Käytännöt

Käytäntöongelmien ja mainosten näyttötilojen tulkitseminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, minkätyyppiset ongelmat vaikuttavat mainosten näkymiseen ja mitä Käytäntökeskuksessa näkyvät mainosten näyttötilat tarkoittavat.

Mainosten näkymiseen vaikuttavat ongelmat

Jos sivustollasi on mainosten näkymiseen vaikuttava ongelma, se johtuu siitä, että sivustosi rikkoo ohjelmakäytäntöjämme, sillä on Googlen julkaisijarajoitusten alaista sisältöä tai vahvistettu klikkaus on päällä. Tämä koskee myös tapauksia, joissa mainospyyntöjä tulee sivuiltasi, jotka on upotettu ongelmia sisältäville sivustoille.

Ongelmasta voi seurata käytäntörikkomus, julkaisijarajoitus, vahvistetun klikkauksen käyttöönotto tai suostumuksia koskeva vaatimus. Vain käytäntörikkomukset edellyttävät korjaamista. Julkaisijarajoituksia ei tarvitse korjata, mutta ellet korjaa niitä, mainokset näkyvät jatkossakin sivustollasi rajoitetusti. Vahvistetun klikkauksen käyttöönottoon tai suostumuksia koskevaan vaatimukseen johtanut ongelma kannattaa korjata, sillä nämä voivat vaikuttaa tuloihisi.

Saatat myös saada varoituksen, ennen kuin mainosten näkymiseen tehdään muutoksia. Katso lisätietoja ongelmien tyypeistä alla olevasta taulukosta.

Tyyppi Mitä tämä tarkoittaa? Mainoksen näyttötila Esimerkkejä
Käytäntörikkomus (korjattava)

Sivustosi ei tällä hetkellä ole ohjelmakäytäntöjen mukainen.

Sinun on tällöin tehtävä sivustolle tarvittavat muutokset, jotta se on jälleen käytäntöjemme mukainen.

Tilasarakkeessa näkyy käytäntörikkomusten kohdalla Korjattava-merkintä.

Käytäntörikkomuksista seuraa jompikumpi näistä sanktioista: Mainostaminen poistettu käytöstä tai Mainosten näyttöä rajoitettu.

Joitain esimerkkejä käytäntörikkomuksista:
  • Seksuaalinen sisältö
  • Vaarallinen tai halventava sisältö
  • Klikkauksiin rohkaiseva asettelu
Julkaisijarajoitus

Sivustollasi on Googlen julkaisijarajoitusten alaista sisältöä.

Voit halutessasi kaupallistaa tällaista sisältöä, mutta sen yhteydessä näkyy luultavasti tavallista vähemmän mainoksia, koska kaikista mainoslähteistä ei tule siihen liittyviä hintatarjouksia.

Jos sivustoon on kohdistettu julkaisijarajoituksia, näyttötila on Mainosten näyttöä rajoitettu. Joitain esimerkkejä julkaisijarajoituksista:
  • Seksuaalinen sisältö
  • Järkyttävä sisältö
  • Verkkorahapeleihin liittyvä sisältö
Varoitus

Joidenkin käytäntörikkomusten ja julkaisijarajoitusten yhteydessä mainosten näkymiseen tehdään muutoksia vasta varoitusjakson jälkeen.

Jos saat varoituksen, se johtuu siitä, että sivustosi ei tällä hetkellä ole ohjelmakäytäntöjen mukainen tai sillä on Googlen julkaisijarajoitusten alaista sisältöä.

Sivustolle on tällöin tehtävä muutoksia, jotta se on jälleen käytäntöjen mukainen.

Jos muutoksia ei tehdä, sivustoon tai tiliin voi kohdistua myös muita toimia.

Jos sivustoon liittyy varoituksia, näyttötila on Mainosten näkyminen vaarassa. Joitain esimerkkejä varoituksiin johtavista ongelmista:
  • Mainoksen ja sisällön päällekkäisyys
Vahvistettu klikkaus

Google Ads on havainnut, että tietyt sivustollasi näkyvät mainokset saavat tahattomia klikkauksia. Tällaiset klikkaukset huonontavat käyttökokemusta, koska käyttäjät päätyvät haluamiensa sivujen sijaan mainostajien laskeutumissivuille.

Google Ads on lisännyt kyseisiin mainoksiin vahvistetun klikkauksen. Tämän toisen klikkauksen käyttöönotto parantaa käyttökokemusta, koska tällöin käyttäjän on vahvistettava, että hän haluaa käydä mainostetulla sivulla.

Jos sivustolle on lisätty vahvistettu klikkaus, sen tilana näkyy Vahvistettu klikkaus päällä. Joitain asioita, jotka kannattaa tarkistaa:
  • Navigointielementtien läheisyydessä olevat mainokset
  • Display-mainosten päällä olevat navigointielementit
  • Painikkeet mainosten päällä tai lähellä
  • Sivuston sisältö mainosten päällä tai lähellä
  • Sivuston sisällön uudelleenlaskeminen, mikä aiheuttaa hämmennystä
  • Mainosten sijoittelukäytäntöjen rikkomukset
Suostumuksia koskeva vaatimus Et tällä hetkellä käytä sertifioitua ja IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen (TCF) rekisteröityä suostumustenkäsittelyalustaa (CMP) kohdistaessasi mainoksia Euroopan talousalueelle (ETA) ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

TCF-vaatimus tulee voimaan vaiheittain 16.1.2024 alkaen.

