Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Løs politikrelaterede problemer

Om politikrelaterede problemer og status for annoncevisning

I denne artikel kan du læse om, hvilke typer problemer der indvirker på annoncevisningen, og om betydningen af de forskellige annoncevisningsstatusser, der kan blive vist i Politikcenter.

Problemer, der indvirker på annoncevisningen

Hvis der er et problem, som indvirker på annoncevisningen, på dit website, betyder det, at dit website enten overtræder vores programpolitikker, at annoncevisningen er blevet underlagt begrænsninger på grund af begrænsningerne for Google-udgivere, eller at mekanismen "bekræftet klik" er aktiveret. Dette omfatter de tilfælde, hvor annonceanmodningerne kommer fra sider, du har indlejret på websites med problemer.

Der er 4 typer problemer: Politikovertrædelser, udgiverbegrænsninger, bekræftet klik og samtykkekrav. Det er kun påkrævet, at du retter op på politikovertrædelser. Du behøver ikke at rette op på udgiverbegrænsninger, men vær opmærksom på, at annoncevisning fortsat vil være begrænset på dit website. Vi anbefaler, at du løser de problemer, der har ført til aktivering af mekanismen "bekræftet klik" og "samtykkekrav", da der ellers er risiko for, at det går ud over din omsætning.

Du modtager muligvis også en advarsel, inden der træffes foranstaltninger for annoncevisningen. Du kan få flere oplysning om de forskellige typer af problemer i tabellen nedenfor.

Type Betydning Annoncevisningsstatus Eksempler
Overtrædelse af politik (Skal løses)

Dit website overholder i øjeblikket ikke programpolitikkerne.

Når det sker, skal du foretage ændringer på dit website, så det overholder vores politikker.

Overtrædelse af politikker er markeret med Skal løses i statuskolonnen.

I tilfælde af politikovertrædelser håndhæves politikkerne enten i form af deaktiveret annoncevisning eller annoncevisning med restriktioner.

Eksempler på overtrædelse af politikker omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:
  • Eksplicit seksuelt indhold
  • Farligt eller nedsættende indhold
  • Layout opfordrer til klik
Udgiverbegrænsning

Dit website er underlagt Begrænsninger for Google-udgivere.

Du kan vælge at tjene penge på denne type indhold, men det medfører sandsynligvis, at der vises færre annoncer, da ikke alle annoncekilder vil byde på det.

Websites med udgiverbegrænsninger medfører annoncevisning med restriktioner. Eksempler på udgiverbegrænsninger omfatter, men er ikke begrænset til følgende:
  • Seksuelt indhold
  • Chokerende indhold
  • Indhold relateret til onlinegambling
Advarsel

Nogle overtrædelser af politikker og udgiverbegrænsninger har en advarselsperiode, inden der skrides ind i forhold til din annoncevisning.

Hvis du modtager en advarsel, betyder det, at dit website i øjeblikket ikke overholder programpolitikkerne eller indhold, der er underlagt Begrænsninger for Google-udgivere.

For at løse dette problem skal du ændre dit website, så det overholder politikkerne.

Hvis ikke du foretager ændringer, kan det få yderligere konsekvenser for dit website eller din konto.

Websites med advarsler får statussen Der er risiko for begrænsninger for annoncevisning. Eksempler på problemer, der kan udløse advarsler, omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:
  • Overlap mellem annoncer og indhold
Bekræftet klik

I Google Ads er det registreret, at visse annoncer på dit website genererer utilsigtede klik. Det giver en dårlig brugeroplevelse, fordi brugeren bliver ført videre til en af annoncørens landingssider i stedet for det ønskede indhold.

Mekanismen bekræftet klik er blevet aktiveret for de berørte annoncer i Google Ads. Med "bekræftet klik" skal brugeren bekræfte sin hensigt om at besøge den side, der annonceres for, med endnu et klik, og det forbedrer brugeroplevelsen.

For websites, hvor mekanismen "bekræftet klik" er aktiveret, vises statussen Bekræftet klik er slået til. Eksempler på ikke-tilladte implementeringer omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:
  • Annoncer tæt på navigationselementer
  • Navigationselementer overlejret på displayannoncer
  • Knapper oven på eller tæt på annoncer
  • Websiteindhold oven på eller tæt på annoncer
  • Dynamisk tilpasning af websiteindhold med deraf følgende forvirring
  • Alle former for overtrædelse af politikkerne vedrørende annonceplacering
Samtykkekrav Du bruger i øjeblikket ikke en certificeret administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), som er registreret i henhold til IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency and Consent Framework), når der vises annoncer for brugere i EØS og Storbritannien.

