Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Innstillinger for begrenset databehandling i annonsetaggene for Google-publisister

Alle innstillinger for begrenset databehandling som du konfigurerer per forespørsel, gjelder globalt. Hvis du for eksempel legger til parametere for begrenset databehandling i en forespørsel fra en bruker som bor i en aktuell amerikansk delstat, aktiveres modus for begrenset databehandling, og det vises bare annonser som ikke er personlig tilpasset.

Innstillinger for begrenset databehandling på sider med GPT og AdSense-tagger

Annonseforespørsler

I annonseforespørsler til Google finnes det som standard ingen begrensninger på hvordan data kan behandles, og personlig tilpassede annonser vises. Valg av annonser er basert på innholdet på den aktuelle nettsiden og brukerens besøkshistorikk på denne siden. Google har allerede støtte for overføring av signaler via annonsetagger av flere grunner knyttet til personvern og overholdelse av gjeldende lover og forskrifter, deriblant disse:

• innstillinger for annonser som ikke er personlig tilpasset, i Googles annonsetagger for publisister
    (Ad Manager, AdMob, Android og iOS, AdSense)
  • tagging av annonseforespørsler for EØS-brukere under myndighetsalder (TFUA)
    (Ad Manager, AdMob, AdSense)​
  • tagging av annonseforespørsler for behandling av innhold målrettet mot barn (TFCD)
    (Ad Manager, AdMob, AdSense)
    Publisister kan velge å bruke TFCD-parameteren til å tagge forespørsler for brukere under myndighetsalder. Begrenset databehandling blir også slått på når TFCD-parameteren er angitt.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan be om aktivering av modus for begrenset databehandling via annonsetagger. Når du aktiverer begrenset databehandling, begrenser Google sin egen bruk av data og viser bare annonser som ikke er personlig tilpasset. Hvis du vil aktivere begrenset databehandling for alle brukere i relevante amerikanske delstater som besøker området ditt, trenger du ikke å endre annonsetaggene dine. Du kan finne ut mer om begrenset databehandling, deriblant hvordan du aktiverer denne modusen via brukergrensesnittet, i brukerstøtten for Google Ad Manager, AdMob og AdSense.

Hvis du vil aktivere begrenset databehandling bare for noen brukere, kan du bruke GPT og asynkrone annonsetagger for AdSense / Ad Exchange til å utløse begrenset databehandling på enkeltsidebasis. Dette kan være nyttig hvis du velger å vise en «Ikke selg personopplysningene mine»-link for bortvalg av personlig tilpassede annonser. For de brukerne som velger bort dette, kan du kanskje komme frem til at overføring av dette signalet er nok til å overholde forpliktelsene du har overfor myndighetene. I artikkelen «Sånn hjelper vi publisister å overholde personvernlovene i amerikanske delstater» (Google Ad Manager, AdMob, AdSense) finner du mer informasjon om modus for begrenset databehandling.

• For GPT-taggen kan du bruke denne kodebiten:

googletag.pubads().setPrivacySettings({
    'restrictDataProcessing': true
    });

• Bruk denne kodebiten for asynkrone annonsetagger for AdSense og Ad Exchange:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-0123456789abcdef"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-restrict-data-processing="1"></ins>

Med disse metodene utløses begrenset databehandling for påfølgende Google-annonseforespørsler fra siden, og de utstedes av disse støttede annonsetaggene: GPT, asynkrone annonsetagger for AdSense eller Ad Exchange (adsbygoogle.js) og IMA SDK. Sjekk at databehandlingen begrenses av en annonsetag, ved å finne annonseforespørselen i utviklerverktøyene i nettleseren og identifisere &rdp=1-parameteren.

I disse samme API-ene kan begrenset databehandling deaktiveres (og personlig tilpasning av annonser aktiveres på nytt) ved at false (usann) og 0 overføres, avhengig av hvilken type API-et forventer. Hvis en side inneholder flere typer annonsetagger fra Google (f.eks. både en GPT-tag og en asynkron annonsetag for AdSense / Ad Exchange), må du bruke kontrollen for begrenset databehandling for hver type annonse.

