Maksut

Maksun saamisen vaiheet

Mietitkö, milloin AdSense-maksusi saapuu? Pohditko, suoritetaanko maksusi tässä vai seuraavassa kuussa? Tässä oppaassa on tietoja maksuprosessista.

Milloin saan maksun AdSenselta?

Milloin saat ensimmäisen maksusi

Valmistele tilisi ensimmäistä AdSense-maksua varten alla olevia ohjeita seuraamalla.

1. Verotietojen antaminen (ei edellytetä kaikissa sijainneissa)

Sijainnistasi riippuen saatamme pyytää sinulta verotukseen liittyviä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Verotietojen lähettäminen Googlelle.

2. Henkilötietojen vahvistaminen

Koska PIN-koodit (kuvattu alla) lähetetään tililläsi ilmoitettuun postiosoitteeseen, on tärkeää vahvistaa maksuosoite ja maksunsaajan nimi. Jos tietoja on korjattava, katso ohjeet maksunsaajan nimen vaihtamiseen tai maksuosoitteen vaihtamiseen.

Henkilöllisyyden todentaminen (ei edellytetä kaikissa sijainneissa)

Sijainnistasi riippuen meidän on joskus vahvistettava henkilöllisyytesi nimen, osoitteen, syntymäpäivän tai jonkin muun tiedon perusteella. Jos sinulta edellytetään henkilöllisyyden todentamista, sinua pyydetään vahvistamaan osoitteesi vasta henkilöllisyyden todentamisen jälkeen.

Osoitteen todentaminen

Kun tulosi saavuttavat osoitteen todennusrajan, lähetämme sinulle PIN-koodin AdSense-tililläsi ilmoitettuun maksunsaajan osoitteeseen. Sinun on lisättävä PIN-koodi AdSense-tilillesi, ennen kuin voimme lähettää maksuja. PIN-koodi lähetetään sinulle postitse, ja sen saapuminen kestää 2–3 viikkoa. Lisätietoja PIN-koodeista on artikkelissa Osoitteen vahvistaminen PIN-koodilla.

3. Maksutavan valitseminen

Kun tulosi saavuttavat maksutavan valintarajan, voit valita maksutavan. Maksuosoitteesi mukaan käytettävissäsi voi olla useita eri maksutapoja, esimerkiksi sähköinen varojen siirto (EFT), EFT yhtenäisellä euromaksualueella (SEPA) ja pankkisiirto. Katso, miten voit valita maksutavan.

4. Tulokynnyksen saavuttaminen

Jos nykyinen saldosi saavuttaa tulokynnyksen kuukauden loppuun mennessä, alkaa tällöin 21 päivän pituinen maksunkäsittely. Kun käsittelykausi päättyy, lähetämme maksun. Lue lisää maksuaikatauluista.

Esimerkki

Oletetaan esimerkiksi, että tilisi tulokynnys on 70 euroa. Jos nykyinen saldosi saavuttaa 70 euron tulorajan tammikuussa ja olet suorittanut kaikki edellä mainitut vaiheet, lähetämme sinulle maksun helmikuun lopussa.

Jos nykyinen saldosi ei saavuta tulokynnystä, toteutuneet tulosi siirretään seuraavalle kuukaudelle ja saldoa kertyy, kunnes kynnys saavutetaan.

Jos sinulla on kysyttävää AdSense-maksuista, tutustu maksujen usein kysyttyihin kysymyksiin.