Mainosten toteutusta koskevat säännöt

AdSense sisällölle ‑mainokset pelisivuilla

Perussääntö on, että vaikka käyttäjä ei ymmärrä sivun kieltä, hänen on kyettävä siirtymään pelisivulta itse peliin klikkaamatta tahattomasti mainoksia. Tämä sääntö koskee etenkin kahta AdSense sisällölle ‑toteutustyyppiä, jotka voivat olla harhaanjohtavia ja aiheuttavat helposti tahattomia klikkauksia pelisivuilla. Katso lisätietoja AdSense sisällölle ‑ohjelmasäännöistä. Huomaa, että tämä käytäntö koskee myös mainosten toteuttamista Ad Exchangella.

Oheisten sääntöjen vastainen toiminta aiheuttaa kelpaamattomia klikkauksia, mikä puolestaan pienentää julkaisijoiden tuloja. Kelpaamattomat klikkaukset heikentävät mainostajien konversioprosentteja, mikä puolestaan pienentää hintatarjouksia, joita he ovat valmiita tekemään mainosten näkymisestä sivullasi. Tämä tunnetaan älykkäänä hinnoitteluna. Kelpaamaton toiminta voi myös pienentää kuun lopun tuottoarviota.

Välimainossivut

Pelipainikkeet eivät saa johtaa välisivuille, joiden merkittävimpiä osia ovat AdSense sisällölle -yksiköt ilman mitään peliin liittyviä linkkejä. Yleissääntö on, että linkit, joita käyttäjä klikkaa siirtyäkseen peliin, eivät saa harhauttaa käyttäjää klikkaamaan AdSense-mainosta. Lisätietoja AdSense-mainosten sijoittamisesta välisivuille.

Huonosti erottuvat pelauspainikkeet

Pelauspainikkeet tulee sijoittaa selkeään ja klikattavaan paikkaan. Peliin liittyvien kuvien ja tekstin käyttö vähentää tahattomia klikkauksia. Mainosyksiköitä ei saa sijoittaa liian lähelle pelilinkkejä. Tutustu harhaanjohtaviin AdSense-toteutuksiin liittyviin sääntöihimme.

AdSense sisällölle ‑mainosyksiköiden siirtäminen kauemmaksi pelistä

Suosittelemme, että Adsense sisällölle -mainosyksiköt sijoitetaan vähintään 150 kuvapisteen etäisyydelle pelistä tai poistetaan kokonaan pelaussivuilta. Monissa peleissä liikutetaan hiirtä ja klikkaillaan ahkerasti. Tällöin käyttäjät voivat vahingossa siirtää kohdistimen pois pelialueelta mainoksen kohdalle. Mainosyksiköiden siirtäminen vähentää tarkoituksettomia klikkauksia ja virhetoimintoja. Tutustu tähän AdSense-blogikirjoitukseen, jos haluat lisätietoja siitä, kuinka mainosyksiköitä kannattaa siirtää sopiville etäisyyksille.

Kuva mainoksen sijoittamisesta 150 pikselin päähän pelistä Google AdSensessä