Käytännöt

AdSense-tili poistettu käytöstä kelpaamattoman liikenteen vuoksi

Haluat todennäköisesti lisätietoja niistä tiliisi kohdistuvista toimista, joihin olemme ryhtyneet mainostajien suojaamiseksi. Alla on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat tilin poistamista käytöstä kelpaamattoman liikenteen takia.

Miksi tilini poistettiin käytöstä?

Emme voi antaa julkaisijoille tietoa tilin tapahtumista, sillä haluamme suojella Googlen tunnistusjärjestelmää. Tämä koskee kaikkia sivuja, käyttäjiä ja kolmansien osapuolten palveluita.

Google suhtautuu kelpaamattomaan liikenteeseen erittäin vakavasti ja analysoi kaikki klikkaukset ja impressiot selvittääkseen, yritetäänkö niiden avulla keinotekoisesti kasvattaa mainostajan kuluja tai julkaisijan tuloja. Jos tulemme siihen tulokseen, että AdSense-tili voi olla riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa kyseisen tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Lue lisää yleisistä syistä, jotka johtavat AdSense-tilin poistamiseen käytöstä kelpaamattoman liikenteen takia.

Kuten käyttöehdoissamme todetaan, Google arvioi oman harkintansa mukaan, millainen liikenne on kelpaamatonta.

Voidaanko kelpaamattoman liikenteen takia käytöstä poistettu tili palauttaa käyttöön?

Autamme sinua mielellämme kaikkien ongelmien ratkaisemisessa. Jos päätös poistaa tilisi käytöstä on mielestäsi virheellinen ja uskot vilpittömästi, ettei kelpaamaton liikenne johdu sinun tai vastuullasi olevien henkilöiden toiminnasta tai huolimattomuudesta, voit täyttää kelpaamatonta toimintaa koskevan valituslomakkeen.

Pyrimme vastaamaan valitukseesi mahdollisimman pian ja toimimaan asian vaatimalla tavalla. Emme kuitenkaan voi taata, että tilisi palautetaan käyttöön.

Kun olemme tehneet valitusta koskevan päätöksen, muita samaa asiaa koskevia valituksia ei ehkä käsitellä.

Voitteko antaa vinkkejä kelpaamatonta liikennettä koskevan valituksen tekemiseen?

Tässä joitakin vinkkejä, joista voi olla hyötyä valituksen tekemisessä:

• Tutustu yleisiin syihin, jotka johtavat AdSense-tilin poistamiseen käytöstä kelpaamattoman liikenteen takia. Sopiiko jokin mainituista syistä sinuun tai sivustosi sisältöön? Ovatko ystäväsi klikanneet mainoksiasi liian monta kertaa? Oletko ostanut liikennettä, joka on äkillisesti lisännyt kelpaamatonta liikennettä? Voitko tehdä sivuston sisältöön tai toimintaan muutoksia estääksesi kelpaamattoman liikenteen jatkossa?
  • Tarkista mainosten toteutus tietokone- ja mobiilisivustolla sekä mobiilisovelluksessa. Mieti tyypillistä käyttäjäpolkua ja tarkista, onko mainokset sijoitettu niin, että niitä saatetaan klikata tahattomasti.
  • Käytä valituslomakkeessa sähköpostiosoitetta, joka on liitetty käytöstä poistettuun AdSense-tiliisi. Tämä auttaa meitä paikantamaan tilisi ja nopeuttaa valituksesi käsittelyä.
  • Kerro meille, mitä muutoksia aiot tehdä. Millaisia järjestelmiä tai toimintoja olet ottanut käyttöön estääksesi kelpaamattoman toiminnan jatkossa? Kerro meille esimerkiksi, miten olet muuttanut mainoskoodisi sijoittelua tai arvioinut liikenteen lähteitäsi.

Tilini poistettiin käytöstä ja valitukseni evättiin. Voinko liittyä ohjelmaan uudelleen tai avata uuden tilin?

Ymmärrämme huolesi tiliisi kohdistuneista toimenpiteistä. Ne perustuvat asiantuntijatiimimme tekemään tarkkaan tutkimukseen, jossa otetaan huomioon mainostajien, julkaisijoiden ja käyttäjien etu. Saatat olla pettynyt päätökseemme, mutta emme silti voi palauttaa tiliäsi käyttöön.

