Polítiques

Polítiques del programa d'AdSense

Tots els editors han de complir les polítiques següents, de manera que les heu de llegir amb atenció. Si incompliu aquestes polítiques sense el permís de Google, ens reservem el dret de desactivar en qualsevol moment el vostre compte d'AdSense o la difusió d'anuncis al vostre lloc web. Si es desactiva el vostre compte, no complireu els requisits per tornar a participar en el programa d'AdSense.

Com que les polítiques poden canviar en qualsevol moment, us recomanem que consulteu aquesta pàgina sovint per comprovar si se n'ha actualitzat alguna informació. D'acord amb els termes i condicions disponibles en línia, és responsabilitat vostra estar al dia de les polítiques publicades en aquesta pàgina i complir-les. Només s'admeten excepcions de compliment de les polítiques amb l'autorització de Google.

Desplega-ho tot Replega-ho tot

Impressions i clics no vàlids

Els editors no poden fer clic als seus propis anuncis ni utilitzar cap mètode per incrementar artificialment el nombre d'impressions o de clics (inclosos els mètodes manuals).

Més informació

Els clics als anuncis de Google han de ser fruit d'un interès real dels usuaris. Es prohibeix terminantment qualsevol mètode que generi de manera artificial clics o impressions en anuncis de Google. Aquests mètodes prohibits són, entre d'altres, la repetició manual de clics o d'impressions, les eines automatitzades de generació de clics i d'impressions i l'ús de robots o programari fraudulent. No oblideu que no podeu fer clic als vostres propis anuncis en cap circumstància.

Fomentar els clics o les visualitzacions (inventari sense recompensa)

Excepte en el cas de l'inventari amb recompensa, els editors no poden demanar a d'altres que facin clic als seus anuncis o que els visualitzin, ni utilitzar mètodes d'implementació fraudulents per obtenir clics o visualitzacions. Això inclou, entre d'altres, oferir compensacions als usuaris per visualitzar anuncis o fer cerques, prometre recaptar diners per a tercers a canvi de practicar aquest comportament o col·locar imatges al costat d'anuncis individuals.

Més informació

A fi de garantir una experiència satisfactòria a usuaris i anunciants, els editors que participen en el programa d'AdSense tenen prohibit fer el següent:

• Compensar els usuaris per visualitzar anuncis o fer cerques, o prometre compensacions a tercers a canvi de practicar aquest comportament.
  • Animar els usuaris a fer clic als anuncis de Google amb frases del tipus "feu clic als anuncis", "doneu-nos suport", "visiteu aquests enllaços" o expressions similars.
  • Atraure l'atenció dels usuaris cap als anuncis mitjançant fletxes o altres trucs publicitaris gràfics.
  • Col·locar imatges enganyoses al costat d'anuncis individuals.
  • Emplaçar anuncis en un script de quadre flotant.
  • Donar un format tal als anuncis que no permeti distingir-los d'altres continguts de la pàgina.
  • Donar un format al contingut del lloc web que dificulti distingir-lo dels anuncis.
  • Col·locar etiquetes enganyoses a sobre dels blocs d'anuncis de Google. Per exemple, podeu etiquetar els anuncis amb text com ara "Enllaços patrocinats" o "Anuncis", però no com "Llocs web preferits" ni "Les millors ofertes del dia".

Polítiques de continguts

Els editors no poden incloure codi d'AdSense en pàgines amb contingut que infringeixi les polítiques per a editors de Google. Si ho feu, podeu provocar la suspensió o la cancel·lació dels vostres comptes.

En canvi, els editors poden incloure codi d'AdSense en pàgines amb contingut que s'ajusti a les restriccions per a editors de Google, tot i que probablement rebrà menys publicitat que la resta de contingut no restringit.

Experiències abusives

Els editors no poden emplaçar anuncis de Google en llocs web que continguin experiències abusives. Per obtenir més informació, consulteu la pàgina Experiències abusives.

Inventari autoritzat (ads.txt)

Si els editors d'AdSense decideixen utilitzar ads.txt als seus dominis, han d'assegurar-se que hi figurin com a venedors autoritzats de l'inventari de què es tracti. Vegeu com podeu declarar qui té autorització per vendre el vostre inventari amb ads.txt.

Fonts del trànsit

Els anuncis de Google no es poden emplaçar en pàgines que rebin trànsit de determinades fonts. Per exemple, els editors no poden participar en programes de clics remunerats, enviar missatges de correu electrònic no desitjats ni mostrar anuncis com a resultat de l'acció de cap aplicació de programari. A més, els editors que utilitzin publicitat en línia han d'assegurar-se que les seves pàgines compleixin les directrius de qualitat de la pàgina de destinació de Google.

