Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Bruk Google Analytics med AdSense

Spor trafikk med Google Analytics

Analysér trafikken din med datastatistikk

I Google Analytics – en løsning for nettanalyser – får du detaljert statistikk om trafikken til appen din eller nettstedet ditt. Med utgangspunkt i data om målgrupper kan du planlegge nytt innhold og finstemme brukeropplevelsen ved å optimalisere utseendet til og preget på plattformen din samt navigasjonen og merverdien du tilbyr brukeren der.

Bruk Analytics-statistikk til å kjøre trafikkanalyser

• Overvåk trafikken din, og gjør deg kjent med de vanlige trafikkmønstrene på nettstedet.
  • Sett deg godt inn i dataene om bestemte annonseenheter, klikkfrekvenser og sidevisninger i AdSense-rapportene.
  • Del inn Analytics-rapportene om trafikk i meningsfulle kanaler eller segmenter.
  • Bruk de ovennevnte metodene til å identifisere mistenkelige klikk eller trafikkilder.
  • Sørg for at annonseimplementeringen er i tråd med programretningslinjene for AdSense.
  • Lurer du fortsatt på noe? Gå til brukerforumet for AdSense.
  • Rapportér ugyldig aktivitet til AdSense-teamet.

Bruk Analytics-statistikk til å optimalisere inntektene dine

Du kan sende data om AdSense-inntektene dine til de tilknyttede tjenestene i Analytics. På denne måten får du kjørt omfattende og tredimensjonale analyser av inntektene du har på sidenivå.

1. Knytt AdSense-kontoen din sammen med Analytics.
  2. Gå til Publisister-rapportfanen under Atferd-rapportene i Analytics.
  3. Velg sekundære dimensjonsfiltre på Publisister-rapportfanen, for eksempel land, trafikkilde, nettleserspråk, skjermoppløsning eller demografisk informasjon om brukere.
  4. Se en oversikt over inntektene du har fra besøkende, inndelt etter ulike demografiske segmenter som kjønn, aldersgruppe, land og så videre.
  5. Se en oversikt over inntektene du har fra besøkende på én enkelt nettadresse i løpet av bestemte tidsperioder, for eksempel i et tidsrom på bare noen timer.

Hvis du kombinerer de ovennevnte dataene, kan du kjøre flerdimensjonale analyser av bestemte sider, trafikkilder eller brukergrupper.

Tips om hvordan du får oversiktlig registrering av trafikk

• Bruk Analytics til å danne deg et tydelig bilde av annonsetrafikken og de besøkende på nettstedet ditt. Du kan dele inn trafikken etter nettadressekanaler, egendefinerte kanaler eller annonseenhetsrapporter i AdSense.
  • Opprett ulike annonseenheter for hvert av nettstedene dine, både på mobil og datamaskiner. Skill ulike annonseplasseringer fra hverandre ved å tilordne alle annonseenhetene en unik ID.
  • Identifiser robotaktivitet: Du må selv identifisere aktivitet fra roboter, søkeroboter og søkemotorroboter.
  • Segmentér trafikken din for å danne deg et tydeligere bilde av trafikkildene og brukerne dine og forebygge ugyldig trafikk.
  • Pass på at du inngår samarbeid med pålitelige trafikkpartnere for å unngå mistenkelig trafikk.
  • Hvis du vil bruke betalt trafikk, er det viktig at du gjør grundige undersøkelser på forhånd. Bruk sjekklisten for trafikkleverandører som rettesnor når du snakker med trafikkleverandører du vurdere å benytte deg av.

Kjør A/B-testing med Google Optimize

Med Optimize får du testet ut ulike varianter av nettsidene dine, holdt øye med de aktuelle resultatene og sett hvilken variant som er mest effektiv.

Hvis du vil opprette A/B-tester i Optimize, må du følge en viss fremgangsmåte:

1. Konfigurer Optimize.
  2. Installer Optimize-kodebiten på nettstedet ditt.
  3. Opprett en A/B-test.
  4. Opprett mål i Analytics.

Du finner mer informasjon i ressurssenteret for Optimize – Optimize Resource Hub.