Innstillinger for begrenset databehandling i andre tagger

GPT-tagger for tilbakeførte visninger

Hvis du bruker GPT-tagger for tilbakeførte visninger, kan du merke annonseforespørsler med begrenset databehandling ved å bruke det samme googletag.pubads().setPrivacySettings-API-et som brukes for ordinære GPT-tagger.

Hvis du ikke angir denne innstillingen, blir personlig tilpassede annonser valgt som standard.

Kodeeksempel:

<script async
src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id='gpt-passback'>
  <script>
     window.googletag = window.googletag || {cmd: []};
     googletag.cmd.push(function() {
       googletag
         .defineSlot('/123/sports', [300, 250], 'gpt-passback')
         .addService(googletag.pubads());
       googletag.pubads().setPrivacySettings({
        'restrictDataProcessing': true
       });
       googletag.enableServices();
       googletag.display('gpt-passback');
     });
  </script>
</div>

Forespørsler uten tagger

Hvis du bruker forespørsler uten tagger, kan du merke en annonseforespørsel med begrenset databehandling ved å legge til rdp=[int]-parameteren direkte i nettadressen til tagforespørselen. Vi anbefaler at du setter inn parameteren tidlig i taggen for å unngå at den blir avkortet. Angi rdp=1 for å merke annonseforespørselen med begrenset databehandling. Hvis du ikke tar med denne parameteren, deaktiveres begrenset databehandling, og det kan vises personlig tilpassede annonser.

Kodeeksempel:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?iu=/12345/adunit&sz=728x90&rdp=1&c=12345

Google Mobile Ads SDK

Du finner mer informasjon om Google Mobile Ads SDK på nettstedet for apputviklere.

Google Interactive Media Ads SDK (for video)

For videoforespørsler kan du angi at Google skal behandle videoinnholdet ditt i tråd med reglene for begrenset databehandling. Du kan gjøre dette med en hovedvideotag som er utviklet manuelt (gjelder bare Ad Manager), eller ved å bruke en av de plattformspesifikke IMA SDK-ene (HTML 5 IMA SDK, iOS IMA SDK, Android IMA SDK, Google Cast IMA SDK).

Hvis Google Ad Manager-funksjonen for innsetting av dynamiske annonser brukes i videospilleren, kan spilleren også ta med «rdp=1»-parameteren i en video på forespørsel eller en forespørsel om direkteoverføring for å overføre parameteren til eventuelle annonseforespørsler som er inkludert (DAI HTML5 SDK, DAI Cast SDK, DAI iOS SDK, DAI Android SDK, DAI Roku SDK, DAI tvOS SDK).

Eldre Google-annonsetagger for publisister

Andre typer annonsetagger fra Google (f.eks. den gamle GAM-taggen, GUT-taggen og asynkrone tagger for AdSense eller Ad Exchange (show_ads.js)) har ikke støtte for annonseforespørsler med begrenset databehandling. Vi anbefaler at du går over til en av de taggene som har full støtte for både personlig tilpassede annonser og modus for begrenset databehandling.

AdSense for søk

I annonseforespørsler til Google finnes det som standard ingen begrensninger på hvordan data kan behandles, og det vises personlig tilpassede annonser basert både på brukerens søk og historikk. Når du aktiverer begrenset databehandling, begrenser Google sin egen bruk av data og viser bare annonser som ikke er personlig tilpasset.

Du kan enten aktivere begrenset databehandling per forespørsel som beskrevet nedenfor, eller ved å be kontoadministratoren din om å deaktivere personlig tilpasning av annonser i bestemte områder.

