Hakumainokset

Samantyyppinen haku sisältösivuilla

Sisältösivujen samantyyppisen haun avulla käyttäjä voi nähdä hakutermejä, jotka liittyvät hänen katsomansa sivun sisältöön. Kun käyttäjä klikkaa samankaltaista hakutermiä, hänet ohjataan sivustosi hakutulossivulle. Käyttämällä samantyyppistä hakua sisältösivuillasi voit kannustaa käyttäjää tutustumaan häntä kiinnostaviin aiheisiin sivustollasi ja aktivoida häntä hakumainoksilla.

Sisällys:

Esimerkki sisältösivujen samantyyppisistä hauista AdSensessä

Hyödyt

• Enemmän sivustoaktiivisuutta: Samantyyppinen haku voi lisätä käyttäjien aktiivisuutta sivustolla, sillä se auttaa heitä löytämään mainoksia ja sisältöjä, jotka liittyvät aiemmin katsottuun sisältöön.
  • Lisätulot: Samantyyppinen haku voi auttaa saamaan lisätuloja ohjaamalla lisää liikennettä hakusivuillesi, joita voit kaupallistaa osuvilla mainoksilla.
  • Osuvat hakumainokset: Google voi toimittaa hakusivullesi laadukkaita hakumainoksia, jotka ovat osuvia samantyyppisen hakutermin kannalta.
  • Parempi käyttökokemus: Valitset samantyyppisen haun yksiköiden ulkoasun itse, joten voit pitää sivustosi tarjoaman käyttökokemuksen laadukkaana.

Vaatimukset

• Jos haluat käyttää samantyyppistä hakua sisältösivuillasi, sinun on aktivoitava AdSense for Search. Ota yhteyttä tilivastaavaasi ja pyydä häntä aktivoimaan AdSense for Search AdSense-tililläsi.
  • Kun AdSense for Search on aktivoitu, luo malli, josta näkyy, miten aiot toteuttaa samantyyppisen haun yksikön. Jaa malli tämän jälkeen tilivastaavallesi tarkastusta varten.
  • Ennen kuin alat lisätä samantyyppisen haun yksiköiden toteutuksia sivuillesi, pidä huoli siitä, että seuraavia käytäntöjä noudatetaan:
  • Jos olet ostamassa sisältösivuillesi liikennettä (jossa käyttäjä tulee samantyyppisen haun yksikön laskeutumissivulle klikkaamalla toisella sivustolla olevaa mainosta tai linkkiä, jota ylläpidät), sinun on välitettävä samantyyppisen haun pyynnössä referrerAdCreative-parametri ja asetettava sen arvoksi mainosaineistoteksti.
    Huom. Olet vastuussa sisältösivuillesi tulevasta liikenteestä. Tutustu suosituksiin, jotka koskevat liikenteen ostamista sisältösivuille.
  • Käyttämällä ignoredPageParams-parametria voit lisätä listan URL-parametreista, jotka eivät muuta sivujesi sisältöä olennaisesti ja jotka voidaan ohittaa sivujen indeksoinnissa. Tämä parametri ohjeistaa Googlen indeksointirobottia ohittamaan kyseiset epäolennaiset parametrit, mikä auttaa varmistamaan sisällön indeksoinnin onnistumisen ja vähentää tarpeetonta indeksointikuormaa.
  • Tutustu samantyyppisten sisältösivuhakujen käyttöönotto-ohjeisiin. Ota samantyyppiset sisältösivuhaut käyttöön ohjeiden mukaisesti.

Samantyyppisen haun lisääminen sisältösivuille

1. Luo hakumainostyyli AdSense-tililläsi.
    Vinkki: Voit muokata tyyliä samantyyppisen haun asetuksista.
  2. Valitse, mihin sisältösivujesi kohtaan haluat sijoittaa samantyyppisen haun yksikön.
  3. Kopioi ja liitä koodi sivustollesi AdSensen Koodinluontitoiminto-sivun kautta.
    Vinkki: Tutustu Custom Search ‑mainosten käyttöönotto-oppaassa olevaan esimerkkikoodiin. Siitä näet lisäparametreja, joiden avulla voit muokata samantyyppisen haun koodia.
  4. Ota muut samantyyppisen haun koodimuutokset käyttöön sivustollasi.
    Huom. AdSensen on indeksoitava sivusi, ennen kuin niillä voi näkyä samantyyppisiä hakutermejä. Siihen menee noin tunti. Jos et näe samantyyppisiä hakutermejä 48 tunnin kuluttua, ota yhteyttä tilivastaavaasi.

