Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Overholdelse av Digital Services Act (DSA)

Merk: Funksjonene beskrevet i denne artikkelen blir tilgjengelige fra og med uken som starter 12. februar 2024.

Hensikten med EUs Digital Services Act (DSA), som er ett sett med regler for hele EU, er å regulere nettinnhold, bekjempe desinformasjon og sørge for åpenhet i forbindelse med annonsering. Det eksplisitte formålet med DSA er å fungere som en oppdatering av EUs eksisterende juridiske rammeverk som håndterer ulovlig innhold hos mellomparter, noe som i sin tur fører til harmonisering av de relaterte nasjonale lovene vedtatt i EU-land.

Enkelte, men ikke alle, publisister kan falle inn under en av kategoriene nedenfor, som definert av Europakommisjonen:

• veldig store nettbaserte plattformer
  • nettbaserte plattformer
  • vertstjenester

Publisister bør samarbeide med de juridiske teamene sine for å finne ut hvordan DSA påvirker dem, deriblant kategorien de tilhører (veldig store nettbaserte plattformer, nettbaserte plattformer, vertstjenester eller ingen), og eventuelle forpliktelser de har i henhold til DSA. Mange publisister faller ikke inn under noen av disse kategoriene.

Forpliktelsene som tilfaller nettbaserte plattformer i henhold til DSA, trer i kraft i februar 2024.

Åpenhet i annonser (valgfritt)

Vi gir berørte publisister verktøy de kan bruke for å vise informasjon i annonser, inkludert navnet på annonsøren, annonsens målrettingsinnstillinger samt etiketter på annonser som vises i EØS.

Aktiver åpenhet i annonser

Følg denne fremgangsmåten for å sjekke informasjonen om åpenhet i annonser:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Personvern og meldinger.
  3. Klikk på Settings på kortet for meldinger relatert til europeiske forordninger.
  4. Velg alternativene du vil bruke:
    • Valgfritt: Be kjøpere om bare å vise annonser med DSA-åpenhetsinformasjon på nettstedet mitt i EØS: Når denne kontrollen er aktivert, signaliserer AdSense til kjøpere at annonsene må inneholde et annonsemerke, navnet på annonsøren og målrettingsinformasjon. Annonser fra kjøpere som ikke bekrefter at denne informasjonen vises i annonsene, blir avvist. Med denne kontrollen aktivert kan annonseinntektene gå betydelig ned.
  5. Klikk på Lagre.
Disse kontrollene for åpenhet i annonser er valgfrie, og du kan velge dem bort.

Google-etterspørsel

Som standard har annonser som vises i EØS etter Google-etterspørsel, et Annonsevalg-ikon og en link til Googles «Om denne annonsen»-side, som inneholder navnet på annonsøren og de primære målrettingsparameterne som brukes. Publisister må ha støtte for Annonsevalg-ikonet for å kunne vise annonser for trafikk fra Google-etterspørsel i EØS, og de må lese veiledningen om hvordan de sikrer at annonsene har støtte for Annonsevalg-ikonet.

AdSense for søk

Annonser som leveres av AdSense for søk (AFS), har et ikon med en link til Googles «Om denne annonsen»-side, som lister opp navnet på annonsøren og de primære målrettingsparameterne som brukes.

Partnere via Authorized Buyers, åpen budgivning eller SDK-budgivning

Publisister som har partnere via Authorized Buyers, åpen budgivning eller SDK-budgivning, bør sjekke hvordan disse partnerne har tenkt å overholde DSA-relaterte forpliktelser, deriblant at de må vise et annonsemerke og sørge for åpenhet i forbindelse med annonsene de leverer.

Informasjonen nedenfor er basert på det gjeldende utkastet til DSA-spesifikasjonen fra IAB og kan endres.

Når en publisist har slått på kontrollen «Be kjøpere om bare å vise annonser med DSA-åpenhetsinformasjon på nettstedet mitt i EØS», skjer følgende i forespørsler fra EØS:

• Budforespørsler inneholder Regs.ext.dsa-objektet med disse verdiene:
    • Regs.ext.dsa.dsainfo=2: obligatorisk – budrespons uten DSA-objektet blir ikke godtatt.
    • Regs.ext.dsa.pubrender=0: Publisisten kan ikke gjengi annonsen.
    • Regs.ext.dsa.datatopub=0: Ikke send åpenhetsdata.
  • Budresponser som ikke inneholder Bid.ext.dsa.adrender=1, blir blokkert.

Veiledning for kjøpere som vil integrere i tråd med DSA-spesifikasjonen fra IAB

Når kjøpere får budforespørsler med et signal om at DSA-åpenhetsinformasjon må vises, må de vurdere hvorvidt de kan vise den obligatoriske informasjonen på en god måte.

Kjøpere som svarer med Bid.ext.dsa.adrender=1, må sørge for at de

• viser et annonsemerke eller indikerer at reklameinnholdet er en annonse
  • gir brukerne en metode for å få tilgang til følgende informasjon:

Beskyttelse av mindreårige

Publisister som har ekstra forpliktelser overfor mindreårige brukere, kan benytte seg av de eksisterende verktøyene våre for brukere under den seksuelle lavalder.