Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Rajoitetun datankäsittelyn asetukset Googlen julkaisijoiden mainostageissa

Kaikkia määrittämiäsi pyyntökohtaisia rajoitetun datankäsittelyn asetuksia sovelletaan maailmanlaajuisesti. Jos esimerkiksi lisäät pyyntökohtaisia rajoitetun datankäsittelyn parametreja pyyntöön, joka koskee soveltuvassa Yhdysvaltojen osavaltiossa olevaa käyttäjää, rajoitettu datankäsittelytila aktivoidaan ja vain personoimattomat mainokset näkyvät.

Rajoitetun datankäsittelyn asetukset sivuille, joilla käytetään GPT- ja AdSense-tageja

Mainosten pyytäminen

Googlelle lähetetyt mainospyynnöt eivät oletuksena rajoita datankäsittelyä ja personoitujen mainosten näkymistä. Mainosten valinta perustuu sekä verkkosivun sisältöön että sivulla käyvän käyttäjän aiempaan toimintaan. Google tukee jo signaalien lähettämistä mainostagien kautta useita säädöstenmukaisuutta ja yksityisyyttä koskevia tarkoituksia varten:

• Personoimattomien mainosten asetukset Googlen julkaisijan mainostageissa
    (Ad Manager, AdMob, Android ja iOS, AdSense)
  • Mainospyynnön taggaus sellaisille ETA-alueen käyttäjille kohdistetuksi, jotka ovat liian nuoria antamaan suostumustaan (TFUA-parametri)
    (Ad Manager, AdMob, AdSense)​
  • Mainospyynnön taggaus lapsille kohdistetuksi (TFCD-parametri)
    (Ad Manager, AdMob, AdSense)
    Julkaisijat voivat käyttää TFCD-parametria, jos he haluavat merkitä pyyntöjä alaikäisille käyttäjille kohdistetuiksi. Myös rajoitettu datan käsittely aktivoidaan, kun TFCD-parametri määritetään.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit pyytää rajoitettua datankäsittelytilaa mainostageilla. Kun otat käyttöön rajoitetun datankäsittelyn, Google rajoittaa datan käyttötapaa ja näyttää vain personoimattomia mainoksia. Jos haluat aktivoida rajoitetun datankäsittelyn kaikille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa oleville käyttäjille, jotka käyvät mittauskokonaisuudessasi, sinun ei tarvitse tehdä muutoksia mainostageihisi. Voit lukea lisää rajoitetusta datankäsittelystä (esimerkiksi sen aktivoinnista käyttöliittymän kautta) Google Ad Managerin, AdMobin tai AdSensen ohjekeskuksesta.

Jos haluat aktivoida rajoitetun datankäsittelyn vain osalle käyttäjistä, GPT-tagilla ja AdSensen tai Ad Exchangen asynkronisilla mainostageilla julkaisijat voivat käynnistää rajoitetun datankäsittelyn sivukohtaisesti. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat käyttäjien näkevän Älä myy henkilökohtaisia tietojani ‑linkin. Saatat todeta, että tämän signaalin välittäminen riittää lainsäädännöllisten velvoitteidesi täyttämiseen henkilötietojen myymisen kieltäneiden osalta. Saat lisätietoa rajoitetusta datankäsittelytilasta artikkelista "Näin autamme julkaisijoita noudattamaan Yhdysvaltain osavaltioiden tietosuojalakeja" (Google Ad Manager, AdMob, AdSense).

• Käytä GPT-tagissa seuraavaa koodinpätkää:

googletag.pubads().setPrivacySettings({
    'restrictDataProcessing': true
    });

• Käytä AdSensen ja Ad Exchangen asynkronisessa mainostagissa seuraavaa koodinpätkää:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-0123456789abcdef"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-restrict-data-processing="1"></ins>

Nämä metodit käynnistävät rajoitetun datankäsittelyn tuleville Google-mainospyynnöille, jotka tehdään sivulta IMA SDK:lla sekä seuraavilla tuetuilla mainostageilla: GPT-tagi tai AdSensen tai Ad Exchangen asynkroninen mainostagi (adsbygoogle.js). Varmista, että mainostagi rajoittaa datankäsittelyä, avaamalla selaimestasi kehittäjän työkalut, etsimällä mainospyyntö ja hakemalla &rdp=1-parametria.