Raportointi

Näin voit seurata samantyyppisen haun yksiköiden tuloksia:

1. Siirry AdSensessa Raportit-sivulle.
  2. Luo oma raportti ja lisää Mainosmuoto-erittely.
  3. Klikkaa Muokkaa mittareita Muuta, valitse suppilomittarit ja klikkaa Käytä.

Samantyyppisen haun yksikön raportointisuppilo

Seuraavasta esimerkistä näet samantyyppisen haun yksikön tyypillisen suppilon sekä suppilovaiheet ja niihin liittyvät mittarit.

Esimerkki, jossa on samantyyppisen haun yksikön tyypillinen suppilo ja sen vaiheet, joihin mittarit liittyvät
  • Ensimmäinen näyttö: Ensimmäisellä näytöllä lasketaan suppilopyynnöt, suppiloimpressiot ja suppiloklikkaukset.
  • Toinen näyttö: Mainosklikkaukset toisella näytöllä tuottavat tuloja, joita voit seurata arvioituja tuloja koskevilla mittareilla.
  • Koko suppilo: Suppilon RPM saadaan laskemalla yhteen suppilosta saadut tulot, jakamalla summa suppilon ensimmäisen näytön impressioilla ja kertomalla tulos tuhannella.

Parhaat käytännöt

Suositukset koskien samantyyppisen haun sijoittamista sisältösivuille

• Voit saada parempia tuloksia sijoittamalla samantyyppisen haun yksikön näkyvään paikkaan sivuillasi. Tutustu samantyyppisen haun vaatimuksiin.
    • Klikkauksiin johtavia samantyyppisen haun sijoitteluja ei sallita, jos ne ovat harhaanjohtavia tai petollisia.
    Huom. Muista, että samantyyppisen haun yksiköiden tulee täydentää sivusi sisältöä – ne eivät saa olla sivun tärkein sisältö.
  • Varmista, että sisältösivuillasi on riittävästi tekstisisältöä, jotta samantyyppinen haku voi toimia sivustolla hyvin.
  • Haluamme, että sivustosi kävijät saavat hyvän käyttökokemuksen katsoessaan samantyyppisen haun yksikköä. Kyseisiä yksiköitä tulee lisätä vain Googlen julkaisijakäytäntöjen mukaisille sivuille. Samantyyppisen haun yksiköitä ei tule sijoittaa esimerkiksi sivuille, joilla
    • ei ole sisältöä
    • on enemmän mainoksia kuin sisältöä
    • on vain vähän sisältöä, joka ei tarjoa käyttäjille tietoa/arvoa
    • on petollista sisältöä ja väittämiä, joita ei voida näyttää todeksi samantyyppisen haun avulla
    • on harhaanjohtavaa sisältöä ja väittämiä, joita ei voida näyttää todeksi hakumainosten avulla
  • Kun olet ottanut samantyyppisen haun käyttöön, odota muutama päivä, ennen kuin arvioit sen tuottamia tuloksia. Suosittelemme odottamaan, että malli ehtii optimoida tulokset.
  • Voit lisätä samantyyppisen haun koodiin kieliparametrin (hl) varmistaaksesi, että AdSense näyttää samantyyppisiä hakutermejä haluamallasi kielellä.
  • (Valinnainen) Voit myös lisätä omia hakutermejä käyttämällä terms-parametria samantyyppisen haun pyynnössä. Näin käyttäjä voi nähdä sivun tai aikeidensa kannalta osuvampia termejä.

Hyvä huomata

• Google tarkistaa lisäämäsi termit ja näyttää niitä objektiivisesti mitattavien ehtojen perusteella. Termien näkymiseen vaikuttavat esimerkiksi osuvuus, käyttäjien aktivoitumiset ja tulokset.
    • Voit tarkistaa, lähettääkö samantyyppisen haun pyyntö omat hakutermisi, tutkimalla adLoadedCallback-parametriin sisältyvää termPositions-parametria. (Kaikki hylätyt termit puuttuvat termPositions-parametrista.)

Suositukset koskien liikenteen ostamista sisältösivuille

Olet vastuussa sisältösivuillesi tulevasta liikenteestä. Jos harkitset liikenteen ostamista sisältösivuillesi, suosittelemme tutustumaan liikennepalveluntarjoajia koskevaan muistilistaan, liikenteen ostamista koskeviin ohjeisiin ja AdSensen liikenteen lähteitä koskevaan käytäntöön.