Polítiques del programa d'AdSense

Tots els editors han de complir les polítiques següents, de manera que les heu de llegir amb atenció. Si incompliu aquestes polítiques sense el permís de Google, ens reservem el dret de desactivar en qualsevol moment el vostre compte d'AdSense o la publicació d'anuncis al vostre lloc web. Si es desactiva el vostre compte, no podreu tornar a participar en el programa d'AdSense.

Com que les polítiques poden canviar en qualsevol moment, us recomanem que consulteu aquesta pàgina sovint per comprovar si se n'ha actualitzat alguna informació. D'acord amb els termes i condicions disponibles en línia, és responsabilitat de l'usuari estar al dia de les polítiques publicades en aquesta pàgina i complir-les. Només s'admeten excepcions de compliment de les polítiques amb l'autorització de Google.

Desplega-ho tot Replega-ho tot

Impressions i clics no vàlids

Els editors no poden fer clic als seus propis anuncis ni utilitzar cap mètode per incrementar artificialment el nombre d'impressions o de clics (inclosos els mètodes manuals).

Més informació

Els clics en anuncis de Google han de ser conseqüència d'un interès real dels usuaris. Es prohibeix estrictament qualsevol mètode que generi clics o impressions als vostres anuncis de Google de manera artificial. Aquests mètodes prohibits són, entre d'altres, la repetició manual de clics o d'impressions, les eines automatitzades de generació de clics i d'impressions i l'ús de robots o programari fraudulent. No oblideu que no podeu fer clic als vostres propis anuncis en cap circumstància.

Fomentar els clics o les visualitzacions (inventari sense recompensa)

Excepte en el cas de l'inventari amb recompensa, els editors no poden demanar a altres usuaris que facin clic als seus anuncis o que els visualitzin, ni utilitzar mètodes d'implementació fraudulents per obtenir clics o visualitzacions. Això inclou, entre d'altres, oferir compensacions als usuaris per visualitzar anuncis o fer cerques, prometre recaptar diners per a tercers a canvi de practicar aquest comportament o col·locar imatges al costat d'anuncis individuals.

Més informació

A fi de garantir una experiència satisfactòria a usuaris i anunciants, els editors que participen en el programa d'AdSense tenen prohibit fer el següent:

• Compensar els usuaris per visualitzar anuncis o fer cerques, o prometre compensacions a tercers a canvi de practicar aquest comportament.
  • Animar els usuaris a fer clic als anuncis de Google amb frases del tipus "feu clic als anuncis", "doneu-nos suport", "visiteu aquests enllaços" o expressions similars.
  • Atraure l'atenció dels usuaris cap als anuncis mitjançant fletxes o altres trucs publicitaris gràfics.
  • Col·locar imatges enganyoses al costat d'anuncis individuals.
  • Col·locar anuncis en un script de quadre flotant.
  • Donar un format tal als anuncis que no permeti distingir-los d'altres continguts de la pàgina.
  • Donar un format al contingut del lloc web que dificulti distingir-lo dels anuncis.
  • Col·locar etiquetes enganyoses a sobre dels blocs d'anuncis de Google. Per exemple, podeu etiquetar els anuncis amb text com ara "Enllaços patrocinats" o "Anuncis", però no com "Llocs web preferits" ni "Les millors ofertes del dia".

Polítiques de continguts

Els editors no poden incloure codi d'AdSense en pàgines amb contingut que infringeixi les polítiques per a editors de Google. Si ho feu, podeu provocar la suspensió o la cancel·lació dels vostres comptes.

En canvi, els editors poden incloure codi d'AdSense en pàgines amb el contingut previst a les restriccions per a editors de Google, tot i que probablement rebrà menys publicitat que la resta de contingut no restringit.

Experiències abusives

Els editors no poden col·locar anuncis de Google en llocs web que continguin experiències abusives. Per obtenir més informació, consulteu la pàgina Experiències abusives.

Inventari autoritzat (ads.txt)

Si els editors d'AdSense decideixen utilitzar ads.txt als seus dominis, han d'assegurar-se que hi figuren com a venedors autoritzats de l'inventari de què es tracti. Vegeu com podeu declarar qui té autorització per vendre el vostre inventari amb ads.txt.

