Maksut

Maksun saamisen vaiheet

Mietitkö, milloin AdSense-maksusi saapuu? Pohditko, suoritetaanko maksusi tässä vai seuraavassa kuussa? Tässä oppaassa on tietoa maksuprosessista.

Milloin saan maksun AdSenselta?

Milloin saat ensimmäisen maksusi

Valmistele tilisi ensimmäistä AdSense-maksua varten seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Verotietojen ilmoittaminen

Sijainnistasi riippuen saatamme pyytää sinulta verotukseen liittyviä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Verotietojen lähettäminen Googlelle.

Huom. Kaikkien, jotka kaupallistavat sisältöään YouTubessa, on sijaintipaikastaan riippumatta toimitettava verotietonsa.

2. Henkilötietojen vahvistaminen

Koska PIN-koodit (lisätietoa alla) lähetetään tililläsi ilmoitettuun postiosoitteeseen, maksuosoite ja maksunsaajan nimi on tärkeää vahvistaa. Jos tietoja on korjattava, katso ohjeet maksunsaajan nimen vaihtamiseen tai maksuosoitteen vaihtamiseen.

Osoitteen vahvistaminen

Kun tulosi saavuttavat osoitteen todennusrajan, lähetämme PIN-koodin AdSense-tililläsi ilmoitettuun maksunsaajan osoitteeseen. Sinun on lisättävä PIN-koodi AdSense-tilillesi, ennen kuin voimme lähettää maksuja. PIN-koodi lähetetään postitse, ja se saapuu 2–3 viikon kuluessa. Lisätietoja PIN-koodeista on artikkelissa Osoitteen vahvistaminen PIN-koodilla.

Huom. Jos sinulla on erilliset maksutilit AdSensea ja YouTubea varten, vahvistat osoitteesi sitten, kun jompikumpi maksutileistäsi saavuttaa tulokynnyksen. Osoite tarvitsee vahvistaa vain kerran.

3. Maksutavan valitseminen

Kun tulosi saavuttavat maksutavan valintarajan, voit valita maksutavan. Maksuosoitteesi mukaan käytettävissäsi voi olla useita eri maksutapoja, esimerkiksi sähköinen varojen siirto (EFT), EFT yhtenäisellä euromaksualueella (SEPA) ja pankkisiirto. Katso, miten voit valita maksutavan.

Huom. Jos sinulla on erilliset maksutilit AdSensea ja YouTubea varten, valitset maksutilillä käytettävän maksutavan sitten, kun kyseinen tili saavuttaa tulokynnyksen.

4. Tulokynnyksen saavuttaminen

Jos nykyinen saldosi saavuttaa tulokynnyksen kuun loppuun mennessä, sitä seuraa 21 päivän mittainen maksunkäsittelyjakso. Kun käsittelykausi päättyy, lähetämme maksun. Lue lisää maksuaikatauluista.

Huom. Jos sinulla on erilliset maksutilit AdSensea ja YouTubea varten, tulokynnys on saavutettava kummallakin maksutilillä, jotta voit saada maksun.
Esimerkki

Oletetaan esimerkiksi, että tilisi tulokynnys on 70 euroa. Jos nykyinen saldosi saavuttaa 70 euron tulorajan tammikuussa ja olet suorittanut kaikki edellä mainitut vaiheet, lähetämme sinulle maksun helmikuun lopussa.

Jos nykyinen saldosi ei saavuta tulokynnystä, toteutuneet tulosi siirretään seuraavalle kuukaudelle ja saldoa kertyy, kunnes kynnys saavutetaan.

Vinkki: Jos sinulla on kysyttävää AdSense-maksuista, tutustu maksuja koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.