Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Annoncer til søgning

Relateret søgning til indholdssider

Med relateret søgning efter indhold kan du vise brugerne søgetermer, som er relateret til indholdet på den side, de ser. Når brugeren klikker på en relateret søgeterm, videresendes vedkommende til en søgeresultatside på dit website. Brug af relateret søgning på dine indholdssider kan opfordre brugerne til at få flere oplysninger om relevante emner på dit website og interagere med søgeannoncer.

Spring videre til:

Eksempel på funktionen relateret søgning til indholdssider i AdSense

Fordele

• Større websiteengagement: Relateret søgning kan føre til større websiteengagementet, i og med at brugerne får lettere ved at finde indhold og annoncer, der er relevante i forhold til det, de får vist.
  • Større omsætning: Relateret søgning kan være med til at øge omsætningen, i og med at der genereres mere trafik til dine søgesider, som du kan bruge til at tjene penge via relevante annoncer.
  • Relevante søgeannoncer: På din søgeside kan Google vise søgeannoncer af høj kvalitet, der er relevante for den valgte relaterede søgeterm.
  • Bedre brugeroplevelse: Du har fuld kontrol over, hvordan dine enheder til relateret søgning ser ud, så du kan tilbyde en endnu bedre brugeroplevelse på dit website.

Krav

• Hvis du vil bruge relateret søgning på dine indholdssider, skal du indgå en kontrakt med Google om aktivering af AdSense til søgning. Kontakt din kontomanager for at aktivere AdSense til søgning for din AdSense-konto.
  • Når AdSense til søgning er aktiveret, kan du oprette en forhåndsvisning af, hvordan du vil implementere din enhed til relateret søgning, og dele den med din kontomanager, så vedkommende kan gennemgå den.
  • Før du begynder at implementere enheder til relateret søgning, skal du sørge for, at du overholder følgende politikker:
  • Hvis du køber trafik til dine indholdssider (dvs. indgående trafik, hvor en bruger ankommer til landingssiden for enheden til relateret søgning efter indhold ved at klikke på en annonce eller et link, som du administrerer, på et andet website), skal du overføre "annoncematerialeteksten" via parameteren referrerAdCreative i anmodningen om relateret søgning.
    Bemærk! Du er selv ansvarlig for trafikken til dine indholdssider. Se vores anbefalinger til køb af trafik til dine indholdssider.
  • Med parameteren ignoredPageParams kan du angive en liste over webadresseparametre, som ikke i væsentlig grad ændrer indholdet på dine sider, og som kan ignoreres, når dine sider crawles. ignoredPageParams beder Googles webcrawler om at ignorere disse mindre vigtige parametre, hvilket sikrer korrekt indeksering af indholdet og reducerer unødvendig crawlbelastning.
  • Se retningslinjerne for implementering af indhold til relateret søgning. Du skal følge denne vejledning for at implementere relateret søgning til indhold.

Opret en enhed til relateret søgning til dine indholdssider

1. Opret en søgestil på din AdSense-konto.
    Tip! Du kan tilpasse layoutet via indstillingerne for relateret søgning.
  2. Vælg, hvor enheden til relateret søgning skal placeres på dine indholdssider.
  3. Brug siden "Kodegenerator" i AdSense til at kopiere koden og indsætte den på dit website.
    Tip! Du kan også se eksempelkoden i vejledningen i implementering af tilpassede søgeannoncer for at få flere oplysninger om andre parametre til tilpasning af søgefeltskoden til relateret søgning.
  4. Implementer eventuelle andre ændringer af søgefeltskoden til relateret søgning på dit website.
    Bemærk! AdSense skal crawle dine sider, før der kan vises relaterede søgetermer på dit website. Denne proces kan i gennemsnit tage cirka 1 time. Kontakt din kontomanager, hvis der ikke vises relaterede søgetermer efter 48 timer.

Rapportering

Sådan sporer du effektiviteten for dine enheder til relateret søgning:

1. Gå til siden Rapporter i AdSense.
  2. Opret en tilpasset rapport, og tilføj oversigten "Annonceformat".
  3. Klik på Rediger metrics Rediger, vælg metric'en "Tragt", og klik på Anvend.

Rapporteringstragten for en enhed til relateret søgning

I nedenstående eksempel kan du se den typiske tragt for en enhed til relateret søgning og de tragttrin, som hver enkelt metric er knyttet til.

Eksempel på den typiske tragt for en enhed til relateret søgning og de tragttrin, som hver enkelt metric er knyttet til
  • Første skærm: Tragtanmodninger, tragteksponeringer og tragtklik tælles som en del af det første skærm.
  • Anden skærm: Klik på annoncerne på den anden skærm genererer omsætning, som du sporer ved hjælp af metrics'ene for estimeret indtjening.
  • Hele tragten: Tragt-RPM tælles ved at dividere den samlede omsætning, der genereres via tragten, med antallet af kanaleksponeringer på den første skærm og gange med tusind.

Bedste praksis

Anbefalinger til placering af relaterede søgeenheder på indholdssider

• Giv enheden til relateret søgning en fremtrædende placering på dine sider for at øge effektiviteten. Gennemgå kravene vedrørende relateret søgning.
    • Vildledende eller svigagtige placeringer til relateret søgning, der fører til klik, er ikke tilladt.
    Bemærk! Enheder til relateret søgning skal fungere som et supplement til indholdet på din side – de skal ikke være selve fokusset.
  • Sørg for, at der er nok tekstindhold på dine indholdssider, så relateret søgning kan fungere effektivt på dit website.
  • Vi ønsker, at brugerne får en god oplevelse på dit website, når de ser en enhed til relateret søgning. Enheder til relateret søgning bør kun implementeres på sider, der overholder politikkerne for Google-udgivere. Listen over de sidetyper (ikke-udtømmende), som du bør undgå at placere en enhed til relateret søgning på, omfatter:
    • Intet indhold
    • Flere annoncer end indhold
    • Minimalt indhold, der ikke giver brugerne nogen oplysninger eller værdi
    • Vildledende indhold med krav, der ikke kan opfyldes med relateret søgning
    • Vildledende indhold med krav, der ikke kan opfyldes af søgeannoncer
  • Vent et par dage efter implementering af relateret søgning, før du vurderer effektiviteten for enheden til relateret søgning. Vi anbefaler, at du venter, indtil modellen har haft mulighed for at optimere effektiviteten.
  • Du kan føje sprogparameteren (hl) til søgefeltskoden for relateret søgning for at sikre dig, at AdSense viser relaterede søgetermer på det ønskede sprog.
  • Valgfrit: Angiv eventuelt dine egne søgetermer ved hjælp af parameteren terms i anmodningen om relateret søgning. Det giver dig mulighed for at vise termer, der er mere relevante i forhold til siden eller brugerens hensigt.

Bemærkninger:

• Google tjekker de termer, du angiver, og viser dem ud fra en række objektive kriterier såsom relevans, brugerengagement og effektivitet.
    • Du kan tjekke parameteren termPositions i adLoadedCallback for at finde ud af, om dine egne termer returneres for anmodningen om relateret søgning. Eventuelle kasserede termer er ikke angivet i termPositions.

Anbefalinger til køb af trafik til indholdssider

Du er selv ansvarlig for trafikken til dine indholdssider. Hvis du overvejer at købe trafik, der skal ledes til dine indholdssider, anbefaler vi, at du læser vores tjekliste for trafikudbydere og vores retningslinjer for køb af trafik og følger politikken for AdSense-trafikkilder.