Aan de slag

Een testapparaat instellen

Met een testapparaat kunt u op een veilige manier productieadvertenties testen en uw implementatiecode controleren zonder het beleid voor ongeldig verkeer van AdMob te schenden.

Als u uw Android- of iOS-apparaat configureert als testapparaat, stuurt het AdMob-netwerk productieadvertenties in de testmodus naar uw apparaat met de advertentieblok-ID's die u in uw AdMob-account heeft gemaakt.

Opmerking: Als u nog geen advertentieblokken heeft gemaakt, kunt u demoadvertenties gebruiken om uw advertentie-implementatie te testen. Meer informatie over het verschil tussen demoadvertenties en testapparaten

Advertenties in de testmodus

Bij advertenties die worden weergegeven door het AdMob-netwerk, staat een label waaraan u kunt zien dat u zich in de testmodus bevindt. Kijk of u het label van de testmodus ziet voordat u op een advertentie klikt. Als u op productieadvertenties klikt, kunt u daarmee het beleid voor ongeldig verkeer schenden. Meer informatie over het gebruik van bemiddeling en testapparaten

Afhankelijk van uw SDK-versie ziet u mogelijk een label met de tekst Testadvertentie in plaats van Testmodus.

Klik om voorbeeldadvertenties in de testmodus te bekijken

Voorbeeld van een interstitial-advertentie in de testmodus:

Voorbeeld van een banneradvertentie in de testmodus:

Voorbeeld van een native-advertentie in de testmodus:

Opmerking: Voor native-advertenties in de testmodus wordt [Testmodus] weergegeven in de kop van de advertentie in plaats van het label van de testmodus.

Bemiddeling en testapparaten gebruiken

Als u AdMob-bemiddeling of Open bieden gebruikt, is de testmodus alleen van toepassing op advertenties die worden weergegeven via het AdMob-netwerk en niet op advertenties die door andere netwerken worden weergegeven.

Zorg ervoor dat uw externe advertentiebron advertenties weergeeft in de testmodus. Als u op live advertenties klikt die worden weergegeven via een externe advertentiebron, levert dat mogelijk een beleidsschending op.

Testinstructies voor advertentiebronnen van derden zijn beschikbaar op Google Developers voor Android, iOS en Unity.

Een testapparaat toevoegen

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een testapparaat, zoals Ad Inspector-gebaren inschakelen of wijzigen, moet u het testapparaat verwijderen en opnieuw instellen.
  1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  3. Klik op het tabblad Testapparaten.
  4. Klik op Testapparaat toevoegen.
  5. Selecteer het platform van uw apparaat.
  6. Geef een apparaatnaam op. U kunt een naam gebruiken waaraan u de apparaten in uw AdMob-account snel kunt herkennen.
    Opmerking: De apparaatnaam is zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot uw AdMob-account.
  7. Geef uw advertentie-ID/IDFA op. Meer informatie over hoe u uw advertentie-ID/IDFA kunt vinden.
  8. Selecteer een gebaar om de Ad Inspector te activeren:
    1. Geen. Als u Geen selecteert, kunt u de Ad Inspector nog steeds activeren met een API-aanroep. Meer informatie
    2. Schudden
    3. Twee keer snel draaien
  9. Klik op Gereed.
Het kan tot een uur duren voordat advertenties in de testmodus worden weergegeven in apps. In sommige gevallen kan het tot 24 uur duren voordat testadvertenties in apps worden weergegeven.

U kunt ook programmatisch een testapparaat aan uw app toevoegen met de verzoekconfiguratie van de SDK voor mobiele advertenties. Volg de instructies op Google Developers voor Android, iOS en Unity.

Een testapparaat verwijderen

Als u een testapparaat verwijdert, gaat het AdMob-netwerk live advertenties weergeven op het apparaat. Houd er rekening mee dat als u op live advertenties klikt, u daarmee mogelijk het beleid voor ongeldig verkeer schendt.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  3. Klik op het tabblad Testapparaten.
  4. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik in het bevestigingsvenster op Verwijderen.
Het kan een uur duren voordat advertenties in de testmodus zijn verwijderd. In sommige gevallen kan het tot 24 uur duren voordat testadvertenties in apps zijn verwijderd.

Uw advertentie-ID/IDFA zoeken

U kunt op verschillende manieren een ID vinden om in uw AdMob-account een apparaat te configureren als testapparaat. Android-apparaten gebruiken de advertentie-ID en iOS-apparaten gebruiken de IDFA.

Android

Op Android-apparaten kunt u uw advertentie-ID vinden in de apparaatinstellingen. Ga naar Instellingen, klik op Google en klik vervolgens op Advertenties:

U kunt de advertentie-ID ook programmatisch vinden. Meer informatie over hoe u een door de gebruiker opnieuw instelbare advertentie-ID kunt opvragen

iOS

Momenteel wordt de IDFA niet standaard weergegeven op iOS-apparaten. U kunt deze echter wel ophalen via apps van derden. Zoek in de App Store naar apps waarmee u uw advertentie-ID kunt ophalen of zoek programmatisch naar uw IDFA.