Betalinger

Fremgangsmåten for å få betalt

Lurer du på når AdSense-betalingen din kommer? Prøver du å finne ut om du får betalt denne måneden eller den neste måneden? I denne veiledningen beskriver vi betalingsprosessen vår.

Når mottar du utbetalinger med AdSense?

Tidspunkt for første betaling

Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere kontoen din slik at du kan motta den første AdSense-betalingen.

1. Oppgi skatte- og avgiftsinformasjon (kreves ikke alle steder)

Vi må kanskje innhente avgiftsrelaterte opplysninger om deg. Dette avhenger av hvor du bor. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen om hvordan du sender inn skatte- og avgiftsinformasjon til Google.

2. Bekreft personopplysningene dine

Ettersom PIN-koder (beskrevet nedenfor) sendes til postadressen du har angitt i kontoen din, må du påse at utbetalingsadressen og navnet på utbetalingsmottakeren er riktig. Hvis du må korrigere noen av opplysningene, kan du følge denne fremgangsmåten for å endre navnet på utbetalingsmottakeren eller endre utbetalingsadressen din.

Bekreft identiteten din (kreves ikke alle steder)

Avhengig av hvor du befinner deg, må vi kanskje få bekreftet identiteten din med utgangspunkt i informasjon som navn, adresse eller fødselsdato. Hvis du må gjøre dette, blir du vanligvis ikke bedt om å bekrefte adressen din før identiteten din er bekreftet.

Bekreft adressen din

Når inntektene dine har nådd bekreftelsesgrensen for adresser, sender vi en PIN-kode per post til adressen til utbetalingsmottakeren oppført i AdSense-kontoen din. Du må skrive inn denne PIN-koden i AdSense-kontoen din før vi kan utstede betalinger til deg. PIN-koden din sendes med vanlig post, og det kan ta opptil 2–3 uker før du mottar den. Du finner mer informasjon om PIN-koder i oversikten over adressebekreftelser (PIN-kode).

3. Velg ønsket betalingsmåte

Når inntektene dine når grensen for valg av betalingsmåte, kan du velge ønsket betalingsmåte. Avhengig av utbetalingsadressen din kan du velge mellom ulike betalingsmåter, deriblant elektronisk overføring av midler (EFT), EFT via SEPA (Single Euro Payments Area) og bankoverføring. Finn ut hvordan du velger betalingsmåte.

4. Nå betalingsgrensen

Hvis saldoen din når betalingsgrensen innen slutten av måneden, sendes betalingen til behandling. Dette tar 21 dager. Når behandlingsperioden er over, utsteder vi en betaling til deg. Finn ut mer om betalingsplaner.

Eksempel

Tenk deg at betalingsgrensen i kontoen din er 600 kroner. Hvis saldoen din når 600 kroner i løpet av januar, og du har fullført alle trinnene ovenfor, sender vi utbetalingen i slutten av februar.

Hvis saldoen ennå ikke har nådd betalingsgrensen, overføres totalinntektene dine til den neste måneden, og saldoen øker frem til grensen er nådd.

Hvis du har flere spørsmål om AdSense-betalinger, kan du finne svar på disse i de vanlige spørsmålene om betalinger.