkki: Kun olet linkittänyt AdSense- ja Analytics-omaisuudet, seuraava vaihe on AdSense-sivustojen seurantaan Analyticsissa tarvittavan koodin määrittäminen.

Raporttitietojen kerääminen kestää vähintään 24 tuntia.