Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Retningslinjer for annonseimplementering

AdSense for innhold-annonser på spillesider

En generell retningslinje er at en bruker som ikke snakker språket på siden din, skal kunne finne veien fra startsiden for et spill til selve spillet uten å klikke på annonser utilsiktet. Denne retningslinjen tar særlig sikte på å håndtere to typer AdSense for innhold-implementeringer på spillsider som forvirrer brukeren og har en tendens til å lokke frem utilsiktede klikk. Se programretningslinjene for AdSense for spill hvis du vil vite mer. Vær oppmerksom på at disse retningslinjene også gjelder for implementering av annonser ved hjelp av Ad Exchange.

Hvis retningslinjene nedenfor ikke følges, fører det til ugyldig klikkaktivitet som til syvende og sist reduserer inntekten til publisisten. Ugyldige klikk reduserer annonsørens konverteringsfrekvens, noe som igjen reduserer beløpet annonsørene er villige til å by for at annonsene deres skal vises på siden din. Dette kalles smart prissetting. Ugyldig aktivitet fører også til fradrag i den beregnede inntekten ved slutten av måneden.

Interstitial-annonsesider

Knapper som starter spill, må ikke føre til interstitial-sider som domineres av AdSense for innhold-enheter uten åpenbare linker som starter spillet. Mer generelt må linker som skal føre brukeren til spillet, ikke lure brukeren til å klikke på AdSense-annonser. Finn ut mer om plassering av AdSense-annonser på interstitial-sider.

Spillknapper som er vanskelige å finne

Spillknapper må kunne klikkes på, og de må være plassert slik at de er enkle å finne. Et bilde for start av spillet, i tillegg til tekst, begrenser både brukerforvirring og utilsiktede klikk. Annonseenheter må ikke ligge for tett rundt spill-linker. Les de fullstendige retningslinjene for villedende AdSense-implementering.

Flytt AdSense for innhold-annonseenheter bort fra spillet

Vi anbefaler sterkt at AdSense for innhold-annonseenheter plasseres minst 150 piksler unna spillet, eller at du fjerner dem fullstendig fra spillsider. Mange spill krever at brukeren beveger musen mye og klikker ofte, og dette gjør at vedkommende lett kan komme til å flytte markøren ut av spillområdet og treffe en nærliggende annonse. Hvis du flytter annonseenhetene dine, bidrar du til å minimere utilsiktede klikk og ugyldig aktivitet. Les dette Inside AdSense-blogginnlegget hvis du vil ha mer informasjon: Keeping the right distance (Hold avstand).

Illustrasjon som viser en annonse som er plassert 150 piksler unna et spill i Google AdSense.