• Hvis du bruker en nettannonsetag for tilpassede søkeannonser, må du legge til koden nedenfor i pageOptions i taggen for tilpassede søkeannonser:

personalizedAds: false,

• For AdMob-taggen:

builder.setAdvancedOptionValue("csa_personalizedAds", "false");

• For iOS-taggen:

[request setAdvancedOptionValue:@"false" forKey:@"personalizedAds"];

Disse metodene utløser begrenset databehandling og viser annonser som ikke er personlig tilpasset, for den aktuelle forespørselen. Dette er en parameter uten status. Hvis parameteren ikke er angitt i påfølgende forespørsler for den aktuelle brukeren, stilles funksjonaliteten tilbake til standardfunksjonaliteten, som er å be om personlig tilpassede annonser.

Accelerated Mobile Pages (AMP)

Denne veiledningen gjelder bare for Ad Manager og AdSense. Se hvordan du kan konfigurere hvert scenario for AMP-sider som ber om annonser via <amp-ad type=”doubleclick”> eller <amp-ad type=”adsense”>.

For annonseforespørsler som kommer fra AMP-sider, kan publisister velge å begrense databehandlingen for alle brukere i relevante amerikanske delstater. De kan også gjøre dette på enkeltbrukernivå ved å følge veiledningen for deaktivering av personlig tilpassede annonser nedenfor. Publisister må bruke de eksisterende innstillingene for deaktivering av personlig tilpassede annonser når de vil aktivere begrenset databehandling. Disse termene brukes om hverandre gjennom hele denne artikkelen.

Be om annonser som ikke er personlig tilpasset, for brukere i relevante amerikanske delstater

Hvis du bruker AdSense-tagger for AMP eller DoubleClick-tagger for AMP, men ikke «Real Time Config» (RTC), kan du aktivere begrenset databehandling i brukergrensesnittet for Google Ad Manager eller AdSense. Da trenger du ikke å gjøre flere endringer på AMP-sidene.

Hvis AMP-annonsetaggene dine bruker Real Time Config (RTC), blir RTC-forespørsler bare sendt ut hvis samtykke er gitt eller ikke kreves. (Merk: Du kan tillate at visse RTC-forespørsler kan sendes, uavhengig av samtykkestatusen.) For å unngå å sende RTC-forespørsler til brukere som skal ha annonser som ikke er personlig tilpasset (brukere i relevante amerikanske delstater), kan du bruke disse komponentene og konfigurasjonene (amp-geo og amp-consent):

<!-- Konfigurer «amp-geo»-komponenten for å identifisere brukere fra USA. Foreløpig støttes bare geografisk deteksjon på landsnivå i «amp-geo», men snart blir også amerikanske delstater lagt til. Sørg for at du kan håndtere «unknown»-parametere (ukjent) i de tilfellene der «amp-geo» ikke kan identifisere landet, og ha minst én gruppe som inneholder «unknown». -->
<amp-geo layout=nodisplay>
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "us": ["us"],
        "eea": ["preset-eea", “unknown”]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Konfigurer «amp-consent»-komponenten for å blokkere forespørsler og innhente samtykke fra brukerne. Senere skal vi konfigurere den slik at den avvises automatisk og ikke ber om samtykke. Dette hindrer RTC-forespørsler og signaliserer at AdSense og Ad Manager skal vise annonser som ikke er personlig tilpasset. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
     “consentInstanceId”: “my_consent”,
      “consentRequire”: false,
“geoOverride”: {
  “us”: {
    “consentRequired”: “remote”,
    “checkConsentHref”: “https://your-endpoint”
  }
}
  </script>
</amp-consent>

Siden amp-geo foreløpig ikke kan identifisere brukere som bor i relevante amerikanske delstater, må du konfigurere et sluttpunkt for å fortelle AMP om det er nødvendig med samtykke fra den aktuelle brukeren, via checkConsentHref-innstillingen. AMP forventer at et JSON-objekt returneres fra sluttpunktet. Du kan finne mer informasjon om svaret fra sluttpunktet i dokumentasjonen om AMP-nettsteder.

