Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Om integritet och meddelanden

Google sätter användarna i första rummet i alla lägen. En del av detta åtagande gentemot användarna är att vi aldrig säljer personuppgifter och att vi ger användarna insyn och kontroll över annonsupplevelsen med verktyg som Mitt konto, Varför visas annonsen? och Dölj denna annons. Vi investerar även i initiativ som Coalition for Better Ads, Digital News Initiative, Google News Initiative och ads.txt för att främja ett sunt och hållbart ekosystem för annonsering och hjälpa er, våra utgivare, att växa.

Som ett led i detta arbete har vi tagit fram det integrerade verktyget Integritet och meddelanden för att hjälpa dig att hantera integritetsval och generera intäkter från ditt innehåll. Skapa och hantera meddelandena du använder för att inhämta användarnas samtycke. Skriv utkast till nya meddelanden, visa dem för användarna och mät användarengagemang för att få en uppfattning om hur användarna interagerar med dina samtyckesmeddelanden.

Använd Integritet och meddelanden för att hantera användarmeddelanden, det vill säga meddelanden som du skapar och visar för besökare på din webbplats. De informerar användarna om hur deras uppgifter kommer att användas, och innehåller olika alternativ beroende på vilken meddelandetyp och vilka inställningar du har valt. Verktyget Integritet och meddelanden kan hjälpa dig att kommunicera med användare för att inhämta deras samtycke eller ge dem möjlighet att välja bort datainsamling i enlighet med förordningar som EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) och California Privacy Rights Act (CPRA).

Det finns flera typer av användarmeddelanden, och varje meddelandetyp är utformad för att underlätta en viss process.

Den här artikeln innehåller en översikt över komponenterna i Integritet och meddelanden och var verktyget är tillgängligt.

Kom igång

Du kommer åt sidan Integritet och meddelanden genom att logga in på ditt AdSense-konto och klicka på Integritet och meddelanden i sidofältet.

Obs! Om du är AdSense for Search-utgivare kan du läsa denna artikel med anvisningar om hur du använder sidan Integritet och meddelanden för AdSense for Search.

Inställningar

Om du tidigare har använt Funding Choices för att hantera användarmeddelanden visas dina befintliga meddelanden och inställningar, inräknat val av annonspartner, nu i Integritet och meddelanden.

Du kan använda inställningarna i Integritet och meddelanden för att göra inställningar på kontonivå:

• Inställningar för integritetsförordningar: På fliken Inställningar för varje integritetsförordning kan du hantera inställningar på kontonivå, som vilka typer av annonser du vill visa och vilka annonspartner du vill använda. Inställningarna fanns tidigare på sidan Användares medgivande inom EU respektive CPRA-inställningar under Blockeringskontroller i ditt AdSense-konto.
  • Meddelandeinställningar: Du kan även hantera meddelandeinställningar på kontonivå på fliken Inställningar om du har valt att använda Integritet och meddelanden för att skapa och hantera användarmeddelanden. Första gången du skapar ett nytt meddelande med en viss meddelandetyp kan du bli ombedd att kontrollera viktiga kontoinställningar.

Klicka på Integritet och meddelanden för att komma åt och justera meddelandeinställningarna. Klicka på namnet på den meddelandetyp du vill justera och sedan på Inställningar.

Läs mer om tillgängliga inställningar i Integritet och meddelanden:

Meddelanden

På sidan Meddelanden visas en lista med utkast och publicerade meddelanden som du har skapat. Här visas deras aktuella status, hur många webbplatser de är kopplade till och vilka språk de är tillgängliga på. Skapa utkast till nya meddelanden, visa dem för användarna och mät användarengagemang för meddelandena du visar på dina webbplatser.

Om du har en kombination av konton i Ad Manager, AdSense och AdMob påverkas de andra kontona om du ändrar meddelanden i ett av dem. Läs om hur meddelanden fungerar på olika plattformar.

Klicka på Integritet och meddelanden för att komma åt meddelandesidan. Klicka på meddelandetypens namn och sedan på Meddelanden.

Meddelanden som skapats tidigare kan ha tilldelats standardnamn. Du kan redigera de här namnen om du vill.

Språk som stöds

Du kan skapa meddelanden på olika språk. Vilket språk ditt meddelande visas på beror på vilket språk som är inställt på användarens enhet. Om AdSense identifierar fel språk för din webbplats kan du ändra meddelandet om du vill byta språk.

