Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Stappen om betalingen te krijgen

Met de nieuwe bètaversie introduceren we betalingsgegevens op het tabblad Inkomsten van de mobiele YouTube Studio-app. Deze versie maakt het voor in aanmerking komende creators makkelijker om na te gaan hoe hun inkomsten worden uitbetaald. In deze bètaversie heb je inzicht in:
  • Je voortgang tot aan de volgende betaling
  • Je betalingsgeschiedenis van de afgelopen 12 maanden, met vermelding van de datum, het betaalde bedrag en hoe dit is opgebouwd
In deze post op ons forum vind je meer informatie.

Vraag je je af wanneer je een AdSense-betaling krijgt? Probeer je erachter te komen of je deze maand of volgende maand wordt betaald? In deze gids leggen we uit hoe ons betalingsproces werkt.

Wanneer word ik betaald met AdSense?

Wanneer je je eerste betaling krijgt

Volg de onderstaande stappen om je account in te stellen voor je eerste AdSense-betaling.

Diagram van de stappen om betaald te worden.

1. Geef je belastinggegevens op

Afhankelijk van je locatie zijn we mogelijk verplicht om belastinggegevens van je te verzamelen. Vind meer informatie over hoe je belastinggegevens kunt verzenden naar Google.

Opmerking: Alle YouTube-creators die inkomsten genereren, waar ze zich ook op de wereld bevinden, moeten belastinggegevens verstrekken.

2. Bevestig je persoonlijke informatie

Het is belangrijk dat je de naam en het adres voor betalingen checkt, omdat we deze informatie gebruiken om je identiteit te verifiëren en je een pincode te sturen. Als je informatie moet aanpassen, volg je deze instructies om je naam of adres voor betalingen te wijzigen.

Uw identiteit bevestigen

Bevestig uw identiteit om advertenties te blijven tonen en betalingen van AdSense te ontvangen. Zo bevestigen we de nauwkeurigheid van uw accountgegevens en beschermen we u tegen bedrog.

Verifieer je adres

Als je inkomsten de verificatiedrempel bereiken, sturen we een pincode naar het betalingsadres dat in je AdSense-account staat. Je moet deze pincode invoeren in je AdSense-account voordat we betalingen kunnen uitvoeren. Je pincode wordt per post verstuurd. Het duurt 2 tot 3 weken voordat je de pincode in huis hebt. In het artikel Overzicht adresverificatie (pincode) vind je meer informatie over pincodes.

Opmerking: Als u afzonderlijke betalingsaccounts heeft voor AdSense en YouTube, bevestigt u uw informatie als een van de accounts de verificatiedrempel bereikt. U hoeft uw informatie maar één keer te bevestigen.

3. Selecteer je betaalmethode

Wanneer je inkomsten de drempelwaarde voor selectie van betaalmethode bereiken, kun je een betaalmethode selecteren. Afhankelijk van je betalingsadres zijn er verschillende betaalmethoden beschikbaar, waaronder (elektronische) overboekingen. Ontdek hoe je een betaalmethode instelt.

Opmerking: Als u afzonderlijke betalingsaccounts heeft voor AdSense en YouTube, moet u voor elk account een betaalmethode kiezen wanneer de betalingsdrempel wordt bereikt.

4. Zorg ervoor dat je voldoet aan de betalingsdrempel

Als je saldo tegen het einde van de maand de betalingsdrempel bereikt, breekt er een verwerkingsperiode van 21 dagen aan. Aan het einde van deze verwerkingsperiode voeren we de betaling uit. Vind meer informatie over betalingscycli.

Opmerking: Als u afzonderlijke betalingsaccounts heeft voor AdSense en YouTube, krijgt u pas betaald als beide accounts de betalingsdrempel bereiken.
Voorbeeld

Stel dat de betalingsdrempel voor je account € 100 is. Als je saldo in januari € 100 bereikt en je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, voeren we de betaling eind februari uit.

Als je saldo de betalingsdrempel dan nog niet heeft bereikt, schuiven je definitieve inkomsten door naar de volgende maand en worden je nieuwe inkomsten erbij opgeteld totdat je saldo de betalingsdrempel bereikt.

Tip: Ga naar de veelgestelde vragen over betalingen als je nog vragen over AdSense-betalingen hebt.