Mainokset tai tili poistettu käytöstä

AdSense-tili on poistettu käytöstä kelpaamattoman toiminnan takia

Haluat todennäköisesti lisätietoja niistä tiliisi kohdistuvista toimista, joihin olemme ryhtyneet mainostajien suojaamiseksi. Seuraavassa on vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki
Miksi tilini poistettiin käytöstä? Voitteko antaa lisätietoja havaituista kelpaamattomista klikkauksista?

Emme voi antaa julkaisijoille tietoa tilin toiminnasta, sillä haluamme suojella Googlen havaitsemisjärjestelmää. Tämä koskee kaikkia verkkosivuja, käyttäjiä ja ulkopuolisten palveluita.

Google suhtautuu kelpaamattomiin klikkauksiin erittäin vakavasti ja analysoi kaikki klikkaukset ja impressiot selvittääkseen, yritetäänkö niiden avulla keinotekoisesti kasvattaa mainostajan kustannuksia tai julkaisijan tuloja. Jos toteamme, että AdSense-tili saattaa olla riski AdWords-mainostajille, saatamme poistaa kyseisen tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Lisätietoja tavallisimmista syistä tilien sulkemiseen on kohdassa Tilin sulkemisen yleisimmät syyt.

Huomaa myös, että kuten käyttöehdoissa todetaan, Google arvioi oman harkintansa mukaisesti, millaiset klikkaukset ovat kelpaamattomia.

Voidaanko kelpaamattomien klikkausten vuoksi käytöstä poistettu tilini palauttaa jälleen toimintaan?

Autamme sinua mielellämme ratkaisemaan kaikki mahdolliset epäkohdat. Jos tämä päätös on mielestäsi virheellinen ja uskot vilpittömästi, ettei virheellinen toiminta johdu sinun tai alaistesi toiminnasta tai huolimattomuudesta, voit tehdä valituksen tilisi poistamisesta käytöstä.

Voit tehdä tämän ottamalla meihin yhteyttä ainoastaan valituslomakkeella.

Pyrimme vastaamaan valitukseesi mahdollisimman nopeasti ja suorittamaan tarvittavat toimenpiteet. Emme kuitenkaan voi taata, että tilisi palautetaan käyttöön.

Kun olemme tehneet valitusta koskevan päätöksen, muita samaa asiaa koskevia valituksia ei ehkä käsitellä emmekä välttämättä ota sinuun enää yhteyttä.

Tilini poistettiin käytöstä ja valitukseni evättiin. Voinko mitenkään liittyä ohjelmaan uudelleen? Voinko avata uuden tilin?

On ymmärrettävää, että olet huolestunut tiliisi kohdistuneista toimenpiteistä. Nämä toimet perustuvat asiantuntijatiimimme tekemään tarkkaan tutkimukseen, jossa otetaan huomioon mainostajat, julkaisijat ja käyttäjät. Vaikka saatat pettyä päätökseemme, emme voi ottaa tiliäsi uudelleen mukaan ohjelmaan.

Julkaisijat, joiden tili on poistettu käytöstä kelpaamattomien klikkausten vuoksi, eivät voi enää missään muodossa osallistua AdSenseen. Tästä syystä kyseiset julkaisijat eivät voi avata uusia tilejä.

Google pidättää myös oikeuden poistaa tili käytöstä mistä tahansa syystä, kuten mistä tahansa lähteestä peräisin olevien kelpaamattomien klikkausten vuoksi.

Tilini poistettiin käytöstä, koska sillä oli yhteys toiseen käytöstä poistettuun tiliin. Voinko saada lisätietoja kyseisestä yhteydestä?

Julkaisijoiden tilien väleillä havaitsemiamme yhteyksiä koskee sama sääntö kuin kelpaamattomia klikkauksia: emme voi antaa julkaisijoille lisätietoja havainnoistamme. Otathan huomioon, että kyseinen varotoimi koskee kaikkia julkaisijoita, ja sillä pyritään suojelemaan Googlen havaitsemisjärjestelmää.

Google pidättää itsellään oikeuden poistaa tilin käytöstä mistä tahansa syystä. Jos toteamme, että AdSense-tili saattaa olla riski AdWords-mainostajille, saatamme poistaa kyseisen tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Onko olemassa joitakin vinkkejä onnistuneen hakemuksen tekemiseen kelpaamattomasta toiminnasta?