Samat APIt mahdollistavat rajoitetun datankäsittelyn käytöstä poistamisen (ja personoinnin uudelleenaktivoinnin) välittämällä false- ja 0-arvon APIn odottaman tyypin mukaan. Jos sivulla on erityyppisiä Googlen mainostageja (esim. GPT-tagi ja AdSensen tai Ad Exchangen asynkroninen tagi), sinun on käytettävä rajoitetun datankäsittelyn hallintatoimintoa kullekin tagityypille.

Rajoitetun datankäsittelyn asetukset muille tageille

GPT-palautustagit

Jos käytät GPT-palautustageja, voit merkitä mainospyynnön soveltamaan rajoitettua datan käsittelyä käyttämällä samaa googletag.pubads().setPrivacySettings-APIa, jota perinteinen GPT-tagi käyttää.

Jos tätä asetusta ei määritetä, personoidut mainokset sallitaan oletuksena.

Koodiesimerkki:

<script async
src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id='gpt-passback'>
  <script>
     window.googletag = window.googletag || {cmd: []};
     googletag.cmd.push(function() {
       googletag
         .defineSlot('/123/sports', [300, 250], 'gpt-passback')
         .addService(googletag.pubads());
       googletag.pubads().setPrivacySettings({
        'restrictDataProcessing': true
       });
       googletag.enableServices();
       googletag.display('gpt-passback');
     });
  </script>
</div>

Tagiton pyyntö

Jos käytät tagitonta pyyntöä, voit merkitä mainospyynnön soveltamaan rajoitettua datankäsittelyä lisäämällä rdp=[int]-parametrin suoraan tagipyynnön URL-osoitteeseen. Tämä parametri kannattaa lisätä tagin alkuosaan, jotta sitä ei katkaista. Määrittele rdp=1-parametri, jotta mainospyyntöön sovelletaan rajoitettua datankäsittelyä. Jos parametrin arvoa ei määritetä, rajoitettu datankäsittely poistetaan käytöstä ja personoidut mainokset sallitaan oletuksena.

Koodiesimerkki:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?iu=/12345/adunit&sz=728x90&rdp=1&c=12345

Google Mobile Ads SDK

Lue lisää Google Mobile Ads SDK:sta sovelluskehittäjien sivustolta.

Googlen interaktiivisten mediamainosten SDK (videoille)

Videomainospyyntöjen yhteydessä voit ilmoittaa, että haluat Googlen soveltavan videosisältöösi rajoitettua datankäsittelyä. Voit tehdä tämän käyttämällä manuaalisesti luotua videomainoksen päätagia (vain Ad Manager) tai mitä tahansa alustakohtaista IMA SDK:ta (HTML5 IMA SDK, iOS IMA SDK, Android IMA SDK tai Google Cast IMA SDK).

Jos videosoittimessa on käytössä Google Ad Managerin Dynaaminen mainosten lisääminen ‑ominaisuus, se voi sisältää myös rdp=1-parametrin sekä tilausvideo (VOD)- tai livestream-pyynnön, joka välittää parametrin mihin tahansa sisällytettyyn mainospyyntöön (DAI HTML5 SDK, DAI Cast SDK, DAI iOS SDK, DAI Android SDK, DAI Roku SDK tai DAI tvOS SDK).

Vanhat Googlen julkaisijan mainostagit

Muun tyyppiset Google-mainostagit (esim. vanha GAM-tagi, GUT-tagi ja AdSensen tai Ad Exchangen synkroninen tagi show_ads.js) eivät tue rajoitetun datankäsittelyn mainospyyntöjä. Suosittelemme, että siirryt käyttämään jotakin tagia, jossa on täysi ominaisuuksien tuki sekä personoiduille mainoksille että rajoitetulle datankäsittelytilalle.

AdSense for Search

Googlelle lähetetyt mainospyynnöt eivät oletuksena rajoita datankäsittelyä ja personoitujen mainosten näkymistä. Mainosten valinta perustuu sekä käyttäjän hakulausekkeeseen että haun tehneen yksittäisen käyttäjän aiempaan toimintaan. Kun otat käyttöön rajoitetun datankäsittelyn, Google rajoittaa datan käyttötapaa ja näyttää vain personoimattomia mainoksia.

