Yksityisyys ja viestit

Käyttäjän etu on jo kauan ollut lähtökohtana kaikessa Googlen toiminnassa. Olemme käyttäjiemme luotettavia kumppaneita emmekä milloinkaan myy käyttäjien henkilötietoja. Lisäksi edistämme avoimuutta ja annamme käyttäjille mahdollisuuden päättää mainoskokemuksiinsa liittyvistä asioista muun muassa seuraavilla työkaluilla: Oma tili, Miksi tämä mainos? ja Estä tämän mainoksen näkyminen. Tuemme myös Coalition for Better Adsin, Digital News Initiativen, Google News Initiativen ja ads.txt:n kaltaisia hankkeita, jotta voimme olla mukana luomassa toimivaa ja kestävää mainosekosysteemiä sekä auttaa sinua ja muita julkaisijoita tulojen kasvattamisessa.

Osana näitä pyrkimyksiä olemme kehittäneet integroidun Yksityisyys ja viestit ‑työkalun, jonka avulla voit hallinnoida tietosuojavalintoja ja kaupallistaa sisältöäsi. Työkalun avulla voit luoda ja muokata viestejä, joiden avulla pyydät suostumusta käyttäjiltä. Voit luoda uusia viestejä, kohdistaa niitä käyttäjille ja mitata, miten hyvin suostumusviestisi aktivoivat heitä.

Yksityisyys ja viestit ‐työkalulla voit hallinnoida käyttäjäviestejä, joita luot ja kohdistat käyttäjille sivustollasi. Käyttäjäviesteissä on tietoja pyynnöstäsi ja eri valintoja viestin tyypin ja valitsemiesi asetusten mukaan. Yksityisyys ja viestit ‑työkalun avulla voit kerätä käyttäjiltäsi suostumuksen tai tiedon siitä, että käyttäjä ei halua antaa suostumusta, mitä edellytetään esimerkiksi EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa (GDPR) ja Kalifornian kuluttajatietosuojalaissa (CPRA).

Saatavilla on useita erityyppisiä käyttäjäviestejä, ja jokaisen viestityypin avulla voit sujuvoittaa tiettyä prosessia.

Tämä artikkeli sisältää yhteenvedon Yksityisyys ja viestit ‑sivun osista ja saatavuudesta.

Aloittaminen

Pääset Yksityisyys ja viestit ‑sivulle kirjautumalla AdSense‑tilillesi ja klikkaamalla sivupalkista Yksityisyys ja viestit.

Huom. Jos olet AdSense for Search (AFS) ‑julkaisija, lue tästä artikkelista, miten voit käyttää Yksityisyys ja viestit ‑sivua AFS‑ohjelmassa.

Asetukset

Jos olet aiemmin ylläpitänyt käyttäjäviestejä Funding Choicesin avulla, nykyiset viestisi ja asetuksesi (myös mainoskumppanivalinnat) ovat siirtyneet Yksityisyys ja viestit ‑työkaluun.

Käytä Yksityisyys ja viestit ‑työkalua tilitason yksityisyys- ja viestiasetusten muokkaamiseen:

• Yksityisyyteen liittyvien säädösten asetukset: Kunkin yksityisyyteen liittyvän säädöksen Asetukset-välilehdeltä voit muokata tilitason asetuksia, jotka koskevat tiettyjä yksityisyyteen liittyviä säädöksiä. Voit esimerkiksi valita, minkätyyppisiä mainoksia ja mitä mainoskumppaneita haluat käyttää. Nämä asetukset olivat aiemmin EU-käyttäjäsuostumusasetuksiin ja CPRA-asetuksiin liittyvillä sivuilla AdSense-tililläsi (kohdassa "Eston hallinta").
  • Viestiasetukset: Voit muokata Asetukset-välilehdeltä myös tilitason viestiasetuksia, jos käytät käyttäjäviestien luontiin ja ylläpitämiseen Yksityisyys ja viestit ‑työkalua. Kun luot ensimmäisen kerran tietyntyyppisen uuden viestin, sinua saatetaan pyytää tarkistamaan tärkeimmät tiliasetukset.

Pääset viestiasetuksiin ja voit muokata niitä klikkaamalla Yksityisyys ja viestit. Klikkaa muokattavan viestityypin nimeä ja valitse Asetukset.

Lue lisää Yksityisyys ja viestit ‑työkalun asetuksista:

Viestit

Viestit-sivulla näet luomasi luonnokset ja julkaistut viestit. Näet myös niiden tilan, kuinka moneen sivustoon ne on yhdistetty ja millä kielillä ne ovat saatavilla. Voit luoda uusia viestejä, kohdistaa niitä käyttäjille ja mitata, kuinka hyvin sivustoilla tällä hetkellä näkyvät viestit aktivoivat käyttäjiä.

Jos sinulla jonkinlainen Ad Manager-, AdSense- ja AdMob-tilien yhdistelmä, yhdellä tilillä viesteihin tekemäsi muutokset vaikuttavat myös toisiin tileihin. Lue, miten viestit toimivat eri alustoilla.

Pääset Viestit-sivulle klikkaamalla Yksityisyys ja viestit. Klikkaa viestityypin nimeä ja sitten Viestit.

