AdSense-tilin sulkeminen

Jos et enää halua käyttää AdSensea, voit sulkea AdSense-tilisi. Sen jälkeen kaikki AdSense-mainokset lakkaavat näkymästä sivustollasi automaattisesti 24 tunnin kuluessa.

Huom. AdSense-tilin sulkeminen ei tarkoita samaa kuin Google-tilin sulkeminen. Kun suljet Google-tilisi, kaikki siihen liittyvät Google-tuotetilit suljetaan etkä pääse niille enää tämän jälkeen. Myös Gmail-käyttäjänimesi poistetaan, etkä voi enää käyttää sitä. Lue lisää Google-tilin poistamisesta.

Ennen AdSense-tilin sulkemista

Sinun kannattaa eksportoida raportointidatasi. Kun tilisi on suljettu, et enää pääse sen kautta tulosraportteihisi.

Vinkki: Jos haluat ennemmin tilapäisesti keskeyttää osallistumisesi AdSense-ohjelmaan, voit tehdä sen poistamalla mainoskoodin sivuiltasi. Näin tilisi pysyy käytettävissä. Huomaa, että jos tili on käyttämättä kuusi kuukautta, se poistetaan käytöstä. Jos haluat myöhemmin palata käyttämään AdSensea, sinun on aktivoitava tili uudelleen. Lue lisää artikkelista AdSense-tilisi on poistettu käytöstä käyttämättömyyden vuoksi.

Sulkemista koskevat vaatimukset

Viimeistä maksua koskevat vaatimukset

Suljettuasi AdSense-tilisi saat viimeisen maksun noin 90 päivän kuluessa meneillään olevan kuukauden päättymisestä, kunhan seuraavat vaatimukset täyttyvät:

Maksamiseen käytetään maksuprofiilisi ensisijaista maksutapaa.

Näin suljet AdSense-tilisi

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Valitse Tili.
  3. Klikkaa Asetukset ja Tilitiedot.
  4. Klikkaa Tilitiedot-sivulta Sulje tili.
    Huom. Jos et näe tilin sulkemisvaihtoehtoa, et ehkä ole tilin järjestelmänvalvoja.
  5. Tarkista Tilin sulkeminen ‑sivulla olevat tiedot.

6. Valitse kaikki tilit, jotka haluat sulkea.
    Huom. Jos tilin valintaruutu ei ole aktiivinen, tiliä ei voi sulkea. Syy voi olla esimerkiksi se, että osoitteesi täytyy todentaa, maksusi on jäädytetty tai tilillä on sulkemisen estävä tuote (esim. Ad Manager ‐tili). Kun olet todentanut osoitteesi, ratkaissut jäädytykseen liittyvät ongelmat tai sulkenut Ad Manager ‐tilin, voit jatkaa AdSense-tilisi sulkemista ohjeiden mukaisesti. Lue lisää:
  7. Klikkaa Sulje tili.

AdSense-tilin sulkemisen jälkeen

• AdSense-mainoskoodi lakkaa toimimasta, joten koodi on poistettava kaikilta sivuilta.
  • Jos olet sulkenut kaikki muut tilisi (Ad Manager, AdMob ja AdSense for YouTube) ja haluat käyttää AdSensea uudelleen, voit aktivoida AdSense-tilisi uudelleen. Voit myös luoda uuden AdSense-tilin.
  • Jos sinulla on muita auki olevia tilejä (Ad Manager, AdMob tai AdSense for YouTube), sinulla saattaa edelleen olla pääsy joihinkin AdSense-tilisi ominaisuuksiin.
  • Jos olet yhdistänyt hakukoneen tähän AdSense-tiliin, haku toimii edelleen mutta mainoksia ei enää yhdistetä tiliin. Jos haluat jatkossa ansaita tuloja, sinun luotava uusi AdSense-yhteys.