Fonts del trànsit

Els anuncis de Google no es poden col·locar en pàgines que rebin trànsit de determinades fonts. Per exemple, els editors no poden participar en programes de clics remunerats, enviar missatges de correu electrònic no desitjats ni mostrar anuncis com a resultat de l'acció de cap aplicació de programari. A més, els editors que utilitzin publicitat en línia han d'assegurar-se que les seves pàgines compleixin les directrius de qualitat de la pàgina de destinació de Google.

Més informació

A fi de garantir una experiència positiva als usuaris d'Internet i als anunciants de Google, els llocs web que mostrin anuncis de Google no poden fer el següent:

• Utilitzar serveis externs que generin clics o impressions, com ara programes de clics remunerats, de navegació remunerada, de navegació automàtica o d'intercanvi de clics.
  • Promocionar-se mitjançant missatges de correu electrònic massius i no sol·licitats o amb anuncis no desitjats en llocs web de tercers.
  • Mostrar anuncis de Google, quadres de cerca o resultats de cerca per l'acció d'aplicacions de programari com ara les barres d'eines.
  • Carregar les pàgines amb programari que pugui activar finestres emergents, redirigir els usuaris a llocs web no desitjats, modificar la configuració dels navegadors o interferir de qualsevol altra manera en la navegació pel lloc web. És responsabilitat vostra garantir que cap xarxa publicitària ni afiliat utilitzi aquests mètodes per dirigir el trànsit a pàgines que continguin el vostre codi d'AdSense.
  • Rebre trànsit procedent d'anuncis en línia, tret que el lloc web compleixi els principis de les directrius de qualitat de la pàgina de destinació de Google. Per exemple, els usuaris han de poder trobar ràpidament allò que els ofereix l'anunci.

Comportament dels anuncis

Els editors poden modificar el codi d'anunci d'AdSense sempre que no incrementin de manera artificial el rendiment dels anuncis o perjudiquin els anunciants. Per obtenir més informació, llegiu l'article Modificar el codi d'anunci d'AdSense.

Emplaçament d'anuncis

Es recomana als editors que experimentin amb diferents emplaçaments i formats d'anunci. Ara bé, el codi d'AdSense no es pot col·locar en llocs inadequats, com ara finestres emergents, missatges de correu electrònic o programari. A més, els editors han de complir les polítiques dels productes que utilitzin. Per obtenir més informació, llegiu l'article sobre polítiques d'emplaçament dels anuncis.

Consulteu les polítiques d'emplaçament dels anuncis.

Els anuncis de Google, els quadres de cerca i els resultats de cerca no es poden:

• Integrar en una aplicació de programari (no s'aplica a AdMob) de cap tipus, incloses les barres d'eines.
  • Mostrar en finestres emergents o latents, com ara quan una pàgina que conté anuncis de Google, quadres de cerca o resultats de cerca s'obre en una finestra d'aquest tipus.
  • Col·locar en missatges de correu electrònic ni en pàgines en què els missatges de correu electrònic siguin l'element principal.
  • Col·locar en pàgines que se centrin principalment en continguts generats de manera dinàmica, com ara xats en directe, missatgeria instantània o comentaris actualitzats automàticament.
  • Ocultar sota els elements d'una pàgina.
  • Posar a sota o al costat de botons o de qualsevol altre objecte de tal manera que l'emplaçament de l'anunci interfereixi en la interacció normal de l'usuari amb l'aplicació o l'anunci en qüestió.
  • Col·locar en cap pàgina sense contingut (no s'aplica a AdSense per a cerques ni a AdSense per a cerques des de mòbils).
  • Col·locar en pàgines publicades específicament per mostrar anuncis.
  • Col·locar en pàgines amb contingut o amb un URL que pugui dur els usuaris a pensar erròniament, a causa del mal ús de logotips, marques comercials o altres característiques de marca, que estan associats amb Google.
  • Col·locar dins d'altres productes o serveis de Google, o al costat d'aquests productes o serveis, de manera que n'infringeixin les polítiques.
  • Placed on pages that frame content. Framing content is when a site or app displays someone’s else site within a frame or window without permission from the owners of that content.