Tässä on muutamia vinkkejä valituksen tekemiseen:

• Tutustu tilin sulkemisen yleisimpiin syihin. Mieti, koskeeko jokin niistä omaa tiliäsi ja sen sisältöä. Ovatko ystäväsi klikanneet mainoksiasi liian monta kertaa? Oletko ostanut liikennettä, joka on äkillisesti lisännyt kelpaamatonta toimintaa? Voitko tehdä sisältöön tai toimintaan muutoksia, jotka estävät kelpaamattomat klikkaukset jatkossa?
  • Tarkista mainoskoodisi sijainti tietokoneille ja mobiililaitteille suunnatuilla sivustoilla ja mobiilisovelluksissa. Mieti, miten käyttäjä tyypillisesti käyttäytyy, ja tarkista, saako mainoskoodisi sijainti käyttäjät vahingossa klikkaamaan mainoksiasi.
  • Anna valituslomakkeessa sähköpostiosoite, joka on liitetty käytöstä poistettuun AdSense-tiliisi. Näin voimme paikantaa tilisi ja käsitellä valituksesi mahdollisimman nopeasti.
  • Kerro meille, mitä muutoksia aiot tehdä tilillesi. Pohdi vielä kerran tilin sulkemisen yleisimpiä syitä. Millaisia järjestelmiä tai toimintoja olet ottanut käyttöön estääksesi kelpaamattoman toiminnan jatkossa? Kerro meille esimerkiksi, miten olet muuttanut mainoskoodisi sijoittelua, arvioinut liikenteen lähteitäsi tai palkannut testaajia kunnolla testaamaan sisältöäsi.

Lue lisätietoja AdSense-blogiviestistä, jossa on vinkkejä onnistuneen valituksen tekemiseen virheellisestä liikenteestä.

Saanko silti maksun ansaitsemistani AdSense-tuloista?

AdSensen käyttöehtojen mukaan julkaisijat, joiden tili on poistettu käytöstä kelpaamattomien klikkausten vuoksi, eivät välttämättä enää saa maksusuorituksia. Jos aiheellista ja mahdollista, palautamme tulosi mainostajille, joiden mainoksiin kelpaamaton toiminta on kohdistunut.

Muista myös, että peruutamme kaikki maksamattomat sekit tileillä, jotka on poistettu käytöstä kelpaamattomien klikkausten vuoksi. Jos saat vielä sekkejä, älä talleta niitä, sillä pankkisi voi periä maksun peruutetun sekin tallettamisesta.

Sain juuri PIN-koodini. Mitä sillä pitäisi tehdä?
Voit jättää kyseisen PIN-lähetyksen huomiotta, sillä julkaisijoille, joiden tili on poistettu käytöstä kelpaamattomien klikkausten vuoksi, ei enää suoriteta maksuja. Jos aiheellista ja mahdollista, palautamme tulosi mainostajille, joiden mainoksiin kelpaamaton toiminta on kohdistunut.
Haluan antaa toisen AdSense-julkaisijan sijoittaa mainoksia sivustolleni. Aiheuttaako tämä ongelmia toisen julkaisijan tilille? Onko myös minun sivustoni poistettu käytöstä?

AdSense-julkaisijat voivat sijoittaa mainoksiaan kaikille ohjelmasääntöjemme ja käyttöehtojemme mukaisille sivustoille. Huomaa, että julkaisijan tilin tila ei välttämättä ole suorassa yhteydessä tietyn verkkosivuston käytäntöjenmukaisuuteen.

Jos kuitenkin toteamme toisen julkaisijan tilin olevan riski AdWords-mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.

Jos joku sukulaisistani luo AdSense-tilin, poistetaanko myös hänen tilinsä käytöstä?
Jos toteamme, että sinuun liittyvän julkaisijan tili saattaa olla riski AdWords-mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainostajien suojaamiseksi.
Saanko edelleen verolomakkeet saamistani maksuista?
Jos olet aikaisemmin saanut meiltä maksusuorituksia, saat meiltä verolomakkeen edelleen tarvittaessa. Lisätietoja siitä, saatko lomakkeen 1099 vai 1042-S, on ohjekeskuksen verolomakkeita käsittelevässä artikkelissa.
Tilini palautettiin käyttöön. Miksi mainokset eivät näy sivustoillani, sovelluksissani tai videoissani?

AdSense-tilisi käyttöönoton jälkeen voi kestää 48 tuntia ennen kuin kaikki palvelimemme saavat tiedon muutoksesta ja mainosten näyttäminen aloitetaan uudelleen. Arvostamme kärsivällisyyttäsi ja pahoittelemme haittoja.

Jos olet YouTube-julkaisija, sinun on ehkä liitettävä YouTube-tilisi uudelleen AdSense-tiliisi.

Jos sinulla on kysyttävää, katso kelpaamattomien klikkausten määritelmä.