Aiemmin luoduille viesteille on saatettu määrittää oletusnimet, joita voit muokata halutessasi.

Tuetut kielet

Voit luoda viestejä useilla eri kielillä. Käyttäjälle näkyvän viestin kieli määräytyy laitteen kieliasetuksen mukaan. Jos AdSense tunnistaa sivustosi kielen väärin, vaihda kieltä muokkaamalla viestiä.

GDPR-viesteissä tuetut kielet

bulgaria
englanti (Yhdistynyt kuningaskunta)
englanti (Yhdysvallat)
espanja
hollanti
islanti
italia
japani
katalaani
kreikka
kroatia
latvia
liettua
norja
portugali (Portugali)
puola
ranska
romania
ruotsi
saksa
serbia
slovakki
sloveeni
suomi
tanska
tšekki
turkki
unkari
venäjä
viro

Yhdysvaltojen osavaltioiden säädösviesteissä tuetut kielet

englanti (Yhdysvallat)
espanja
espanja (Latinalainen Amerikka)

Mainosestoviesteissä tuetut kielet

arabia
bengali
bulgaria
englanti (Yhdistynyt kuningaskunta)
englanti (Yhdysvallat)
espanja
espanja (Latinalainen Amerikka)
filipino
heprea
hindi
hollanti
indonesia
islanti
italia
japani
kiina (Kiina)
korea
kreikka
kroatia
latvia
liettua
marathi
norja
persia
portugali (Brasilia)
portugali (Portugali)
puola
ranska
romania
ruotsi
saksa
saksa (Sveitsi)
sinhali
slovakki
sloveeni
suomi
tamili
tanska
telugu
thai
tšekki
turkki
ukraina
unkari
urdu
venäjä
vietnam
viro

Offerwall-viesteissä tuetut kielet

arabia
bengali
bulgaria
englanti (Yhdistynyt kuningaskunta)
englanti (Yhdysvallat)
espanja
espanja (Latinalainen Amerikka)
filipino
heprea
hindi
hollanti
indonesia
islanti
italia
japani
kiina (Kiina)
korea
kreikka
kroatia
latvia
liettua
marathi
norja
persia
portugali (Brasilia)
portugali (Portugali)
puola
ranska
romania
ruotsi
saksa
saksa (Sveitsi)
sinhali
slovakki
sloveeni
suomi
tamili
tanska
telugu
thai
tšekki
turkki
ukraina
unkari
urdu
venäjä
vietnam
viro

Viestien testaaminen

Testaa viestiä liittämällä testausparametrit AdSense-koodin avulla sivustolle, joka on tagattu näyttämään viestejä. Löydät ohjeet viestin testaamiseen alta.

Sivuston viestien testausta koskevat ohjeet ja parametrit

1. Julkaise vähintään yksi viesti sivustosi sivuilla.
  2. Siirry sivulle, jolla haluat testata viestiä.
  3. Liitä kyselyparametrit sivun URL-osoitteeseen selaimen osoitepalkissa seuraavasti:
Parametri Mitä se tekee? Esimerkki
?fc=alwaysshow

Näyttää julkaistun viestin. Ei ota huomioon aluetta.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow
?fc=alwaysshow&
fctype=gdpr

Näyttää GDPR-viestin, joka on tällä hetkellä julkaistu sivustollasi. Ei ota huomioon aluetta.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&
fctype=gdpr
?fc=alwaysshow&
fctype=ccpa

Näyttää CPRA-viestin, joka on tällä hetkellä julkaistu sivustollasi. Ei ota huomioon aluetta.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&
fctype=ccpa
?fc=alwaysshow&
fctype=ab

Näyttää mainosestoa käyttäville tarkoitetun viestin, joka on tällä hetkellä julkaistu sivustollasi. Ohittaa mainoseston tunnistuksen.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow&fctype=ab
?fc=alwaysshow&
fctype=monetization

Näyttää Offerwall-viestin, joka on tällä hetkellä julkaistu sivustollasi.

Huomaa, että tämä toimii vain, jos mikään (esim. aktiivinen sivun poissulkeminen) ei estä Offerwallia näkymästä.

Lisätietoa on Offerwallia koskevissa ongelmanratkaisuohjeissa.

http://www.example.com/
sports.html?
fc=alwaysshow&
fctype=monetization

Kun testaat viestejä, muista seuraavat asiat:

• Kyselyparametrien tarkoitus on viestin esikatselu sellaisena, kuin se näkyy valitulla sivulla. Kun olet esikatsellut viestiä sivustollasi, voit halutessasi esimerkiksi vaihtaa viestin värejä, fontteja tai kieltä.
  • Jotta kyselyparametri saa viestin näkymään, testattava viesti on ensin julkaistava sivustolla ja sivulle on lisättävä AdSense-koodi.
  • Suosittelemme viestin testaamista selaimella, joka poistaa evästeet, esimerkiksi Chromella incognito-tilassa.
  • Käytä koodia ?fc=alwaysshow, jos sivustollesi on julkaistu vain yhden tyyppinen käyttäjäviesti. Käytä muita testausparametrejä, jos haluat testata tietyn tyyppistä viestiä.