Julkaisijat, joiden tili on poistettu käytöstä kelpaamattoman liikenteen takia, eivät voi enää osallistua AdSenseen missään muodossa. Tästä syystä kyseiset julkaisijat eivät voi avata uusia tilejä.

Google pidättää oikeuden poistaa tili käytöstä mistä tahansa syystä. Näihin syihin lukeutuu mistä tahansa liikenteen lähteestä peräisin oleva kelpaamaton liikenne.

Tilini poistettiin käytöstä, koska se oli yhteydessä toiseen käytöstä poistettuun tiliin. Voinko saada lisätietoja kyseisestä yhteydestä?

Julkaisijoiden tilien välillä havaittuja yhteyksiä koskee sama sääntö kuin kelpaamatonta liikennettä: emme voi antaa julkaisijoille lisätietoja havainnoistamme. Varotoimi koskee kaikkia julkaisijoita, ja sen tarkoitus on suojella Googlen tunnistusjärjestelmää.

Jos tulemme siihen tulokseen, että AdSense-tili voi olla riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa kyseisen tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Maksetaanko minulle silti ansaitsemani AdSense-tulot?

Kelpaamattoman liikenteen tai julkaisijakäytäntöjen rikkomusten vuoksi käytöstä poistetut julkaisijat voivat olla oikeutettuja saamaan loppumaksun siitä osasta tuloja, joka on katsottu hyväksyttäväksi. Kun tili on poistettu käytöstä, maksut jäädytetään 30 päivän ajaksi, jotta mahdollisen viimeisen maksun suuruus voidaan laskea. Tämän 30 päivän ajanjakson jälkeen voit kirjautua AdSenseen tarkistaaksesi mahdollisen jäljellä olevan hyväksyttävän saldosi ja järjestääksesi sen maksamisen. Loppusaldostasi tehdyt vähennykset, jotka johtuvat kelpaamattomasta liikenteestä tai julkaisijakäytäntöjen rikkomuksista, hyvitetään mahdollisuuksien mukaan niille mainostajille, joita asia koskee.

Sain juuri PIN-koodini. Mitä sillä pitäisi tehdä?

Voit jättää PIN-koodin huomiotta, sillä julkaisijoille, joiden tili on poistettu käytöstä kelpaamattoman toiminnan vuoksi, ei enää suoriteta maksuja.

Haluan antaa toisen AdSense-julkaisijan sijoittaa mainoksia sivustolleni. Aiheuttaako tämä ongelmia toisen julkaisijan tilille? Onko myös minun sivustoni poistettu käytöstä?

AdSense-julkaisijat voivat sijoittaa mainoksiaan kaikille AdSensen ohjelmasääntöjen ja käyttöehtojen mukaisille sivustoille. Julkaisijan tilin tila ei välttämättä ole suorassa yhteydessä tietyn sivuston käytäntöjenmukaisuuteen. Jos kuitenkin tulemme siihen tulokseen, että toisen julkaisijan tili on riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Jos joku sukulaisistani luo AdSense-tilin, poistetaanko myös hänen tilinsä käytöstä?

Jos tulemme siihen tulokseen, että sinulle sukua olevan julkaisijan tili saattaa olla riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Lähetetäänkö minulle silti verolomakkeet saamistani maksuista?

Jos olet saanut meiltä aiemmin maksusuorituksia tai tililläsi on jäljellä maksettavaa saldoa, lähetämme sinulle edelleen verolomakkeen tarvittaessa. Lue lisää verojen maksamisesta AdSense-tuloista.

Tilini palautettiin käyttöön. Miksi mainokset eivät näy sivustoillani, sovelluksissani tai videoissani?

AdSense-tilisi käyttöönoton jälkeen voi kestää 48 tuntia ennen kuin kaikki palvelimemme saavat tiedon muutoksesta ja mainokset alkavat näkyä uudelleen. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestä.

Jos olet YouTube-julkaisija, sinun on ehkä liitettävä YouTube-kanavasi uudelleen AdSense-tiliisi. Katso ohjeet artikkelista, jossa kerrotaan AdSense-tilin käyttöönotosta maksuja varten.