Rapporter (gammal rapporteringssida)

Rapporter: Ta reda på hur det går för ditt konto

Läs om rapportfunktionerna som kan vara till hjälp när du analyserar din resultatdata

Sidan Rapporter innehåller inte bara mer information om dina intäkter, utan även om vilken effekt intäkterna har. I diagrammen kan du enkelt se trender och jämföra olika mätvärden. Du kan dessutom segmentera statistiken med flera olika metoder.

Performance reports page

Hitta på sidan

Se till att du får ut så mycket som möjligt av sidan Rapporter genom att bekanta dig med de olika avsnitten:

• Alla rapporter – Här skapar du nya rapporter, får tillgång till dina sparade rapporter och kör standardrapporter som Länder, Webbplatser osv.
  • Filter – I filterrutan högst upp på sidan kan du finjustera informationen i rapporterna.
  • Mätvärdesfamiljer – Här väljer du grupper av relaterade rapportmätvärden som du vill använda i rapporterna. Läs mer
  • Mätvärden – Den interaktiva snabböversikten ovanför diagramområdet visar mätvärdena i rapporterna. Läs mer

Viktiga egenskaper

Detaljerad information

Dimensioner är kategorier som du kan använda för att dela upp, filtrera och sortera din resultatdata. Datum, annonsenheter, annonstyper, webbplatser, plattformar och länder är exempel på några av dimensionerna du kan välja.

Du kan visa din data på något av dessa sätt. Du kan också dela upp informationen ytterligare genom att lägga till flera dimensioner i rapporterna. Om du till exempel vill se på vilka enheter dina annonsenheter visas uppdelat efter land, kan du välja rapporten Plattformar och lägga till dimensionen Länder. Läs mer

Diagram

Det finns olika diagramtyper, som stapeldiagram och cirkeldiagram, så att du kan granska informationen på ett överskådligt sätt. Du kan växla mellan diagramtyperna med hjälp av knapparna i diagramväljaren.

Graph type selector buttons

Anpassning

Du kan anpassa vilka värden som ska ingå i rapporten. Välj först en mätvärdesfamilj bland flikarna högst upp på sidan. Välj sedan önskade mätvärden i den interaktiva snabböversikten ovanför rapportdiagrammet. Läs mer

Du kan också spara rapporter så att du snabbt kommer åt dem vid ett senare tillfälle. När du har genererat en rapport med önskade inställningar klickar du på Spara ovanför tabellen. Du kommer åt de sparade rapporterna via sidofältet.

Rapporter där de är relevanta

Startsidan visar en kort resultatöversikt varje gång du loggar in på ditt konto. Här kan du se antalet sidvisningar och sid-RPM hittills under dagen. Dessutom kan du se resultatdata om dina bästa kanaler, webbplatser, länder, plattformar och annat, beroende på vad som är mest relevant för ditt konto.

Schemalagda rapporter

När du har skapat en rapport kan du köra den regelbundet och få den skickad till dig via e-post. Klicka på Spara som och markera kryssrutan Kör rapporten automatiskt. Läs mer