Voit ottaa rajoitetun datankäsittelyn käyttöön pyyntökohtaisesti alla kuvatulla tavalla tai pyytää tilivastaavaasi poistamaan käytöstä tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

• Jos käytät Custom Search -mainosten verkkomainostagia, lisää seuraava rivi Custom Search -mainosten tagin pageOptions-parametriin:

personalizedAds: false,

• Jos käytät AdMob-tagia, lisää seuraava rivi:

builder.setAdvancedOptionValue("csa_personalizedAds", "false");

• Jos käytät iOS-tagia, lisää seuraava rivi:

[request setAdvancedOptionValue:@"false" forKey:@"personalizedAds"];

Nämä metodit käynnistävät rajoitetun datankäsittelyn ja personoimattomien mainosten näyttämisen kyseiselle pyynnölle. Tämän parametrin tilaa ei tallenneta. Jos parametria ei ole määritetty käyttäjäkohtaisesti myöhemmille pyynnöille, toiminta palautuu oletusarvoon eli pyytämään personoituja mainoksia.

Accelerated Mobile Pages (AMP)

Nämä ohjeet koskevat vain Ad Manageria ja AdSensea. Niissä kerrotaan, miten kukin tapaus määritetään AMP-sivuille, jotka pyytävät mainoksia <amp-ad type=”doubleclick”>- tai <amp-ad type=”adsense”>-määrityksillä.

AMP-sivuilta tulevien mainospyyntöjen osalta julkaisijat voivat rajoittaa datankäsittelyä joko kaikkien soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa olevien käyttäjien yhteydessä tai vain tietyiltä osin seuraamalla alla olevia personoinnin käytöstä poistamista koskevia ohjeita. Julkaisijat voivat aktivoida rajoitetun datankäsittelyn käyttämällä personoinnin käytöstä poistamista koskevia asetuksia. Näitä termejä käytetään tässä artikkelissa rinnakkain.

Personoimattomien mainosten pyytäminen soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa oleville

Jos käytät AMP AdSense ‑tageja tai AMP DoubleClick ‑tageja ilman Real Time Config (RTC) ‑ominaisuutta, voit ottaa käyttöön rajoitetun datankäsittelyn helposti Google Ad Managerin tai AdSensen käyttöliittymästä eikä sinun tarvitse tehdä muutoksia AMP-sivuillesi.

Jos AMP-mainostageissasi käytetään Real Time Config (RTC) ‑ominaisuutta, RTC-pyyntöjä lähetetään vain, jos suostumus on annettu tai jos suostumusta ei vaadita. (Huom. Voit sallia tiettyjen RTC-pyyntöjen lähettämisen suostumustilasta riippumatta.) Jos haluat estää RTC-pyyntöjen lähettämisen käyttäjille, jotka näkevät personoimattomia mainoksia (eli soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa oleville käyttäjille), voit käyttää seuraavia komponentteja ja määrityksiä (amp-geo ja amp-consent):

<!-- Määritä amp-geo-komponentti Yhdysvalloissa olevien loppukäyttäjien tunnistamista varten. Amp-geo tukee tällä hetkellä maantieteellistä tunnistusta vain maatasolla, mutta Yhdysvaltojen osavaltioiden tunnistus lisätään pian. Varmista, että tapaus käsitellään tuntemattomana ("unknown"), kun maata ei voida selvittää amp-geo-komponentilla, ja että vähintään yksi ryhmä sisältää unknown-arvon. -->
<amp-geo layout=nodisplay>
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "us": ["us"],
        "eea": ["preset-eea", “unknown”]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Määritä amp-consent-komponentti estämään pyynnöt ja keräämään suostumukset käyttäjiltä. Määritämme myöhemmin, että se hylätään automaattisesti, joten suostumusta ei tosiasiassa pyydetä. Näin voidaan estää RTC-pyynnöt ja ilmaista, että Ad Managerin tai AdSensen tulee näyttää personoimattomia mainoksia. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
     “consentInstanceId”: “my_consent”,
      “consentRequire”: false,
“geoOverride”: {
  “us”: {
    “consentRequired”: “remote”,
    “checkConsentHref”: “https://your-endpoint”
  }
}
  </script>
</amp-consent>

Koska amp-geo ei tällä hetkellä tue soveltuvien Yhdysvaltojen osavaltioiden tunnistamista, sinun täytyy lisätä päätepiste checkConsentHref-asetuksen kautta ilmoittaaksesi AMP:lle, tarvitaanko senhetkiseltä käyttäjältä suostumus. AMP odottaa saavansa päätepisteeltä JSON-objektin. Lisätietoja päätepisteen vastauksesta on AMP-sivustoa koskevissa ohjeissa.