Språk som stöds för GDPR-meddelanden

bulgariska
danska
engelska (USA)
engelska (Förenade kungariket)
estniska
finska
franska
grekiska
isländska
italienska
japanska
katalanska
kroatiska
lettiska
litauiska
nederländska
norska
polska
portugisiska (Portugal)
rumänska
ryska
serbiska
slovakiska
slovenska
spanska
svenska
tjeckiska
turkiska
tyska
ungerska

Språk som stöds för meddelanden om annonsblockering

arabiska
bangla
bulgariska
danska
engelska (Förenade kungariket)
engelska (USA)
estniska
filippinska
finska
franska
grekiska
hebreiska
hindi
holländska
indonesiska
isländska
italienska
japanska
kinesiska (Kina)
koreanska
kroatiska
lettiska
litauiska
marathi
norska
persiska
polska
portugisiska (Brasilien)
portugisiska (Portugal)
rumänska
ryska
singalesiska
slovakiska
slovenska
spanska
spanska (Latinamerika)
svenska
tamil
telugu
thailändska
tjeckiska
turkiska
tyska
tyska (Schweiz)
ukrainska
ungerska
urdu
vietnamesiska

Språk som stöds för Offerwall-meddelanden

arabiska
bangla
bulgariska
danska
engelska (Förenade kungariket)
engelska (USA)
estniska
filippinska
finska
franska
grekiska
hebreiska
hindi
holländska
indonesiska
isländska
italienska
japanska
kinesiska (Kina)
koreanska
kroatiska
lettiska
litauiska
marathi
norska
persiska
polska
portugisiska (Brasilien)
portugisiska (Portugal)
rumänska
ryska
singalesiska
slovakiska
slovenska
spanska
spanska (Latinamerika)
svenska
tamil
telugu
thailändska
tjeckiska
turkiska
tyska
tyska (Schweiz)
ukrainska
ungerska
urdu
vietnamesiska

Testa dina meddelanden

Du kan testa ett meddelande genom att lägga till testparametrar på en webbplats som är taggad för att visa meddelanden med hjälp av AdSense-koden. Så här testar du ett meddelande:

Anvisningar och parametrar för att testa webbplatsmeddelanden

1. Publicera ett eller flera meddelanden på dina webbsidor.
  2. Öppna webbsidan där du vill testa meddelandet.
  3. Lägg till frågeparametrarna efter sidwebbadressen i webbläsarens adressfält:
Parameter Resultat Exempel
?fc=alwaysshow

Visar det publicerade meddelandet. Regionen ignoreras.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow
?fc=alwaysshow&
fctype=gdpr

Visar GDPR-meddelandet som för närvarande är publicerat för din webbplats. Regionen ignoreras.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&
fctype=gdpr
?fc=alwaysshow&
fctype=ccpa

Visar CPRA-meddelandet som för närvarande är publicerat för din webbplats. Regionen ignoreras.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&
fctype=ccpa
?fc=alwaysshow&
fctype=ab

Visar meddelandet om annonsblockering som för närvarande är publicerat för din webbplats. Identifiering av annonsblockerare ignoreras.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&fctype=ab
?fc=alwaysshow&
fctype=monetization

Visar Offerwall-meddelandet som för närvarande är publicerat för din webbplats.

Observera att detta endast fungerar om det inte är något som förhindrar Offerwall från att visa något sådant som en aktiv siduteslutning.

Du hittar mer information i felsökningsguiden för Offerwall.

http://www.example.com/
sports.html?
fc=alwaysshow&
fctype=monetization

Tänk på följande när du testar dina meddelanden:

• Syftet med frågeparametrarna är att ge en förhandsgranskning av hur meddelandet ser ut på den aktuella sidan. Efter att du har sett hur meddelandet ser ut på webbsidan kanske du till exempel bestämmer dig för att ändra färg eller teckensnitt eller hur meddelandet är formulerat.
  • För att frågeparametern ska kunna visa meddelandet måste meddelandet du testar ha publicerats på din webbplats och AdSense-koden måste finnas på sidan.
  • Vi föreslår att du testar meddelandet i en webbläsare som rensar cookies, till exempel Chrome i inkognitoläge.
  • Använd ?fc=alwaysshow om endast en typ av användarmeddelande har publicerats för din webbplats. Använd de andra testparametrarna om du vill testa en viss typ av meddelande.