Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

AVG-berichten

Over AVG-toestemmingsberichten

Volgens het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU moet u bepaalde kennisgevingen verstrekken aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk, en hun toestemming verkrijgen voor het gebruik van cookies of andere lokale opslag als dat wettelijk is vereist, en voor het verzamelen, delen en gebruiken van persoonsgegevens om advertenties te personaliseren. Dit beleid weerspiegelt de vereisten van de ePrivacy-richtlijn van de EU en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Met 'Privacy en berichten' en de geïntegreerde functionaliteit van Funding Choices kunt u een bericht maken en aan uw gebruikers tonen om de toestemming te verkrijgen die vereist is volgens de Algemene verordening gegevensbescherming. In het bericht dat u met 'Privacy en berichten' maakt, worden de aanbieders van advertentietechnologie vermeld die uw site of app gebruikt. Ook wordt gebruikers gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van gegevens om gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor andere doeleinden. U kunt ook toestemming vragen voor het gebruik van gegevens door uw eigen site of app. Bekijk de Richtlijnen voor het gebruik van Privacy en berichten voor meer informatie.

Het is uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw berichten aan de wettelijke vereisten voldoen.

Structuur van een bericht

Een AVG-bericht bevat meerdere 'schermen' (of pagina's) die aan gebruikers worden getoond, afhankelijk van de knoppen en links waarop ze klikken in uw berichten. De knopopties die gebruikers zien zijn gebaseerd op de opties die u in het gedeelte 'Opties voor gebruikerstoestemming' selecteert wanneer u een bericht maakt.

AVG-berichten met 2 knoppen (Opties beheren, Toestemming)

Voorbeeld van de structuur van een AVG-bericht met knopindeling.

AVG-berichten met 2 knoppen bevatten de volgende elementen:

1. Hoofdpagina voor toestemming: Het hoofdscherm van uw AVG-bericht. Op deze pagina staan 2 knoppen op basis van de opmaak en instellingen die u heeft geselecteerd. Hier wordt aan gebruikers uitgelegd waarom uw site om toestemming vraagt en waar die toestemming voor dient.
    1. Logo: Het logo van uw site of app. Als u hier een logo wilt opnemen, voegt u een logo toe aan uw bericht.
    2. De link Opties beheren: Hiermee kunnen gebruikers handmatig de doeleinden selecteren waarvoor ze toestemming willen verlenen. Als gebruikers op 'Opties beheren' klikken, wordt het scherm 'Uw gegevens beheren' geopend en verschijnt de lijst met doeleinden waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt.
    3. De knop Toestemming: Hiermee kunnen gebruikers toestemming geven voor alle doeleinden en leveranciers die u heeft geselecteerd toen u het bericht maakte in Privacy en berichten. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.
  2. Uw gegevens beheren: Als gebruikers op 'Opties beheren' klikken, wordt het scherm 'Uw gegevens beheren' geopend en verschijnt de lijst met doeleinden waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt. Gebruikers kunnen de specifieke doeleinden selecteren waarvoor ze toestemming willen verlenen. Ook kunnen ze de doeleinden waarvoor u een legitiem belang heeft bekendgemaakt, afwijzen. Van het IAB moeten alle doeleinden standaard zijn gedeselecteerd wanneer het scherm wordt geladen.

1. De knop Alles accepteren: Hiermee kunnen gebruikers alle doeleinden en leveranciers accepteren waarvoor u om toestemming vraagt. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten. Wanneer een gebruiker op deze knop klikt, heeft dit hetzelfde effect als wanneer een gebruiker op Toestemming klikt op de hoofdpagina voor toestemming.
    2. De knop Keuzes bevestigen: Hiermee kunnen gebruikers toestemming geven voor de doeleinden die ze handmatig hebben geselecteerd of de doeleinden afwijzen waarvoor de uitgever een legitiem belang heeft bekendgemaakt. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten. Als een gebruiker geen wijzigingen op deze pagina heeft aangebracht, blijven alle doeleinden waarvoor de uitgever om toestemming vroeg, zonder toestemming. Voor alle doeleinden waarvoor de uitgever een legitiem belang heeft bekendgemaakt, is dan wel toestemming gegeven.
    3. De link Leveranciersvoorkeuren: Hiermee kunnen gebruikers handmatig de leveranciers selecteren waarvoor ze toestemming willen geven. Als een gebruiker op Leveranciersvoorkeuren klikt, wordt het scherm 'Onze leveranciers bevestigen' geopend en verschijnt er een lijst met de advertentiepartners (leveranciers) waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt.
  3. Onze leveranciers bevestigen: Als gebruikers op Leveranciersvoorkeuren klikken, wordt het scherm 'Onze leveranciers bevestigen' geopend en verschijnt er een lijst met de advertentiepartners (leveranciers) waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt. Gebruikers kunnen de specifieke advertentiepartners selecteren waarmee hun gegevens mogen worden gedeeld. Leveranciers moeten standaard zijn gedeselecteerd wanneer het scherm wordt geladen.

1. De knop Alles accepteren: Hiermee kunnen gebruikers alle doeleinden en leveranciers accepteren waarvoor u om toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.
    2. De knop Keuzes bevestigen: Hiermee kunnen gebruikers de doeleinden bevestigen die ze handmatig hebben geselecteerd. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.

AVG-berichten met 3 knoppen (Afwijzen, Toestemming, Opties beheren)

Voorbeeld van de structuur van een AVG-bericht met knopindeling.

