Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Skapa ett meddelande om annonsblockering

När du har ställt in din webbplats kan du skapa ett meddelande som bara visas för användare som har installerat programvara för annons- eller skriptblockering.

Kontrollera att du har lagt till taggen för annonsblockering på din webbplats.
  1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden.
  3. Click Ad blocking recovery.
  4. Klicka på Skapa meddelande.Sidan Redigera meddelande öppnas.
  5. Välj webbplatsen där meddelandet ska visas:
    1. Klicka på Välj webbplatser.
    2. Välj önskade webbplatser.
    3. Klicka på Bekräfta.
  6. (Valfritt) Klicka på Lägg till webbadresser för att inkludera eller utesluta särskilda sidor i meddelandet om annonsblockering. Du kan lägga till upp till fem inkluderingar eller uteslutningar per domän. Klicka på följande på din domän:
    • Lägg till sidinkludering: Ange särskilda sidor som ska inkluderas i meddelandet om annonsblockering. När du ställer in sidinkludering utesluts automatiskt alla andra sidor. Detta kan vara användbart om du till exempel vill att meddelandet om annonsblockering bara ska visas i ett enstaka avsnitt på din webbplats.

Obs! Om du inte lägger till några inkluderingar tillämpas meddelandet om annonsblockering på hela webbplatsen. Om du lägger till sidinkluderingar utesluts sidor som inte är inkluderade automatiskt från meddelandet om annonsblockering.

Siduteslutningar tillämpas efter inkludering. Det innebär att du bör lägga till uteslutningar om det finns sidor som du vill utesluta på den inkluderade webbplatsen eller i de inkluderade avsnitten.

• Lägg till siduteslutning: Ange särskilda sidor som ska exkluderas från meddelandet om annonsblockering. Då visas meddelandet om annonsblockering aldrig för webbplatsbesökare som öppnar dessa sidor.
      • Om du har implementerat taggen för meddelande om annonsblockering på en sida räknas sidvisningar in i annonsblockeringsfrekvensen även om meddelandet inte visas till följd av uteslutningar.
        Läs om hur du formaterar dina webbadresser på rätt sätt för inkludering och uteslutning av sidor
  7. Välj på vilka språk meddelandet ska visas:
    1. Standardspråk: Meddelandet visas på standardspråket när användarens enhetsspråk inte kan fastställas eller inte överensstämmer med de valda språken.
    2. Ytterligare språk: Meddelandet kan visas för användare på något av de ytterligare språk som matchar användarens enhetsspråk. Språken du väljer här ska matcha de språk som webbplatsen är tillgänglig på. Du kan redigera meddelandetexten för vart och ett av de ytterligare språken.
      Exempel
      Om du väljer nederländska som ytterligare språk visas den nederländska versionen av GDPR-meddelandet för användare vars enhetsspråk är nederländska.
  8. (Valfritt) Aktivera Anpassat val om du vill låta besökarna välja mellan att tillåta annonser eller en anpassad alternativ lösning. Du kan till exempel låta användarna välja mellan att tillåta annonser eller prenumerera på din webbplats. Prenumerationen är då det anpassade valet.
    Om du vill använda det här alternativet måste du implementera funktionen googlefc.controlledMessagingFunction i Funding Choices sammanslagna API. Läs mer om hur du skapar ett meddelande för Anpassat val
  9. Ange ett beskrivande namn i fältet Meddelandenamn så att du kan identifiera meddelandet senare. Namnet visas bara på sidan Integritet och meddelanden och är inte synligt för användarna.
  10. Välj hur och var du vill att meddelandet ska visas på din webbplats under Placering:
    • Modalt fönster i mitten (kan ignoreras): Meddelandet visas mitt på sidan med mörk bakgrund som delvis skymmer innehållet på sidan. Användarna kan stänga meddelandet.
    • Modalt fönster i mitten (kan inte ignoreras): Meddelandet visas mitt på sidan med mörk bakgrund som delvis skymmer innehållet på sidan. Användarna kan inte stänga meddelandet. Det här alternativet är inte tillgängligt för meddelandetypen Tillåt annonser eller ignorera.
    • Fäst i nederkant (kan ignoreras): Meddelandet är fäst längst ned på sidan så att webbplatsbesökarna fortfarande kan se innehållet på sidan. Meddelandet sträcks ut så att det fyller hela skärmen på bredden. Användarna kan stänga meddelandet.
  11. (Valfritt) Redigera och formatera meddelandet så att det matchar webbplatsens innehåll och layout.
  12. Klicka på Publicera för att publicera meddelandet eller på Spara utkast för att spara utan att publicera.
    Du måste granska kontoinställningarna innan du publicerar ditt första meddelande om annonsblockering. Klicka på Granska inställningar och välj ett alternativ i avsnittet For Acceptable Ads users.

Inkludera eller utesluta sidor i meddelandet om annonsblockering

Du kan välja vilka sidor som ska inkluderas eller uteslutas i meddelandet om annonsblockering.

Formatera webbadresser som ska inkluderas eller uteslutas

Exemplet nedan visar hur du kan använda en särskild webbadress för att inkludera eller utesluta sidor i ett meddelande om annonsblockering. Detta kan ske antingen brett eller snävt. Observera att uteslutningar alltid åsidosätter inkluderingar.

Exempel

Om du anger example.com och anger följande sidinkludering och siduteslutning:

• path-include /articles/
  • page-exclude /articles/my-public-article

Sedan (förutsatt att du inte har några underdomäner konfigurerade under example.com):

• Offerwall visas inte på example.com/other/ eller www.example.com/other.
  • Offerwall visas på example.com/articles/one och www.example.com/articles/one.
  • Offerwall visas inte på example.com/articles/my-public-article eller www.example.com/articles/my-public-article.

Mer information om hur du visar användarmeddelanden på specifika webbadresser finns i Användarmeddelanden på webbplatser och underordnade webbplatser.