Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonser for søk

Relatert søk for innholdssider

Med relatert søk for innhold kan du vise brukerne søketermer som er relatert til innholdet på siden de ser på. Når brukerne klikker på en relatert søketerm, sendes de til en søkeresultatside på nettstedet ditt. Når du bruker relatert søk på innholdssidene dine, oppfordres brukerne til å utforske relevante emner på nettstedet ditt og ha interaksjoner med søkeannonser.

Gå rett til delen du vil lese:

Eksempel på relaterte søk for innholdssider i AdSense.

Fordeler

• Økt engasjement på nettstedet: Med relaterte søk kan du skaffe deg mer engasjement på nettstedet ved å hjelpe brukerne med å finne innhold som er relevant for det de ser på.
  • Høyere inntekter: Med relaterte søk kan du få høyere inntekter ved å generere mer trafikk til søkesidene dine, hvor du kan vise relevante annonse for å tjene penger.
  • Relevante søkeannonser: På søkesiden din kan Google vise søkeannonser av høy kvalitet som er relevante for den valgte relaterte søketermen.
  • Bedre brukeropplevelse: Du har full kontroll over preget og utseendet til enhetene for relatert søk, slik at du kan videreføre den gode brukeropplevelsen på nettstedet.

Krav

• For å kunne bruke relatert søk på innholdssidene dine må du fullføre trinnene knyttet til avtalen for AdSense for søk. Kontakt kontoadministratoren din for å aktivere AdSense for søk i AdSense-kontoen din.
  • Når AdSense for søk er aktivert, kan du lage et eksempel på implementeringen av enheten for relaterte søk og dele den med kontoadministratoren for gjennomgang.
  • Før du begynner å implementere enheter for relaterte søk på sidene dine, må du påse at du overholder disse retningslinjene:
  • Hvis du kjøper trafikk til innholdssidene dine (dvs. innkommende trafikk der brukeren kommer til landingssiden til innholdsenheten for relaterte søk ved å klikke på en link eller annonse eller link du kontrollerer, på et annet nettsted), må du overføre «annonseteksten» ordrett og ta med referrerAdCreative-parameteren i forespørselen om relatert søk.
    Merk: Du står ansvarlig for trafikken du henter til innholdssidene dine. Se anbefalingene om kjøp av trafikk til innholdssider.
  • Via ignoredPageParams-parameteren kan du oppgi en liste over nettadresseparametere som ikke i vesentlig grad endrer innholdet på sidene dine, og som kan ignoreres når sidene gjennomsøkes. Via ignoredPageParams ber du Googles søkerobot om å se bort fra disse ikke-essensielle parameterne, noe som sikrer god innholdsindeksering og reduserer mengden av unødvendig innhold som gjennomsøkes.
  • Les gjennom retningslinjene for implementering av relaterte søk for innhold. Du må følge denne veiledningen for å implementere relatert søk for innhold.

Opprett enheter for relaterte søk for innholdssider

1. Lag en stil for søkeannonser i AdSense-kontoen din.
    Tips: Du kan tilpasse stilen ved hjelp av innstillingene for relatert søk.
  2. Velg hvor du vil plassere enheten for relatert søk på innholdssidene dine.
  3. Bruk «Kodegenerator»-siden i AdSense til å kopiere og lime inn koden på nettstedet ditt.
    Tips: Du kan også gjennomgå eksempelkoden i veiledningen for implementering av tilpassede søkeannonser for å finne ut mer om andre parametere du kan bruke for å tilpasse koden for relatert søk.
  4. Implementer eventuelle andre endringer i koden for relatert søk på nettstedet ditt.
    Merk: Før relaterte søketermer kan vises på nettstedet ditt, må AdSense gjennomsøke sidene dine. Denne prosessen kan ta cirka én time. Hvis du ikke ser relaterte søketermer etter 48 timer, kan du kontakte kontoadministratoren din.

Rapportering

Slik sporer du resultatene for enheten for relatert søk:

1. Gå til Rapporter-siden i AdSense.
  2. Opprett en egendefinert rapport, og legg til Annonseformat-oversikten.
  3. Klikk på «Endre beregningene» Rediger, velg «Trakt»-beregningene, og klikk på Bruk.

Rapporteringstrakten for enheten for relatert søk

I eksempelet nedenfor ser du den typiske trakten for en enhet for relatert søk. Her ser du også trakttrinnene hver enkelt beregning gjelder for.

Eksempel på en typisk trakt for en enhet med relaterte søk og trinnene i trakten de enkelte beregningene gjelder.
  • Første skjerm: Forespørsler, visninger og klikk i trakten telles som en del av den første skjermen.
  • Andre skjerm: Klikk på annonsene på den andre skjermen genererer inntekter du sporer ved hjelp av beregningene for beregnet inntekt.
  • Hele trakten: Inntekter per tusen visninger i trakten beregnes ved å legge sammen inntektene fra trakten, dele på antallet traktvisninger i den første skjermen og deretter multiplisere med ett tusen.

Anbefalte fremgangsmåter

Anbefalinger om plassering av enheter for relaterte søk på innholdssider

• Sett inn enheten for relatert søk i en godt synlig plassering på sidene dine for å oppnå best mulig resultater. Les gjennom kravene til relaterte søk.
    • Vi tillater ikke villedende plasseringer av relaterte søk som fører til klikk.
    Merk: Husk at enheter for relaterte søk skal være et supplement til innholdet på siden – ikke hovedfokuset.
  • Sørg for at det er nok tekstinnhold på innholdssidene til at du kan oppnå gode resultater med relaterte søk på nettstedet.
  • Vi vil at enheter for relaterte søk du plasserer på nettstedet ditt, skal bidra til at brukerne får gode opplevelser. Enheter for relaterte søk kan bare implementeres på sider som er i tråd med Googles retningslinjer for publisister. Listen over sidetyper (listen er ikke uttømmende) du bør unngå å plassere enheter for relaterte søk på, inkluderer sider
    • uten innhold
    • med mer annonseinnhold enn reelt innhold
    • med minimalt innhold som verken er informativt eller utgjør noen merverdi for brukerne
    • med villedende innhold hvor det fremsettes påstander som ikke kan innfris av relaterte søk
    • med villedende innhold hvor det fremsettes påstander som ikke kan innfris av søkeannonser
  • Det er for tidlig å vurdere resultatene fra enheter for relaterte søk bare noen dager etter implementering. Vi anbefaler at du venter til modellen har hatt sjansen til å optimalisere resultatene.
  • Du kan legge til språkparameteren (hl) i koden for relatert søk for å sikre at AdSense viser relaterte søketermer på språket du ønsker.
  • Valgfritt: Du kan også selv legge inn søketermer via terms-parameteren i forespørsler om relatert søk. På denne måten kan du vise termer som er mer relevante for siden eller brukerens intensjon.

Merk:

• Google sjekker termene du legger inn, og viser dem basert på objektive målinger basert på ulike kriterier, som for eksempel relevans, brukerengasjement og resultater.
    • Du kan sjekke om dine egne termer vises i forespørsler om relatert søk, ved å undersøke termPositions-parameteren i adLoadedCallback. (Ingen forkastede termer inngår i termPositions).

Anbefalinger om kjøp av trafikk til innholdssider

Du står selv ansvarlig for trafikken du henter til innholdssidene dine. Hvis du vurderer å kjøpe trafikk til innholdssider, anbefaler vi at du leser gjennom sjekklisten for trafikkleverandører og retningslinjene for kjøp av trafikk, og at du overholder retningslinjene for AdSense-trafikkilder..