Comportament del lloc web

Els llocs web que mostrin anuncis de Google han de facilitar la navegació a l'usuari. No poden modificar les preferències de l'usuari, redirigir-lo a llocs web no desitjats, iniciar baixades ni incloure programari maliciós o bé finestres emergents o latents que interfereixin en la navegació.

Requisits tècnics

Per tal que pugueu oferir una experiència d'usuari de qualitat, Google ha desenvolupat un seguit d'especificacions tècniques per als llocs web en què es publiquen anuncis de Google; només admetem els llocs web que compleixen aquestes especificacions. A continuació teniu els requisits tècnics detallats:

• Idiomes disponibles
    • Els productes per a editors de Google no estan disponibles en tots els idiomes. Les sol·licituds per participar en aquests programes es reserven a llocs web amb la majoria del contingut en aquests idiomes.
  • Requisits de format
    • WebView
      • Els anuncis de display d'AdSense per a continguts (AFC) i d'Ad Exchange (AdX) no són compatibles amb totes les tecnologies WebView. Els desenvolupadors d'aplicacions que vulguin obtenir ingressos amb la publicació d'anuncis de display d'AFC i d'AdX a través d'un component WebView han d'utilitzar un dels marcs de visualització compatibles següents:
      • Els anuncis en aplicacions de Google AdMob i AdX es poden mostrar en una aplicació al costat d'un component WebView, sempre que s'estigui fent servir l'SDK d'anuncis de Google per a mòbil i que l'editor compleixi la resta de les polítiques del programa d'AdSense.

Galetes de publicitat de Google

Els editors d'AdSense han d'implementar i complir una política de privadesa que informi de la possibilitat que tercers col·loquin i llegeixin galetes als navegadors dels seus usuaris o utilitzin balises web per recollir informació com a resultat de la publicació d'anuncis al seu lloc web. Obteniu més informació sobre com podeu elaborar la política de privadesa.

Identificar els usuaris i obtenir el seu consentiment

No podeu transferir a Google cap informació del tipus que s'indica a continuació:

• informació que Google pugui utilitzar o reconèixer com a informació d'identificació personal
  • informació que identifiqui de manera permanent un dispositiu en concret, com ara l'identificador únic de dispositiu d'un telèfon mòbil si aquest identificador no es pot restablir.

No podeu utilitzar Google AdSense per facilitar la combinació d'informació d'identificació personal amb informació recollida anteriorment que no sigui d'identificació personal, sense un avís explícit i sense el consentiment previ explícit (és a dir, l'acceptació) de l'usuari.

Per obtenir més informació, llegiu l'article Guia per complir la política d'identificació d'usuaris.

A més, també heu de complir la política de consentiment d'usuaris de la UE.

Privadesa

Heu d'informar als usuaris de manera clara de les dades que es recullen, es comparteixen i s'utilitzen en qualsevol lloc web, aplicació o propietat com a conseqüència de l'ús dels serveis publicitaris de Google. Per tal de satisfer aquesta obligació de comunicació pel que fa a l'ús que Google fa de les dades, podeu incloure un enllaç destacat a Com utilitza Google les dades quan feu servir els llocs web o les aplicacions dels nostres partners.

Llei nord-americana de protecció de la privadesa infantil a Internet (COPPA)

Si implementeu cap servei de publicitat de Google en un lloc web o en una secció d'un lloc web protegit per la llei nord-americana de protecció de la privadesa infantil a Internet (COPPA), (a) heu de notificar a Google l'existència d'aquests llocs web o seccions de llocs web protegits per la COPPA amb les eines que trobareu a https://search.google.com/search-console/coppa, o bé amb el mètode per a aplicacions que es descriu a https://firebase.google.com/docs/admob/android/targeting, i (b) no podeu utilitzar publicitat basada en interessos (inclòs el remàrqueting) per orientar els anuncis a (i) l'activitat passada o present dels usuaris quan us consti que són menors de 13 anys, o (ii) l'activitat passada o present als llocs web dirigits a usuaris menors de 13 anys.

Polítiques específiques de productes

Última actualització: 30 de setembre de 2019