AVG-berichten met 3 knoppen bevatten de volgende elementen:

1. Hoofdpagina voor toestemming: Het hoofdscherm van uw AVG-bericht. Op deze pagina staan 3 knoppen op basis van de opmaak en instellingen die u heeft geselecteerd. Hier wordt aan gebruikers uitgelegd waarom uw site om toestemming vraagt en waar die toestemming voor dient.
    1. Logo: Het logo van uw site of app. Als u hier een logo wilt opnemen, voegt u een logo toe aan uw bericht.
    2. De knop Afwijzen: Hiermee kunnen gebruikers aangeven dat ze geen toestemming willen verlenen. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.
    3. De knop Toestemming: Hiermee kunnen gebruikers toestemming geven voor de doeleinden en leveranciers die u heeft geselecteerd toen u het bericht maakte in Privacy en berichten. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.
    4. De link Opties beheren: Hiermee kunnen gebruikers handmatig de doeleinden selecteren waarvoor ze toestemming willen verlenen. Als gebruikers op 'Opties beheren' klikken, wordt het scherm 'Uw gegevens beheren' geopend en verschijnt de lijst met doeleinden waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt.
  2. Uw gegevens beheren: Als gebruikers op 'Opties beheren' klikken, wordt het scherm 'Uw gegevens beheren' geopend en verschijnt de lijst met doeleinden waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt. Gebruikers kunnen de specifieke doeleinden selecteren waarvoor ze toestemming willen verlenen. Ook kunnen ze de doeleinden waarvoor u een legitiem belang heeft bekendgemaakt, afwijzen. Van het IAB moeten alle doeleinden standaard zijn gedeselecteerd wanneer het scherm wordt geladen.

1. De knop Alles accepteren: Hiermee kunnen gebruikers alle doeleinden en leveranciers accepteren waarvoor u om toestemming vraagt. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten. Wanneer een gebruiker op deze knop klikt, heeft dit hetzelfde effect als wanneer een gebruiker op Toestemming klikt op de hoofdpagina voor toestemming.
    2. De knop Keuzes bevestigen: Hiermee kunnen gebruikers toestemming geven voor de doeleinden die ze handmatig hebben geselecteerd of de doeleinden afwijzen waarvoor de uitgever een legitiem belang heeft bekendgemaakt. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten. Als een gebruiker geen wijzigingen op deze pagina heeft aangebracht, blijven alle doeleinden waarvoor de uitgever om toestemming vroeg, zonder toestemming. Voor alle doeleinden waarvoor de uitgever een legitiem belang heeft bekendgemaakt, is dan wel toestemming gegeven.
    3. De link Leveranciersvoorkeuren: Hiermee kunnen gebruikers handmatig de leveranciers selecteren waarvoor ze toestemming willen geven. Als een gebruiker op Leveranciersvoorkeuren klikt, wordt het scherm 'Onze leveranciers bevestigen' geopend en verschijnt er een lijst met de advertentiepartners (leveranciers) waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt.
  3. Onze leveranciers bevestigen: Als gebruikers op Leveranciersvoorkeuren klikken, wordt het scherm 'Onze leveranciers bevestigen' geopend en verschijnt er een lijst met de advertentiepartners (leveranciers) waarvoor u toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt. Gebruikers kunnen de specifieke advertentiepartners selecteren waarmee hun gegevens mogen worden gedeeld. Leveranciers moeten standaard zijn gedeselecteerd wanneer het scherm wordt geladen.

1. De knop Alles accepteren: Hiermee kunnen gebruikers alle doeleinden en leveranciers accepteren waarvoor u om toestemming vraagt of een legitiem belang bekendmaakt. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.
    2. De knop Keuzes bevestigen: Hiermee kunnen gebruikers de doeleinden bevestigen die ze handmatig hebben geselecteerd. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.

Meer informatie

De Stand voor aanvullende toestemming van Google gebruiken

Voor EU-toestemmingsberichten in 'Privacy en berichten' die u maakt via het Transparency and Consent Framework van het IAB, wordt gebruikgemaakt van de Stand voor aanvullende toestemming van Google. Dit is hoe via 'Privacy en berichten' en de geïntegreerde Funding Choices-functionaliteit toestemmingsbeslissingen naar leveranciers worden gestuurd die op de leverancierslijst van het Transparency and Consent Framework van IAB Europe niet zijn getagd met het TCF-icoon (Ad Manager, AdMob, AdSense).

De Stand voor aanvullende toestemming dient als overbrugging voor leveranciers die nog niet zijn geregistreerd op de Wereldwijde leverancierslijst (Global Vendor List, GVL) van IAB Europe (deze leveranciers zijn op de leverancierslijst niet getagd met het TCF-icoon). Met deze stand kunnen uitgevers, providers van toestemmingsbeheer (Consent Management Providers, CMP's) en partners naast hun implementatie van TCF v2.0 aanvullende toestemming verzamelen en gebruiken voor bedrijven die nog niet zijn geregistreerd op de Wereldwijde leverancierslijst van IAB Europe, maar wel op de lijst met aanbieders van advertentietechnologie (Ad Tech Providers, ATP's) van Google staan.

Hier vindt u meer informatie over de Stand voor aanvullende toestemming in Ad Manager, AdMob en AdSense:

Toestemming vragen voor uw eigen gebruik van gegevens

U kunt het EU-toestemmingsbericht ook gebruiken om transparantie en toestemming vast te stellen voor een set IAB TCF-gegevensdoeleinden (gebaseerd op toestemming of legitiem belang) voor uw eigen gebruik van gegevens. Lees meer informatie over hoe u toestemming vraagt voor uw eigen gebruik van gegevens.