Jos sivustolla on suostumuksia koskevaan vaatimukseen johtaneita ongelmia, näyttötila on Mainosten personointia rajoitettu.

Suostumuksia koskevaan vaatimukseen johtavat ongelmat:

• CMP puuttuu: Jotkin inventaariasi koskevat mainospyynnöt ETA-alueelta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta eivät sisällä TCF‑merkkijonoa.
  • Sertifioimaton CMP: Jotkin inventaariasi koskevat mainospyynnöt ETA-alueelta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta eivät sisällä TCF‑merkkijonoa, joka on saatu sertifioidulta CMP:ltä.

Mitä mainosten näyttötilat tarkoittavat?

Mainostamisen tila kertoo, miten havaitut ongelmat vaikuttavat sivustoosi. Alla olevassa taulukossa kerrotaan tilat ja niiden merkitykset.

Tila Mitä tämä tarkoittaa? Mitä voit tehdä?
Mainostaminen poistettu käytöstä Kaikki mainonta on estetty sivustollasi. Mainoksia ei näy käytäntörikkomuksen vuoksi.

Tutustu ongelman kuvaukseen Käytäntökeskuksessa selvittääksesi, mitä muutoksia sinun on tehtävä.

Kun olet korjannut sivustosi käytäntörikkomukset, pyydä tarkastusta, jotta mainostamista voidaan jatkaa.

Mainosten näyttöä rajoitettu

Kaikki mainostajat eivät voi tehdä hintatarjouksia mainosinventaaristasi.

Sivustosi ei luultavasti saa paljon tai lainkaan kysyntää ostajilta, sillä kaikki mainoslähteet eivät voi tehdä hintatarjouksia.

Tutustu ongelman kuvaukseen Käytäntökeskuksessa nähdäksesi, täytyykö sinun tehdä muutoksia.

Muistathan: Jos ongelma aiheuttaa käytäntörikkomuksen, sinun on ratkaistava se. Jos seurauksena on julkaisijarajoitus, ongelman ratkaiseminen on vapaaehtoista. Lue lisää ongelmatyypeistä

Mainosten näyttö vaarassa

Mainosten näyttöön ei vielä ole tehty muutoksia, mutta sinun on tehtävä muutoksia sivustollesi, jotta mainokset näkyvät jatkossakin.

Tämä johtuu sivustosi saamasta varoituksesta. Varoituksissa mainitaan yleensä sanktiopäivä, jolloin tehdään lisätoimia ja mainosten näyttöön vaikuttavia muutoksia.

Korjaa ongelmat ennen sanktiopäivää, niin mainosten näyttöä ei rajoiteta tai poisteta käytöstä.

Tutustu ongelman kuvaukseen Käytäntökeskuksessa selvittääksesi, mitä muutoksia sinun on tehtävä.

Mainosten näyttö rajallista

Tämä vaikuttaa AdSense-tiliisi. Jos mainosten näyttö on rajallista, Google on rajoittanut sitä, kuinka monta mainosta AdSense-tilisi kautta voi näkyä.

Lue lisää mainosten näyttöä koskevista rajoituksista.

Varmista, että ymmärrät sivustosi mainosliikennettä ja käyttäjiä. Älä koskaan klikkaa omaa mainostasi äläkä ryhdy epäluotettavan tai heikkolaatuisen osapuolen yhteistyökumppaniksi.

Lue lisää kelpaamattoman toiminnan ehkäisemisestä.

Vahvistettu klikkaus päällä Jotkin inventaarisi mainokset saavat tahattomia klikkauksia, joten Google on lisännyt niihin vahvistetun klikkauksen.

Tarkista mainostesi toteutukset. Lue lisää mainosten sijoittelussa vältettävistä ja suositelluista asioista.

Järjestelmä ottaa vahvistetun klikkauksen automaattisesti käyttöön havaittuaan tahattomia klikkauksia. Vastaavasti järjestelmä poistaa vahvistetun klikkauksen käytöstä automaattisesti, kun se ei enää havaitse tahattomia klikkauksia.

Mainosten personointia rajoitettu

Joillakin sivustoilla käyttäjiltä ei pyydetä suostumuksia sertifioidun CMP:n avulla.

Tämä tarkoittaa, että ETA-alueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa voi näkyä vain rajoitettua mainontaa. Sertifioitua CMP:tä käyttävillä sivustoilla voi näkyä personoituja tai personoimattomia mainoksia.

CMP puuttuu:

1. Valitse TCF:ään rekisteröity sertifioitu CMP, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Ota käyttöön CMP‑ratkaisusi.

Lue lisää sertifioiduista CMP:istä.

Sertifioimaton CMP:

1. Jos sinulla on oma CMP, rekisteröidy sertifiointia varten.
  2. Jos käytät sertifioimatonta kolmannen osapuolen CMP:tä, pyydä CMP:tä rekisteröitymään sertifiointia varten. Voit myös katsoa listan sertifioiduista CMP:istä.
Huom. Jos olet äskettäin ottanut käyttöön sertifioidun CMP:n, voi mennä 48 tuntia, ennen kuin ongelma ratkaistaan ja poistetaan Käytäntökeskuksesta.