Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertenties voor zoeken

Gerelateerde zoekopdracht voor contentpagina

Met gerelateerde zoekopdrachten voor content kunt u uw gebruikers zoektermen laten zien die zijn gerelateerd aan de content op de pagina die ze bekijken. Als de gebruiker op een gerelateerde zoekterm klikt, wordt deze naar een pagina met zoekresultaten op uw site geleid. Door gerelateerde zoekopdrachten te gebruiken op uw contentpagina's, kunt u gebruikers stimuleren relevante onderwerpen op uw site te ontdekken en interactie met zoekadvertenties te hebben.

bookmarkGa naar:

Voorbeeld van gerelateerde zoekopdrachten voor contentpagina's in AdSense.

Voordelen

• Meer engagement op de site: Gerelateerde zoekopdrachten kunnen voor meer engagement op de site zorgen doordat gebruikers hiermee advertenties en content kunnen ontdekken die relevant zijn voor wat ze bekijken.
  • Aanvullende opbrengst: Met gerelateerde zoekopdrachten kunt u extra opbrengst genereren door meer verkeer naar uw zoekpagina's te leiden. U kunt hier inkomsten mee genereren met relevante advertenties.
  • Relevante zoekadvertenties: Google kan op uw zoekpagina zoekadvertenties van hoge kwaliteit leveren die relevant zijn voor de geselecteerde gerelateerde zoekterm.
  • Betere gebruikerservaring: U bepaalt hoe uw gerelateerde zoekblokken eruitzien, zodat u een hoogwaardige gebruikerservaring kunt blijven bieden op uw site.

Vereisten

• Als u gerelateerde zoekopdrachten wilt gebruiken op uw contentpagina's, moet u de vereiste stappen uitvoeren voor een overeenkomst voor AdSense voor zoeken. Neem contact op met uw accountmanager om AdSense voor zoeken te activeren voor uw AdSense-account.
  • Nadat AdSense voor zoeken is geactiveerd, maakt u een voorbeeld van hoe u het gerelateerde zoekblok implementeert en deelt u het met uw accountmanager, zodat deze het kan beoordelen.
  • Voordat u gerelateerde zoekblokken implementeert op uw pagina's, zorgt u dat u aan de volgende beleidsregels voldoet:
  • Als u verkeer koopt voor uw contentpagina's (dat wil zeggen: inkomend verkeer waarbij een gebruiker op de landingspagina van het blok met gerelateerde zoekopdrachten voor content terechtkomt door op een andere site op een advertentie of link te klikken die onder uw controle staat), moet u de letterlijke advertentietekst doorgeven via de parameter referrerAdCreative in de query voor gerelateerde zoekopdrachten.
    Opmerking: U bent verantwoordelijk voor het verkeer dat van uw contentpagina's komt. Ga naar onze aanbevelingen om verkeer naar uw contentpagina's te kopen.
  • Met de parameter ignoredPageParams kunt u een lijst met URL-parameters opgeven die de content van uw pagina's niet wezenlijk veranderen en die kunnen worden genegeerd als uw pagina's worden gecrawld. overridePageParams laat de crawler van Google weten dat deze niet-essentiële parameters moeten worden genegeerd om te zorgen dat content correct wordt geïndexeerd en om onnodige crawlbelasting te verminderen.
  • Raadpleeg de implementatierichtlijnen voor gerelateerde zoekopdrachten voor contentpagina's. Volg deze instructies om gerelateerde zoekopdrachten voor content te implementeren.

Een gerelateerd zoekblok maken voor uw contentpagina's

1. Maak een zoekstijl in uw AdSense-account.
    Tip: U kunt de instellingen voor gerelateerde zoekopdrachten gebruiken om uw stijl aan te passen.
  2. Bepaal waar u het gerelateerde zoekblok wilt plaatsen op uw contentpagina's.
  3. Gebruik de pagina Codegenerator in AdSense om de code te kopiëren en op uw site te plakken.
    Tip: U kunt ook de voorbeeldcode bekijken in de implementatiehandleiding voor Aangepaste zoekadvertenties voor meer informatie over aanvullende parameters om uw code voor gerelateerde zoekopdrachten aan te passen.
  4. Implementeer extra wijzigingen in de code voor gerelateerde zoekopdrachten op uw site.
    Opmerking: Voordat gerelateerde zoektermen op uw site kunnen verschijnen, moet AdSense uw pagina's crawlen. Dit proces kan gemiddeld ongeveer 1 uur duren. Als u na 48 uur nog geen gerelateerde zoektermen ziet, neemt u contact op met uw accountmanager.

