Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Privacy en berichten

Een herstelbericht voor advertentieblokkering maken

Nadat u uw site heeft ingesteld, kunt u een bericht maken dat alleen wordt getoond aan gebruikers die software voor advertentie- of scriptblokkering hebben geïnstalleerd.

Zorg dat u de tag voor advertentieblokkering aan uw site heeft toegevoegd.
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Klik op Herstelbericht voor advertentieblokkering.
  4. Klik op Bericht maken.
  5. Kies de site waarop u dit bericht wilt tonen:
    1. Klik op Site toevoegen.
    2. Kies de gewenste site.
    3. Klik op Bevestigen.
  6. Kies de standaardtaal voor het bericht. Het bericht wordt in de standaardtaal getoond als we de apparaattaal van de gebruiker niet kunnen vaststellen.
  7. Vink het selectievakje Aangepaste oplossing toevoegen aan om bezoekers een keuze te bieden tussen advertenties toestaan of een aangepaste alternatieve oplossing voor advertenties toestaan. U kunt gebruikers bijvoorbeeld vragen advertenties toe te staan of zich te abonneren op uw site, waarbij abonneren op uw site de aangepaste keuze is.
    Voor deze optie moet u de functie googlefc.controlledMessagingFunction van de uniforme API voor Funding Choices implementeren. Meer informatie over hoe u een bericht voor aangepaste keuze instelt
  8. Klik op Doorgaan. De pagina Bericht bewerken wordt geopend.
  9. Voer in het veld Berichtnaam een beschrijvende berichtnaam in waaraan u het bericht later kunt herkennen. De naam wordt alleen getoond op de pagina 'Privacy en berichten' en is niet zichtbaar voor gebruikers.
  10. Geef in het gedeelte 'Berichtplaatsing selecteren' aan hoe en waar u het bericht op uw site wilt laten zien:
    • Gecentreerd modaal venster (kan worden gesloten): Het bericht staat gecentreerd op de pagina en heeft een donkere achtergrond die de paginacontent gedeeltelijk bedekt. Gebruikers kunnen het bericht sluiten.
    • Gecentreerd modaal venster (kan niet worden gesloten): Het bericht staat gecentreerd op de pagina en heeft een donkere achtergrond die de paginacontent gedeeltelijk bedekt. Gebruikers kunnen het bericht niet sluiten. Niet beschikbaar voor het berichttype Advertenties toestaan of sluiten.
    • Onderaan vastgezet (kan worden gesloten): Het bericht is onderaan de pagina vastgezet, zodat sitebezoekers de content van de pagina kunnen bekijken. Het bericht wordt uitgerekt over de volledige breedte van het apparaatscherm. Gebruikers kunnen het bericht sluiten.
  11. (Optioneel) U kunt het bericht bewerken en opmaken, zodat het bij de vormgeving van uw site past.
  12. Klik op Stijl toepassen.