Jos et voi lisätä päätepistettä, sopiva ratkaisu voi olla uusi ominaisuus, jota AMP-tiimi kehittää parhaillaan ja jonka avulla voit tunnistaa soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa olevat käyttäjät. Ennen ominaisuuden lanseerausta voit väliaikaisena ratkaisuna määritellä, että suostumusasetus koskee kaikkia Yhdysvalloissa olevia käyttäjiä. amp-consent-määritys näyttää tältä:

<!-- Määritä amp-consent-komponentti estämään pyynnöt ja keräämään suostumukset kaikilta Yhdysvalloissa olevilta käyttäjiltä. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
     “consentInstanceId”: “my_consent”,
      “consentRequire”: false,
“geoOverride”: {
  “us”: {
    “consentRequired”: “true”
  }
}
  </script>
</amp-consent>

Sinun on lisättävä data-block-on-consent-määrite kaikkiin sivulla oleviin amp-ad-komponentteihin alla olevan esimerkin mukaisesti. _auto_reject ohjeistaa mainoksia olemaan odottamatta kehotetta ja sen sijaan näyttämään suoraan personoimattomia mainoksia.

<!-- Lopuksi määritetään mainostagi ja ohjataan se hylkäämään suostumus automaattisesti. -->
<amp-ad data-block-on-consent="_auto_reject"
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Personoitujen/personoimattomien mainosten näyttäminen suostumuksen perusteella

Koska AMP ei salli oman JavaScriptin käyttämistä, personoitujen tai personoimattomien mainosten pyytäminen perustuu amp-consent-komponentin määritykseen sekä data-block-on-consent- ja data-npa-on-unknown-consent-määritteisiin. Oletetaan, että olet määrittänyt amp-consent-komponentin ja linkittänyt sen kaikkiin sivun <amp-ad>-tageihin data-block-on-consent-attribuuttia käyttäen:

• Jos käyttäjä on vastannut amp-consent-komponenttiin myöntävästi (eli käyttäjä on hyväksynyt suostumuskehotteen), mainoksia pyydetään normaalilla tavalla.
  • Jos käyttäjä on vastannut amp-consent-komponenttiin kieltävästi (eli käyttäjä on hylännyt suostumuskehotteen), pyydetään personoimattomia mainoksia.
  • Jos käyttäjän vastausta amp-consent-komponenttiin ei tiedetä (eli jos käyttäjä hylkää suostumuskehotteen), toimitaan seuraavasti:
    • Oletusarvoisesti mainospyyntöjä ei lähetetä lainkaan.
    • Jos data-npa-on-unknown-consent-määritteen arvoksi on asetettu true, pyydetään personoimattomia mainoksia.
  • Jos määrität amp-geo-komponentin siten, että suostumus ei ole voimassa johtuen käyttäjän maantieteellisestä sijainnista, pyyntöjä lähetetään normaalilla tavalla.

Jos <amp-ad>-tageissa ei käytetä data-block-on-consent-määritettä tai amp-consent-komponenttia ei ole määritetty oikein, pyyntöjä lähetetään normaalilla tavalla.

Seuraavassa on esimerkki määrityksestä, jolla pyydetään suostumusta kaikilta soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa olevilta ja jonka perusteella toimitaan yllä kuvatulla tavalla:

<!-- Määritä amp-geo-komponentti Yhdysvalloissa olevien loppukäyttäjien tunnistamista varten. Amp-geo tukee tällä hetkellä maantieteellistä tunnistusta vain maatasolla, mutta Yhdysvaltojen osavaltioiden tunnistus lisätään pian. Varmista, että tapaus käsitellään tuntemattomana ("unknown"), kun maata ei voida selvittää amp-geo-komponentilla, ja että vähintään yksi ryhmä sisältää unknown-arvon. -->

<amp-geo layout=nodisplay>
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "us": ["us"],
        "unknown": ["unknown"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Määritä Yhdysvalloissa olevia käyttäjiä koskeva suostumus -->

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
    “consentInstanceId” : “my_consent”,
      “consentRequired”: false,
      “geoOverride”: {
        “us”: {
          “consentRequired”: “true”,
          “promptUI”: “myConsentFlow”
        }
      }
    }
  </script>
  <div id=”myConsentFlow”>...</div>
</amp-consent>

<!-- Lopuksi määritetään mainostagi ja ohjataan se odottamaan suostumusta tarpeen mukaan ja pyytämään personoimattomia mainoksia, jos selville saatu suostumus on tuntematon. -->
<amp-ad data-block-on-consent
    data-npa-on-unknown-consent=true
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Jos haluat oman päätepisteesi pyytävän käyttäjiltä suostumusta tietyissä tilanteissa, määritä sivu lähettämään CORS POST ‑pyyntö päätepisteeseen checkConsentHref-metodin avulla. Voit lukea lisää amp-consent-asiakirjoista.