Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Een herstelbericht voor advertentieblokkering maken

Nadat u uw site heeft ingesteld, kunt u een bericht maken dat alleen wordt getoond aan gebruikers die software voor advertentie- of scriptblokkering hebben geïnstalleerd.

Zorg dat u de tag voor advertentieblokkering aan uw site heeft toegevoegd.
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Klik op Herstelbericht voor advertentieblokkering.
  4. Klik op Bericht maken. De pagina Bericht bewerken wordt geopend.
  5. Kies de sites waarop u dit bericht wilt tonen:
    1. Klik op Sites selecteren.
    2. Selecteer de gewenste sites.
    3. Klik op Bevestigen.
  6. (Optioneel) Als u bepaalde pagina's wilt opnemen of uitsluiten in het herstelbericht voor advertentieblokkering, klikt u op URL's toevoegen. U kunt per domein maximaal 5 opnamen of uitsluitingen toevoegen. Klik in uw domein op:
    • Pagina-opname toevoegen: Geef bepaalde pagina's op die moeten worden opgenomen in het herstelbericht voor advertentieblokkering. Als u pagina-opnamen instelt, worden automatisch alle andere pagina's uitgesloten (bijvoorbeeld als u het herstelbericht voor advertentieblokkering alleen wilt weergeven in één gedeelte van uw site).

Opmerking: Als u geen opnamen toevoegt, wordt het herstelbericht voor advertentieblokkering toegepast op de hele site. Als u pagina-opnamen toevoegt, worden alle pagina's die niet zijn opgenomen, automatisch uitgesloten van het herstelbericht voor advertentieblokkering.

Pagina-uitsluitingen zijn van toepassing na opnamen. Dit betekent dat er uitsluitingen moeten worden toegevoegd als u pagina's binnen de opgenomen site of gedeelten heeft die u wilt uitsluiten.

• Pagina-uitsluiting toevoegen: Geef specifieke pagina's op die moeten worden uitgesloten van het herstelbericht voor advertentieblokkering. Bezoekers van de site kunnen deze pagina altijd bezoeken zonder een herstelbericht voor advertentieblokkering te bekijken.
      • Als u de tag voor het bericht voor advertentieblokkering op een pagina heeft geïmplementeerd, wordt er nog steeds een paginaweergave geteld in het percentage voor advertentieblokkering, zelfs als er op de pagina geen bericht voor advertentieblokkering wordt getoond vanwege uitsluitingen.
        Ontdek meer over hoe u URL's juist indeelt voor pagina-opnamen en -uitsluitingen.
  7. Selecteer de talen waarin dit bericht wordt weergegeven:
    1. Standaardtaal: Het bericht wordt getoond in de standaardtaal als de apparaattaal van de gebruiker niet kan worden vastgesteld of niet overeenkomt met de geselecteerde extra talen.
    2. Extra talen: Het bericht kan aan gebruikers worden getoond in elk van de extra talen die overeenkomt met de apparaattaal van de gebruiker. Talen die u hier selecteert, moeten overeenkomen met de talen waarin uw site beschikbaar is. U kunt de berichttekst bewerken voor elke extra taal.
      Voorbeeld
      Als u Nederlands selecteert in het veld Extra talen, krijgt een gebruiker die de taal van het apparaat heeft ingesteld op Nederlands, de Nederlandse versie van het AVG-bericht.
  8. (Optioneel) Zet Aangepaste keuze aan om bezoekers een keuze te bieden tussen advertenties toestaan of een aangepaste alternatieve oplossing voor advertenties toestaan. U kunt gebruikers bijvoorbeeld vragen advertenties toe te staan of zich te abonneren op uw site, waarbij abonneren op uw site de aangepaste keuze is.
    Voor deze optie moet u de functie googlefc.controlledMessagingFunction van de uniforme API voor Funding Choices implementeren. Meer informatie over hoe u een bericht voor aangepaste keuze instelt
  9. Voer in het veld Berichtnaam een beschrijvende berichtnaam in waaraan u het bericht later kunt herkennen. De naam wordt alleen getoond op de pagina 'Privacy en berichten' en is niet zichtbaar voor gebruikers.
  10. Geef in het gedeelte 'Berichtplaatsing selecteren' aan hoe en waar u het bericht op uw site wilt laten zien:
    • Gecentreerd modaal venster (kan worden gesloten): Het bericht staat gecentreerd op de pagina en heeft een donkere achtergrond die de paginacontent gedeeltelijk bedekt. Gebruikers kunnen het bericht sluiten.
    • Gecentreerd modaal venster (kan niet worden gesloten): Het bericht staat gecentreerd op de pagina en heeft een donkere achtergrond die de paginacontent gedeeltelijk bedekt. Gebruikers kunnen het bericht niet sluiten. Niet beschikbaar voor het berichttype Advertenties toestaan of sluiten.
    • Onderaan vastgezet (kan worden gesloten): Het bericht is onderaan de pagina vastgezet, zodat sitebezoekers de content van de pagina kunnen bekijken. Het bericht wordt uitgerekt over de volledige breedte van het apparaatscherm. Gebruikers kunnen het bericht sluiten.
  11. (Optioneel) U kunt het bericht bewerken en opmaken, zodat het bij de vormgeving van uw site past.
  12. Klik op Publiceren om het bericht te publiceren of klik op Concept opslaan om het bericht op te slaan zonder dit te publiceren.
    U moet uw accountinstellingen nalopen voordat u uw eerste herstelbericht voor advertentieblokkering publiceert. Klik op Instellingen controleren en neem een beslissing in het gedeelte 'Voor gebruikers van Acceptable Ads'.

Pagina's opnemen of uitsluiten in het herstelbericht voor advertentieblokkering

U kunt kiezen welke pagina's u wilt opnemen of uitsluiten in het herstelbericht voor advertentieblokkering.

URL's indelen die moeten worden opgenomen of uitgesloten

Het voorbeeld hieronder toont hoe u een specifieke URL kunt gebruiken om pagina's in een herstelbericht voor advertentieblokkering breed of beperkt op te nemen of uit te sluiten. Opnamen worden altijd overschreven door uitsluitingen.

Voorbeeld

Als u example.com invoert en de volgende pagina-opname en pagina-uitsluiting definieert:

• path-include /articles/
  • page-exclude /articles/my-public-article

Daarna (ervan uitgaande dat u geen subdomeinen heeft ingesteld onder example.com):

• Offerwall wordt niet weergegeven op example.com/other/ of www.example.com/other.
  • Offerwall wordt weergegeven op example.com/articles/one en www.example.com/articles/one.
  • Offerwall wordt niet weergegeven op example.com/articles/my-public-article of www.example.com/articles/my-public-article.

Zie Gebruikersberichten op sites en subsites voor meer informatie over hoe u gebruikersberichten toont via specifieke URL's.