Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Om «Personvern og meldinger»-verktøyet

Google har alltid brukernes beste i tankene. Som en del av forpliktelsene våre overfor brukerne selger vi aldri personopplysninger, og vi gir brukerne innsyn i og oversikt og kontroll over annonseopplevelsene sine via verktøy som Min konto, Hvorfor vises denne annonsen? og Ignorer denne annonsen. Vi investerer også i tiltak som Coalition for Better Ads, Digital News Initiative, Google News Initiative og ads.txt. Hensikten med dette er å legge forholdene til rette for et sunt og bærekraftig økosystem for annonser og bidra til at dere, publisistene våre, skal oppnå høyere inntekter.

Som en del av dette arbeidet har vi utviklet et integrert «Personvern og meldinger»-verktøy du kan bruke til å administrere personvernvalg og tjene penger på innholdet ditt. Opprett og administrer meldingene du innhenter samtykke fra brukerne dine via. Skriv nye meldinger, vis dem til brukerne, og mål brukerengasjement for å danne deg et godt bilde av hvilke interaksjoner brukerne har med samtykkemeldingene du har opprettet.

Med «Personvern og meldinger» kan du administrere brukermeldinger – altså meldinger du oppretter og viser til brukere på nettstedet ditt. I disse meldingene får brukerne se informasjon om hva du ber om, og de gis ulike valg avhengig av hvilken meldingstype og hvilke innstillinger du har valgt. Du kan bruke «Personvern og meldinger» til å formidle informasjon til brukerne dine angående forespørsler om bortvalg eller innhenting av samtykke, som pålagt i henhold til ulike forordninger som EUs personvernforordning og California Privacy Rights Act (CPRA).

Det finnes flere typer brukermeldinger, og hensikten med hver av dem er at du skal kunne effektivisere bestemte prosesser.

I denne artikkelen får du et sammendrag av de ulike personverns- og meldingskomponentene samt tilgjengeligheten av disse.

Kom i gang

Du kan åpne «Personvern og meldinger»-siden ved å logge på AdSense-kontoen din og klikke på Personvern og meldinger i sidefeltet i AdSense.

Merk: Hvis du er AdSense for søk (AFS)-publisist, kan du lese denne artikkelen for å finne ut hvordan du bruker Personvern og meldinger-siden for AFS.

Innstillinger

Hvis du tidligere brukte Funding Choices til å administrere brukermeldinger, vises nå de eksisterende meldingene og innstillingene dine, deriblant valg av annonsepartnere, i Personvern og meldinger-verktøyet.

Bruk innstillingene i «Personvern og meldinger» til å administrere personvern- og meldingsinnstillinger på kontonivå:

• Innstillinger for personvernbestemmelser: På Innstillinger-fanen for de ulike personvernbestemmelsene kan du administrere innstillingene på kontonivå knyttet til bestemte personvernbestemmelser, deriblant hvilke typer annonser du vil vise, og hvilke annonsepartnerne du vil bruke. Disse innstillingene var tidligere plassert på siden for brukersamtykke i EU og på siden for CPRA-innstillinger i AdSense-kontoen din (under «Blokkeringskontroller»).
  • Meldingsinnstillinger: Du kan også administrere meldingsinnstillingene på kontonivå på Innstillinger-fanen hvis du oppretter og administrerer brukermeldinger via «Personvern og meldinger». Den første gangen du oppretter en ny melding av en bestemt type, kan du bli bedt om å gjennomgå noen viktige kontoinnstillinger.

Du kan se og justere meldingsinnstillingene ved å klikke på Personvern og meldinger. Klikk på navnet på meldingstypen du vil redigere, og klikk deretter på Innstillinger.

Meldinger

På Meldinger-siden ser du en liste over meldingsutkastene og de publiserte meldingene du har opprettet. Du får se den nåværende statusen, hvor mange nettsteder de er forbundet med, og språkene de kan vises på. Skriv nye meldinger, vis dem til brukerne, og mål brukerengasjementet for å se hvilke interaksjoner brukerne har med meldingene du viser på nettstedene dine.

Hvis du har en kombinasjon av Ad Manager-, AdSense- og AdMob-kontoer, gjenspeiles endringer du gjør i meldinger i én konto, i de andre kontoene. Finn ut hvordan budskap formidles på ulike plattformer.

Du kan åpne Meldinger-siden ved å klikke på Personvern og meldinger. Klikk på navnet på meldingstypen og deretter på Meldinger.

Meldinger opprettet tidligere kan være gitt standardnavn, som du kan redigere hvis du ønsker det.

Språkene som støttes

Du kan skrive meldinger på flere språk. Hvilket språk meldingen din vises på, fastslås på visningstidspunktet og er basert på språkinnstillingen på brukerens enhet. Hvis AdSense feilregistrerer språket på nettstedet ditt, kan du redigere meldingen for å endre språket.