Rapportage

Als u de prestaties van uw gerelateerde zoekblokken wilt bijhouden, doet u het volgende:

1. Ga naar de pagina Rapporten in AdSense.
  2. Maak een aangepast rapport en voeg de uitsplitsing Advertentie-indeling toe.
  3. Klik op Statistieken bewerken Bewerken, kies de statistieken voor Trechter en klik op Toepassen.

De rapportagetrechter voor een gerelateerd zoekblok

In het volgende voorbeeld ziet u de gebruikelijke trechter voor een gerelateerd zoekblok en de fasen van de trechter waarop elke statistiek van toepassing is.

Voorbeeld van de gebruikelijke trechter voor een gerelateerd zoekblok en de fasen van de trechter waarop elke statistiek van toepassing is.
  • Eerste scherm: Trechterverzoeken, trechtervertoningen en trechterklikken worden geteld als onderdeel van het eerste scherm.
  • Tweede scherm: Klikken op de advertenties op het tweede scherm genereren opbrengst die u bijhoudt met de statistieken voor geschatte inkomsten.
  • Hele trechter: De trechter-RPM wordt berekend door de opbrengsten die in de trechter zijn gegenereerd, bij elkaar op te tellen, dit bedrag te delen door het aantal trechtervertoningen voor het eerste scherm en het dan te vermenigvuldigen met 1000.

Best practices

Aanbevelingen voor het plaatsen van gerelateerde zoekblokken op contentpagina's

• Plaats het gerelateerde zoekblok op een prominente plaats op uw pagina's om de prestaties te verbeteren. Neem de vereisten voor gerelateerde zoekopdrachten door.
    • Misleidende of bedrieglijke gerelateerde zoekplaatsingen die tot klikken leiden, zijn niet toegestaan.
    Opmerking: Gerelateerde zoekblokken moeten een aanvulling vormen op de content van uw pagina en moeten niet centraal staan op de pagina.
  • Zorg dat gerelateerde zoekopdrachten goed kunnen presteren op uw site door voldoende tekst op te nemen in uw contentpagina's.
  • We willen dat gebruikers een goede gebruikerservaring hebben op uw site wanneer ze een gerelateerd zoekblok bekijken. Gerelateerde zoekblokken mogen alleen worden geïmplementeerd op pagina's die voldoen aan het Google-beleid voor uitgevers. Dit is de lijst van paginatypen (niet-volledig) waarop u geen advertentieblok voor gerelateerde zoekopdrachten moet plaatsen:
    • Geen content
    • Meer advertenties dan content
    • Minimale content die geen informatie/waarde biedt aan gebruikers
    • Misleidende content met claims die niet kunnen worden gerealiseerd door de gerelateerde zoekopdracht
    • Misleidende content met claims die niet kunnen worden gerealiseerd in de gerelateerde zoekadvertenties
  • Wacht na de implementatie van gerelateerde zoekopdrachten een paar dagen voordat u uw conclusies trekt over de prestaties van het gerelateerde zoekblok. We raden u aan te wachten tot het model de kans heeft gehad om de prestaties te optimaliseren.
  • U kunt de taalparameter (hl) aan uw code voor gerelateerde zoekopdrachten toevoegen om ervoor te zorgen dat AdSense gerelateerde zoektermen in de gewenste taal toont.
  • (Optioneel) U kunt ook uw eigen zoektermen aanleveren met de parameter terms in de query voor gerelateerde zoekopdrachten. Op deze manier kunt u relevantere termen tonen voor de pagina of de intentie van de gebruiker.