Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Anpassade sökannonser

Relaterad sökning för innehållssidor

Med relaterade sökningar för innehållssidor kan du visa söktermer för användarna som är relaterade till innehållet på sidan de besöker. När användaren klickar på en relaterad sökterm öppnas en sökresultatsida på din webbplats. Genom att använda relaterade sökningar på dina innehållssidor uppmuntrar du användarna att utforska relevanta ämnen på din webbplats och klicka på sökannonser.

Gå till:

Fördelar

• Ökat webbplatsengagemang: Relaterad sökning kan stärka webbplatsengagemanget eftersom det hjälper användarna att upptäcka annonser och innehåll som är relevant för det de tittar på.
  • Relevanta sökannonser: Med relaterad sökning visar Google sökannonser av hög kvalitet som är relevanta för användarnas söktermer.
  • Inkrementella intäkter: Relaterad sökning kan hjälpa dig att generera inkrementella intäkter genom att leda mer trafik till dina söksidor.
  • Bättre användarupplevelse: Du styr hur enheterna för relaterad sökning ser ut så att du kan erbjuda en god användarupplevelse på din webbplats.

Krav

För att kunna använda relaterad sökning på dina innehållssidor måste du slutföra de steg som krävs i avtalet för AdSense for Search. Kontakta den kontoansvariga om du vill aktivera AdSense for Search i ditt AdSense-konto.

Se till att du följer följande policyer:

Innan du börjar

Skapa en enhet för relaterad sökning för dina innehållssidor

1. Skapa ett sökformat i ditt AdSense-konto.
    Tips: Du kan använda inställningar för relaterad sökning för att anpassa formatet.
  2. Bestäm var du vill placera enheten för relaterad sökning på dina innehållssidor.
  3. Använd sidan Kodgenerator i AdSense för att kopiera och klistra in koden på din webbplats.
    Tips: Du kan även titta på exempelkoden i implementeringsguiden för anpassade sökannonser som innehåller ytterligare parametrar för att anpassa koden för relaterad sökning.
  4. Gör eventuella ändringar av koden för relaterad sökning på din webbplats.
    Obs! AdSense måste genomsöka dina sidor innan du kan visa relaterade söktermer på din webbplats. Åtgärden kan ta upp till 48 timmar. Kontakta den kontoansvariga om du inte ser några relaterade söktermer efter 48 timmar.

Rapporter

Så här granskar du resultatet av dina enheter för relaterad sökning:

1. Öppna sidan Rapporter i AdSense.
  2. Skapa en anpassad rapport och lägg till uppdelningen Annonsformat.
  3. Klicka på Redigera mätvärden Redigera, välj Tratt-mätvärdena och klicka på Använd.

Rapporteringstratten för en enhet för relaterad sökning

Följande exempel visar den typiska tratten för en enhet för relaterad sökning och de steg i tratten som varje mätvärde gäller.

• Första skärmen: Trattförfrågningar, trattexponeringar och trattklick räknas som en del av den första skärmen.
  • Andra skärmen: Klick på annonser på den andra skärmen genererar intäkter som du spårar med hjälp av mätvärdena för uppskattade intäkter.
  • Hela tratten: Tratt-RPM räknas genom att intäkterna från tratten summeras, divideras med antalet trattexponeringar på den första skärmen och sedan multipliceras med 1 000.

Rekommenderade metoder

• Förbättra resultatet genom att placera enheten för relaterad sökning på en framträdande plats på dina sidor. Läs igenom kraven för relaterad sökning.
    Obs! Tänk på att enheter för relaterad sökning ska vara ett komplement till innehållet på sidan, inte sidans fokus.
  • För att relaterad sökning ska ge bra resultat på din webbplats ska du se till att det finns tillräckligt med textinnehåll på innehållssidorna.
  • Vänta några dagar efter att du har implementerat enheten för relaterad sökning innan du utvärderar resultatet. Vi rekommenderar att du väntar tills modellen har haft en chans att optimera resultatet.
  • Du kan lägga till språkparametern (hl) i koden för relaterad sökning för att se till att AdSense visar relaterade söktermer på önskat språk.
  • (Valfritt) Du kan även ange egna söktermer med parametern terms i den relaterade sökfrågan. På så sätt kan du visa söktermer som är mer relevanta för sidan eller för användarens avsikt.

Obs!

• Google kontrollerar termerna du anger och visar dem ett antal objektiva kriterier, som relevans, användarengagemang och resultat.
    • Du kan kontrollera om dina egna termer returneras för den relaterade sökfrågan genom att undersöka parametern termPositions i adLoadedCallback. (Alla ignorerade termer saknas i termPositions.)
  • Om du köper trafik till dina innehållssidor (det vill säga inkommande trafik där användaren kommer till målsidan för enheten för relaterad sökning efter innehåll genom att klicka på en annons eller en länk på en annan webbplats, och du kontrollerar annonsen eller länken), måste du skicka med ”annonstext” med parametern referrerAdCreative i den relaterade sökfrågan.
    Obs! Du ansvarar för källorna till trafiken till dina innehållssidor. Om du överväger att köpa trafik till dina innehållssidor rekommenderar vi att du läser vår checklista för trafikleverantörer och riktlinjerna för att köpa trafik.