Més informació

A fi de garantir una experiència positiva als usuaris d'Internet i als anunciants de Google, als llocs web que mostrin anuncis de Google no es pot fer el següent:

• Utilitzar serveis externs que generin clics o impressions, com ara programes de clics remunerats, de navegació remunerada, de navegació automàtica o d'intercanvi de clics.
  • Promocionar-se mitjançant missatges de correu electrònic massius i no sol·licitats o amb anuncis no desitjats en llocs web de tercers.
  • Mostrar anuncis de Google, quadres de cerca o resultats de cerca per l'acció d'aplicacions de programari com ara les barres d'eines.
  • Carregar les pàgines amb programari que pugui activar finestres emergents, redirigir els usuaris a llocs web no desitjats, modificar la configuració dels navegadors o interferir de qualsevol altra manera en la navegació pel lloc web. És responsabilitat vostra garantir que cap xarxa publicitària ni afiliat utilitzin aquests mètodes per dirigir el trànsit a pàgines que continguin el vostre codi d'AdSense.
  • Rebre trànsit procedent de publicitat en línia, tret que el lloc web compleixi els principis de les directrius de qualitat de la pàgina de destinació de Google. Per exemple, els usuaris han de poder trobar ràpidament allò que els ofereix l'anunci.

Comportament dels anuncis

Els editors poden modificar el codi d'anunci d'AdSense sempre que aquestes modificacions no comportin un increment artificial del rendiment dels anuncis o un perjudici als anunciants. Per obtenir més informació, llegiu l'article Modificar el codi d'anunci d'AdSense.

Emplaçament d'anuncis

Es recomana als editors que experimentin amb diferents emplaçaments i formats d'anunci. Ara bé, el codi d'AdSense no es pot col·locar en llocs inadequats, com ara finestres emergents, missatges de correu electrònic o programari. A més, els editors han de complir les polítiques dels productes que utilitzin. Per obtenir més informació, llegiu l'article sobre polítiques d'emplaçament d'anuncis.

Consulteu totes les polítiques d'emplaçament d'anuncis.

Els anuncis de Google, els quadres de cerca i els resultats de cerca no es poden:

• Integrar en una aplicació de programari (no s'aplica a AdMob) de cap tipus, incloses les barres d'eines.
  • Mostrar en finestres emergents o latents, com ara quan una pàgina que conté anuncis de Google, quadres de cerca o resultats de cerca es carrega en una finestra d'aquest tipus.
  • Emplaçar en missatges de correu electrònic ni en pàgines en què els missatges de correu electrònic siguin l'element principal.
  • Emplaçar en pàgines que se centrin principalment en continguts generats de manera dinàmica, com ara xats en directe, missatgeria instantània o comentaris actualitzats automàticament.
  • Ocultar sota els elements d'una pàgina.
  • Posar a sota o al costat de botons o de qualsevol altre objecte de tal manera que l'emplaçament de l'anunci interfereixi en la interacció normal de l'usuari amb l'aplicació o l'anunci en qüestió.
  • Emplaçar en cap pàgina sense contingut (no s'aplica a AdSense per a cerques ni a AdSense per a cerques des de mòbils).
  • Emplaçar en pàgines publicades específicament per mostrar anuncis.
  • Emplaçar en pàgines amb contingut o amb un URL que pugui dur els usuaris a pensar erròniament, a causa del mal ús de logotips, marques comercials o altres característiques de marca, que estan associats amb Google.
  • Emplaçar dins d'altres productes o serveis de Google, o al costat d'aquests productes o serveis, de manera que n'infringeixin les polítiques.
  • Placed on pages that frame content. Framing content is when a site or app displays someone’s else site within a frame or window without permission from the owners of that content.

Comportament dels llocs web

Els llocs web que mostrin anuncis de Google han de facilitar la navegació a l'usuari. No poden modificar les preferències de l'usuari, redirigir-lo a llocs web no desitjats, iniciar baixades ni incloure programari maliciós o bé finestres emergents o latents que interfereixin en la navegació.

Requisits tècnics

Per tal que pugueu oferir una experiència d'usuari de qualitat, Google ha desenvolupat un seguit d'especificacions tècniques per als llocs web en què es publiquen anuncis de Google; només admetem els llocs web que compleixen aquestes especificacions. A continuació teniu els requisits tècnics detallats:

• Requisits de format
    • WebView
      • Els anuncis de display d'AdSense per a continguts (AFC) i d'Ad Exchange (AdX) no són compatibles amb totes les tecnologies WebView. Els desenvolupadors que vulguin monetitzar les seves aplicacions amb la publicació d'anuncis de display d'AFC i d'AdX mitjançant un component WebView han d'utilitzar un dels marcs de visualització compatibles següents:
      • Els anuncis en aplicacions de Google AdMob i AdX es poden mostrar en una aplicació al costat d'un component WebView, sempre que s'estigui fent servir l'SDK d'anuncis de Google per a mòbils i que l'editor compleixi la resta de les polítiques del programa d'AdSense.

Polítiques específiques de productes

Última actualització: 30 de setembre de 2020

Ha estat útil?
Com ho podem millorar?

Necessites més ajuda?

Inicia la sessió per obtenir opcions d'assistència addicionals que et permetin resoldre el problema ràpidament