Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Google Analytics gebruiken met AdSense

Verkeer bijhouden met behulp van Google Analytics

Uw verkeer analyseren met gegevensinzichten

Google Analytics is een webanalyse-oplossing die gedetailleerd inzicht biedt in uw site-/app-verkeer. Met doelgroepgegevens kunt u content plannen en de gebruikerservaring verbeteren door het uiterlijk, de navigatie en de gebruikerswaarde van uw platform te optimaliseren.

Verkeersanalyses uitvoeren met behulp van Analytics-inzichten

• Houd het verkeer bij en krijg inzicht in de normale verkeerspatronen op uw site.
  • Bekijk gedetailleerde AdSense-rapporten over specifieke advertentieblokken, CTR's en paginaweergaven.
  • Splits de Analytics-verkeersrapporten uit in betekenisvolle segmenten of kanalen.
  • Gebruik de bovenstaande methoden om verdachte verkeersbronnen of klikken te vinden.
  • Zorg ervoor dat de advertentie-implementatie voldoet aan het programmabeleid van AdSense.
  • Heeft u nog een vraag? Ga naar de Help-community van AdSense.
  • Meld tot slot ongeldige activiteit bij het AdSense-team.

De opbrengst optimaliseren met behulp van Analytics-statistieken

U kunt de gekoppelde services van Analytics gebruiken om te integreren met uw AdSense-opbrengst. Zo kunt u een uitgebreide, driedimensionale analyse van uw inkomsten uitvoeren op paginaniveau.

1. Koppel uw AdSense-account aan Analytics.
  2. Ga in Analytics onder de gedragsrapporten naar het rapporttabblad Uitgevers.
  3. Selecteer op het tabblad Uitgevers de secundaire dimensiefilters, zoals Demografie, Land, Verkeersbron, Browsertaal en Schermresolutie.
  4. Bekijk de uitsplitsing van de bezoekersopbrengst in verschillende gebruikersdemografieën, bijvoorbeeld gender, leeftijd en land.
  5. Bekijk de uitsplitsing van de bezoekersopbrengst van één URL in verschillende tijdsstappen, zoals uren.

Door de bovenstaande gegevens te combineren, kunt u een multidimensionale analyse van specifieke verkeersbronnen, pagina's en gebruikersgroepen uitvoeren.

Tips om geldig verkeer te behouden

• Gebruik Analytics om inzicht te krijgen in uw advertentieverkeer en de bezoekers van uw site. U kunt verkeersrapporten uitsplitsen in URL-kanalen, aangepaste kanalen of advertentieblokken in AdSense.
  • Maak verschillende advertentieblokken voor elke site, zowel op desktops als op mobiele apparaten. Scheid verschillende advertentieplaatsingen met unieke advertentieblok-ID's.
  • Bepaal botactiviteit: zelf-identificerende bots, spiders en zoekmachinecrawlers.
  • Segmenteer uw verkeer om meer inzicht te krijgen in de verkeersbronnen en gebruikers, en om ongeldig verkeer te voorkomen.
  • Werk samen met vertrouwde verkeerspartners om verdacht verkeer te voorkomen.
  • Als u betaald verkeer wilt gebruiken, is het belangrijk dat u van tevoren kwaliteitscontroles uitvoert. Gebruik de checklist voor verkeersproviders als richtlijn voor gesprekken met verkeersproviders met wie u mogelijk wilt samenwerken.

A/B-tests uitvoeren met Google Optimize

Met Optimize kunt u varianten van webpagina's testen, de resultaten bijhouden en achterhalen welke variant de beste is.

Als u A/B-tests in Optimize wilt maken, volgt u deze stappen.

1. Stel Optimize in.
  2. Installeer het Optimize-fragment op uw site.
  3. Maak een A/B-test.
  4. Maak doelen in Analytics.

Bekijk voor meer informatie de Optimize-bronnenhub.