Språk som støttes i personvernforordningsmeldinger

bulgarsk
dansk
engelsk (Storbritannia)
engelsk (USA)
estisk
finsk
fransk
gresk
islandsk
italiensk
japansk
katalansk
kroatisk
latvisk
litauisk
nederlandsk
norsk
polsk
portugisisk (Portugal)
rumensk
russisk
serbisk
slovakisk
slovensk
spansk
svensk
tsjekkisk
tyrkisk
tysk
ungarsk

Språk som støttes i gjenopprettingsmeldinger for annonseblokkering

Arabisk
Bangla
Bulgarsk
Dansk
Engelsk (Storbritannia)
Engelsk (USA)
Estisk
Filippinsk
Finsk
Fransk
Gresk
Hebraisk
Hindi
Indonesisk
Islandsk
Italiensk
Japansk
Kinesisk (Kina)
Koreansk
Kroatisk
Latvisk
Litauisk
Marathi
Nederlandsk
Norsk
Persisk
Polsk
Portugisisk (Brasil)
Portugisisk (Portugal)
Rumensk
Russisk
Sinhala
Slovakisk
Slovensk
Spansk
Spansk (Latin-Amerika)
Svensk
Tamil
Telugu
Thai
Tsjekkisk
Tyrkisk
Tysk
Tysk (Sveits)
Ukrainsk
Ungarsk
Urdu
Vietnamesisk

Språk som støttes for Offerwall-meldinger

arabisk
bangla
bulgarsk
dansk
engelsk (Storbritannia)
engelsk (USA)
estisk
filippinsk
finsk
fransk
gresk
hebraisk
hindi
indonesisk
islandsk
italiensk
japansk
kinesisk (Kina)
koreansk
kroatisk
latvisk
litauisk
marathi
nederlandsk
norsk
persisk
polsk
portugisisk (Brasil)
portugisisk (Portugal)
rumensk
russisk
sinhala
slovakisk
slovensk
spansk
spansk (Latin-Amerika)
svensk
tamil
telugu
thai
tsjekkisk
tyrkisk
tysk
tysk (Sveits)
ukrainsk
ungarsk
urdu
vietnamesisk

Test meldingene dine

Test meldinger ved å legge til testparameterne på et nettsted der meldinger vises ved hjelp av AdSense-koden. Slik tester du en melding:

Veiledning og parametere for testing av meldinger på nettsteder

1. Publiser én eller flere meldinger på nettstedet ditt.
  2. Gå til nettsiden der du vil teste meldingen.
  3. I adressefeltet i nettleseren legger du til søkeparameterne i sidens nettadresse:
Parameter Hva den brukes til Eksempel
?fc=alwaysshow

Viser den publiserte meldingen. Ignorerer det geografiske området.

http://www.example.com/
sport.html?fc=alwaysshow
?fc=alwaysshow&
fctype=gdpr

Viser personvernforordningsmeldingen som per nå er publisert på nettstedet ditt. Ignorerer det geografiske området.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&
fctype=gdpr
?fc=alwaysshow&
fctype=ccpa

Viser CPRA-meldingen som per nå er publisert på nettstedet ditt. Ignorerer det geografiske området.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&
fctype=ccpa
?fc=alwaysshow&
fctype=ab

Viser meldingen om kompensasjon for annonseblokkering som per nå er publisert på nettstedet ditt. Ignorerer registrering av annonseblokkering.

http://www.example.com/
sport.html?fc=alwaysshow&fctype=ab
?fc=alwaysshow&
fctype=monetization

Viser Offerwall-meldingen som per nå er publisert på nettstedet ditt.

Merk at dette bare fungerer hvis det ikke er noe som hindrer Offerwall fra å bli vist, for eksempel en ekskludering av en aktiv side.

Du finner mer informasjon i feilsøkingsveiledningen for Offerwall.

http://www.example.com/
sports.html?
fc=alwaysshow&
fctype=monetization

Husk dette når du tester meldingene dine:

• Formålet med søkeparameterne er å få et inntrykk av hvordan meldingen ser ut og oppleves på siden som er valgt. Etter at du har sett forhåndsvisningen, ønsker du kanskje å endre fargene, skrifttypene eller ordlyden i den aktuelle meldingen.
  • For at søkeparameteren skal utløse meldingen, må meldingen du tester, være publisert på nettstedet, og AdSense-koden må være satt inn på siden.
  • Vi anbefaler at du tester meldingen i en nettleser der informasjonskapsler blir fjernet, for eksempel i inkognitomodus i Chrome.
  • Bruk ?fc=alwaysshow hvis bare én type brukermelding er publisert på nettstedet ditt. Bruk de andre testparameterne hvis du vil teste en bestemt type melding.