Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw sites beheren

Uw site is gekoppeld aan een platformpartner

Als uw site is gekoppeld aan een platformpartner, kan de platformpartner bepaalde instellingen (zogenaamde property's van platformpartners) voor uw gedeelde verkeer gedeeltelijk of helemaal beheren.

Gedeeld verkeer is een advertentieverzoek waarin zowel uw uitgever-ID als de uitgever-ID van het platform aanwezig is. Als uw advertentiecode de parameter data-ad-host bevat, wordt aangenomen dat uw advertentiecode advertentieverzoeken verstuurt als gedeeld verkeer. Als uw pagina de metatag google-adsense-platform-account bevat, worden alle AdSense-advertentieverzoeken van uw pagina beschouwd als gedeeld verkeer.

De property's van platformpartners van uw site checken

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Sites.
  3. Zoek uw site in de lijst met sites.
    Tip: Gebruik het filter Filteren bovenaan de pagina om snel sites te vinden in de lijst. U kunt de vooraf ingestelde termen gebruiken of uw eigen zoektermen invullen.
  4. Klik op uw site en check de bijbehorende property's van platformpartners.
    Property van platformpartner Beschrijving
    Advertentie-instellingen Of u of de platformpartner de advertentie-instellingen voor uw site beheert. Advertentie-instellingen omvatten instellingen voor automatische advertenties, opties voor blokkeren, beheeropties enzovoort.
    Opmerking: Dit is alleen van toepassing op gedeeld verkeer.
    Ads.txt Of u of de platformpartner de ads.txt-instelling voor de site beheert. Als u ads.txt beheert, kunt u een ads.txt-bestand maken voor uw site.
    Beleidsschendingen Een melding dat de platformpartner de beleidsschendingen voor het gedeelde verkeer van uw site kan bekijken.
    Instellingen voor opbrengstenaandeel Welk percentage van uw AdSense-opbrengst u behoudt (0-100%) en welk percentage het platform behoudt (0-100%).
    Opmerking: Dit is van toepassing op de opbrengst die u verdient na het standaard opbrengstenaandeel van AdSense.

Uw site ontkoppelen

Als u uw site wilt ontkoppelen van een platformpartner, moet uw verkeer geen gedeeld verkeer meer zijn.

Opmerking: Als uw site deel uitmaakt van een domein dat eigendom is van een platform (bijvoorbeeld example.blogspot.com), kunt u uw site niet ontkoppelen. U kunt uw site wel verwijderen uit AdSense.

Zo ontkoppelt u uw site:

1. Verwijder de parameter data-ad-host uit uw advertentiecode.
  2. Verwijder de metatag google-adsense-platform-account van uw pagina's.
  3. Wacht tot AdSense uw site opnieuw heeft gecrawld of verwijder uw site uit AdSense en voeg uw site daarna opnieuw toe.

Nadat uw site is ontkoppeld, worden de instellingen van uw site geüpdatet op de pagina van de site.