Hvis konfigurering av et sluttpunkt ikke er noen god løsning for deg, jobber AMP-teamet med en ny funksjon som kan identifisere brukere fra relevante amerikanske delstater. Før vi lanserer denne funksjonen, kan du velge å bruke samtykkeinnstillingen for alle brukere i USA som en midlertidig løsning. Konfigurasjonen av amp-consent ser slik ut:

<!-- Konfigurer «amp-consent»-komponenten slik at den blokkerer forespørsler og innhenter samtykke fra alle brukere i USA. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
     “consentInstanceId”: “my_consent”,
      “consentRequire”: false,
“geoOverride”: {
  “us”: {
    “consentRequired”: “true”
  }
}
  </script>
</amp-consent>

Du må legge til data-block-on-consent-attributtet i eventuelle eksisterende amp-ad-komponenter på siden, som angitt nedenfor. Med _auto_reject blir annonsene instruert om å ikke vente på forespørselen, men å vise annonser som ikke er personlig tilpasset som standard.

<!-- Til slutt skal vi konfigurere annonsetaggen slik at den avviser samtykke automatisk. -->
<amp-ad data-block-on-consent="_auto_reject"
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Annonser med eller uten personlig tilpasning basert på samtykke

Siden tilpasset JavaScript ikke er tillatt på AMP-sider, er forespørsler om annonser med eller uten personlig tilpasning basert på konfigurasjon av en amp-consent-komponent og attributtene data-block-on-consent og data-npa-on-unknown-consent. Vi forutsetter at du har konfigurert en amp-consent-komponent og knyttet den til alle <amp-ad>-taggene på siden via data-block-on-consent-attributtet:

• Hvis brukeren har bekreftet amp-consent-komponenten (godtatt forespørselen om samtykke), blir annonser forespurt som normalt.
  • Hvis brukeren har avvist amp-consent-komponenten (avvist forespørselen om samtykke), blir annonser som ikke er personlig tilpasset, forespurt.
  • Dette skjer hvis brukerens reaksjon på «amp-consent»-komponenten er ukjent (brukeren avviser forespørselen om samtykke)
    • Som standard blir ingen annonseforespørsler sendt.
    • Hvis data-npa-on-unknown-consent er true, blir annonser som ikke er personlig tilpasset, forespurt.
  • Hvis du konfigurerer en amp-geo-komponent slik at samtykke ikke er nødvendig ut fra brukerens geografiske plassering, sendes forespørsler som normalt.

Hvis data-block-on-consent-attributtet ikke brukes i <amp-ad>-taggene dine eller amp-consent-komponenten ikke er riktig konfigurert, sendes forespørsler som normalt.

I konfigurasjonen i eksempelet nedenfor blir alle brukere i relevante amerikanske delstater bedt om å gi samtykke, og resultatet blir slik det er beskrevet ovenfor:

<!-- Konfigurer «amp-geo»-komponenten for å identifisere brukere fra USA. Foreløpig støttes bare geografisk deteksjon på landsnivå i «amp-geo», men snart blir også amerikanske delstater lagt til. Sørg for å håndtere «unknown»-tilfellet når «amp-geo» ikke kan identifisere landet, og ha minst én gruppe som inneholder «unknown». -->

<amp-geo layout=nodisplay>
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "us": ["us"],
        "unknown": ["unknown"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Konfigurer samtykke for brukere i USA -->

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
    “consentInstanceId” : “my_consent”,
      “consentRequired”: false,
      “geoOverride”: {
        “us”: {
          “consentRequired”: “true”,
          “promptUI”: “myConsentFlow”
        }
      }
    }
  </script>
  <div id=”myConsentFlow”>...</div>
</amp-consent>

<!-- Til slutt skal vi konfigurere annonsetaggen slik at den venter på samtykke når det er nødvendig, og ber om annonser som ikke er personlig tilpasset, hvis samtykkestatusen er «unknown» (ukjent). -->
<amp-ad data-block-on-consent
    data-npa-on-unknown-consent=true
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Du kan konfigurere et sluttpunkt selv hvis du vil be brukere om samtykke selektivt, ved å konfigurere siden slik at den sender en CORS POST-forespørsel til et sluttpunkt via checkConsentHref. Du kan finne ut mer om dette i dokumentasjonen om «amp-consent»-komponenten.