Kravet om integration i henhold til TCF-forskrifterne bliver udrullet gradvist fra og med den 16. januar 2024.

Websites, der har problemer med samtykkekrav, får Begrænset personlig tilpasning af annoncer.

Problemerne med samtykkekrav er:

• Ingen CMP: Nogle annonceanmodninger om din beholdning fra EØS og Storbritannien mangler en TCF-streng.
  • CMP er ikke certificeret: Nogle annonceanmodninger om din beholdning fra EØS og Storbritannien mangler en TCF-streng fra en certificeret CMP.

Om annoncevisningsstatus

Status for din annoncevisning viser dig, hvordan dine websites med problemer påvirkes. I nedenstående tabel forklares statusserne og deres betydning.

Status Betydning Hvad du kan gøre
Deaktiveret annoncevisning Al annoncering er blokeret på dit website. Dit website viser ikke annoncer på grund af en politikovertrædelse.

Læs beskrivelsen af problemet i Politikcenter for at afgøre, hvilke ændringer du skal foretage.

Når du har rettet op på politikovertrædelser på dit website, kan du anmode om en gennemgang for at aktivere annoncevisning.

Annoncevisning med restriktioner

Der er begrænsninger for de annoncører, der kan byde på din beholdning.

Dit website har sandsynligvis kun begrænset eller ingen efterspørgsel blandt køberne, fordi det ikke er alle annoncekilder, der kan byde.

Læs beskrivelsen af problemet i Politikcenter for at afgøre, hvilke ændringer du evt. skal foretage.

Påmindelse: Der skal rettes op på politikovertrædelser, men det er valgfrit, om du vil rette op på udgiverbegrænsninger. Få flere oplysninger om de forskellige problemtyper.

Der er risiko for begrænsninger for annoncevisning

Annoncevisning påvirkes ikke endnu, men du skal foretage ændringer på dit website for at sikre, at annoncevisningen fortsætter.

Det skyldes en advarsel på dit website. Advarsler indeholder normalt ikrafttrædelsesdatoer for, hvornår der indføres yderligere tiltag, og annoncevisningen påvirkes.

Løs problemerne inden ikrafttrædelsesdatoen for at forhindre, at annoncevisningen begrænses eller deaktiveres.

Læs beskrivelsen af problemet i Politikcenter for at afgøre, hvilke ændringer du skal foretage.

Begrænset annoncevisning

Dette påvirker din AdSense-konto. Begrænset annoncevisning betyder, at Google har fastsat en grænse for, hvor mange annoncer der må vises på din AdSense-konto.

Få flere oplysninger om begrænset annoncevisning.

Det er vigtigt, at du har indsigt i din annoncetrafik og dine brugere. Klik aldrig på dine egne annoncer, og undgå at samarbejde med personer og firmaer, der er utroværdige eller leverer dårlig kvalitet.

Få flere oplysninger om, hvordan du forhindrer ugyldig aktivitet.

Bekræftet klik er slået til Der er registreret utilsigtede klik på nogle af de annoncer, der vises i din beholdning, og Google har derfor aktiveret mekanismen "bekræftet klik" for disse annoncer.

Gennemgå dine annonceimplementeringer. Få flere oplysninger om ikke-tilladte implementeringer og anbefalede implementeringer.

Vores system bruger automatisk Bekræftet klik, når der registreres utilsigtede klik, og når der ikke længere registreres utilsigtede klik, fjernes bliver den automatisk.

Begrænset personlig tilpasning af annoncer

Nogle websites anvender ikke en certificeret CMP til at anmode om brugersamtykke.

Det betyder, at det kun er begrænsede annoncer, der er kvalificerede til at blive vist i EØS og Storbritannien. Websites, der bruger en certificeret CMP, er kvalificerede til at vise personligt tilpassede annoncer eller ikke-personligt tilpassede annoncer (NPA, non-personalized ads).

Ingen CMP:

1. Vælg en certificeret CMP, der er registreret hos TCF, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Implementer en CMP-løsning.

Få flere oplysninger om mulighederne for certificerede CMP'er.

CMP er ikke certificeret:

1. Hvis du vil benytte din egen CMP-løsning, skal du tilmelde dig med henblik på certificering.
  2. Hvis du bruger en CMP-løsning fra tredjepart, som ikke er certificeret, skal du opfordre din CMP til at registrere sig med henblik på certificering. Alternativt kan du finde en CMP på vores liste over certificerede CMP'er.
Bemærk! Hvis du for nylig har implementeret en certificeret CMP, kan der gå op til 48 timer, før dette problem registreres som løst og bliver fjernet i Politikcenter.