Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Möjligheter och experiment

Se förslag på hur du kan förbättra resultatet i ditt konto

Sidan Möjligheter ägnas helt åt att hjälpa dig förbättra resultatet i ditt konto. Den är ett slags personlig assistent som anpassar möjligheter för ditt konto. Den kan hjälpa dig att maximera dina intäkter och ditt resultat.

Vi rekommenderar att du tar en titt på sidan Möjligheter regelbundet. Oavsett om du optimerar ditt konto en gång om dagen eller en gång i månaden jobbar den ständigt i bakgrunden och hittar möjligheter till förbättring.

Utöka alla  Komprimera alla

Typer av möjligheter

Det finns flera olika typer av möjligheter:

Möjligheter som rör annonsinställningar
Du kan ha möjligheter att öka dina intäkter genom att ändra dina annonsinställningar.
Möjligheter som rör annonsplacering
Du kan ha möjligheter att öka dina intäkter genom att flytta dina annonsenheter till andra platser på sidan där de ger bättre resultat, till exempel nedanför sidhuvudet.
Möjligheter som rör annonskategorier
Du kan ha möjligheter att öka dina intäkter genom att visa annonser från allmänna eller känsliga annonskategorier som du blockerar för närvarande.
Möjligheter som rör din webbplats
Du kan ha möjligheter att öka dina intäkter och ge en bättre användarupplevelse genom att göra ändringar på din webbplats, till exempel optimera den för olika skärmstorlekar.

Verifierat med experiment

Om du har aktiverat automatiska experiment kan du se möjligheter med etiketten Effekten har verifierats av experimentet. De här möjligheterna utgår från resultaten av experiment som Google kör åt dig. Du kan tryggt tillämpa de rekommenderade ändringarna.

Använda möjligheter

Du kan vidta följande åtgärder på möjligheter:

Se mer information om en möjlighet
Klicka på en möjlighet som du vill läsa mer om. Då visas en informationssida med en beskrivning av rekommenderade ändringar, den eventuella sida eller annonsenhet som berörs och åtgärderna du kan vidta.

Om det finns flera möjligheter av samma typ visas de på samma informationssida så att de blir mer lättöverskådliga.

Tillämpa en möjlighet

Många möjligheter kan tillämpas direkt. Om du vill införa de rekommenderade ändringarna klickar du på Inför nu (eller Inför alla om du inför flera möjligheter samtidigt). Ändringarna får effekt omedelbart.

Obs! När du har infört de rekommenderade ändringarna kan du inte automatiskt återgå till de föregående annonsinställningarna. Däremot kan du ändra annonsinställningarna manuellt när som helst.
Märka en möjlighet som klar
Vissa möjligheter kräver åtgärd, till exempel att du skapar en ny annonsenhet eller flyttar en befintlig annonsenhet på sidan. När du har utfört en rekommenderad åtgärd ska du meddela oss detta genom att klicka på Det här har jag gjort.
Köra ett experiment från en möjlighet
Med vissa möjligheter kan du köra ett experiment i stället för att tillämpa de rekommenderade ändringarna direkt. Om du är osäker på om du ska införa möjligheten kan du alltid välja att först köra ett A/B-experiment på webbplatsen, där du testar resultatet av dina befintliga inställningar jämfört med de rekommenderade inställningarna.
Avvisa en möjlighet
Om du inte är intresserad av en möjlighet kan du klicka på X för att avvisa den. Då tas den bort från sidan Möjligheter.

Därför visas kanske inte möjligheter

Vi visar bara möjligheter om vi anser att de är relevanta för din webbplats och kan ha en positiv effekt på dina intäkter eller din trafik. Även om du inte har några möjligheter just nu rekommenderar vi att du regelbundet tar en titt på sidan Möjligheter.