Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Betalinger

Trinn for å få betalt

Vi lanserer en ny betaversjon som viser betalingsopplysninger på Tjen-fanen i YouTube Studio-mobilappen. Med denne betaversjonen blir det enklere for kvalifiserte skapere å forstå hvordan inntektene deres omsettes i betalinger. Med denne betaversjonen kan du se:
  • fremdriften din mot neste betaling
  • betalingsloggen din for de siste 12 månedene, inkludert dato, betalt beløp og en betalingsoversikt
Finn ut mer i dette foruminnlegget.

Lurer du på når AdSense-betalingen din kommer? Prøver du å finne ut om du får betalt denne måneden eller neste måned? I denne veiledningen beskrives betalingsprosessen vår.

Når mottar du utbetalinger med AdSense?

Tidspunkt for første betaling

Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere kontoen din slik at du kan motta den første AdSense-betalingen.

Diagram over fremgangsmåten for å få betalt.

1. Oppgi avgiftsinformasjonen din.

Det kan hende vi må innhente skatterelaterte opplysninger om deg. Dette avhenger av hvor du bor. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se hvordan du sender inn avgiftsinformasjonen din til Google.

Merk: Alle skapere som tjener penger på YouTube, uavhengig av hvor i verden de befinner seg, er pålagt å oppgi avgiftsinformasjon.

2. Bekreft personopplysningene dine

Det er viktig at du bekrefter at navnet på utbetalingsmottakeren og utbetalingsadressen er riktig, siden vi bruker denne informasjonen til å bekrefte identiteten din og sende deg en PIN-kode. Hvis du må korrigere noen av opplysningene, kan du følge denne fremgangsmåten for å endre navnet på utbetalingsmottakeren eller utbetalingsadressen.

Bekreft identiteten din

For å fortsette å vise annonser og motta betalinger fra AdSense må du bekrefte identiteten din. Dette gjøres for å bekrefte at kontoinformasjonen din er riktig, og beskytte deg mot svindel.

Bekreft adressen din

Når inntektene dine har nådd bekreftelsesgrensen, sender vi en PIN-kode til utbetalingsadressen som er oppført i AdSense-kontoen din. Du må angi denne PIN-koden i AdSense-kontoen din før vi kan utstede betalinger til deg. PIN-koden din sendes med vanlig post, og det kan ta opptil 2–3 uker før du mottar den. Du finner mer informasjon om PIN-koder under oversikten over adressebekreftelse (PIN-kode).

Merk: Hvis du har separate betalingskontoer for AdSense og YouTube, må du bekrefte informasjonen din når betalingsgrensen nås i en av disse betalingskontoene. Du trenger bare å bekrefte informasjonen én gang.

3. Velg betalingsmåte

Når inntektene dine når grensen for valg av betalingsmåte, kan du velge betalingsmåten du vil bruke. Avhengig av utbetalingsadressen din kan du velge mellom ulike betalingsmåter, deriblant elektronisk overføring av midler (EFT) og bankoverføring. Finn ut hvordan du kan velge betalingsmåte.

Merk: Hvis du har separate betalingskontoer for AdSense og YouTube, må du velge ønsket betalingsmåte i hver av disse når den aktuelle betalingsgrensen nås.

4. Nå betalingsgrensen

Hvis saldoen din når betalingsgrensen innen utgangen av måneden, startes behandlingsperioden for betalingen, som varer i 21 dager. Når behandlingsperioden er over, utsteder vi en betaling til deg. Finn ut mer om tidslinjene for betaling.

Merk: Hvis du har separate betalingskontoer for AdSense og YouTube, må betalingsgrensen nås i begge kontoene for at saldoene skal kunne utbetales.
Eksempel

La oss for eksempel si at betalingsgrensen for kontoen din er 600 kroner. Hvis saldoen din hadde nådd 600 kroner i løpet av januar, og du fullførte alle trinnene ovenfor, ville vi ha sendt deg en betaling i slutten av februar.

Hvis saldoen din ikke har nådd betalingsgrensen ennå, overføres totalinntektene dine til neste måned, og saldoen akkumuleres til grensen er nådd.

Tips: Hvis du har flere spørsmål om AdSense-betalinger, kan du finne svar på disse i de vanlige spørsmålene om betalinger.