Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Rapporter

Bruk av AdMob-statistikk

Sjekk statistikkortet i oversikten på startsiden for å bli varslet om uregelmessigheter i kontoen din. #insights #dashboard

AdMob-statistikk finner avvik i kontoen din og varsler deg om uregelmessigheter i beregninger som er viktige for bedriften. Ut fra statistikk kan du finne ut hva som gjør at du oppnår gode resultater med enkelte apper og får svakere resultater med andre.

AdMob bruker historiske datatrender til å anslå et resultatområde du er forventet å havne i, og identifiserer avvik utenfor dette området de siste 7 dagene. På statistikkortet blir du varslet om eventuelle avvik de siste 7 dagene.

I AdMob-nettverket registreres avvik i disse beregningene:

• beregnet inntekt
  • inntekter per tusen visninger
  • visninger

Bruk statistikkortet

Du ser varsler i oversikten på startsiden og i appoversikten når det registreres avvik i kontoen din – for eksempel ved et plutselig fall i inntektene eller en brå økning i antallet visninger.

Oversikten på startsiden

På statistikkortet i oversikten på startsiden ser du en liste over appene der det er avdekket avvik de siste 7 dagene.

Merk at avvik bare vises på statistikkortet hvis AdMob fortsetter å registrere at resultatene ligger utenfor det forventede resultatområdet.

Eksempel på statistikk i oversikten på startsiden i AdMob-grensesnittet.

Appoversikten

I appoversikten finner du mer detaljert informasjon om avvikene i hver enkelt app. Appoversikten kan inneholde flere statistikkort.

Hvert statistikkort i appoversikten tilsvarer en beregning der det forekommer avvik. Klikk gjennom kortene for å se mer informasjon om resultatene de siste sju dagene for den aktuelle beregningen.

Eksempel på en appoversikt med statistikk i AdMob-rapporter.

Merk: Hvis du bytter tidssone i kontoen din, har dette bare innvirkning på dataene fra tidspunktet når du gjør endringen. Endringen har altså ikke tilbakevirkende kraft. De historiske dataene gjenspeiler tidssonen som var angitt da dataene ble samlet inn.

Tenk deg du endrer tidssonen 3. april. Deretter kjører du en rapport som omfatter 1.–5. april. Alle dataene fra før du endret tidssonen (3. april), er angitt i CET i rapporten, mens data etter dette tidspunktet samles inn i tidssonen du har valgt i kontoen.

Feilsøking av avvik

Avvik kan skyldes en rekke ulike forhold. Nedenfor kan du finne ut mer om avvik og hvordan du feilsøker vanlige problemer som påvirker beregningene i statistikken din.

Beregnet inntekt

Når du skal finne årsaken til et inntektsfall, må du først gjøre deg kjent med de viktigste faktorene som påvirker inntektene. Dette er de viktigste beregningene knyttet til reduserte inntekter: visninger, inntekter per tusen visninger, klikkfrekvens for visninger, samsvarsfrekvens og visningsfrekvens.

Dette bør du gjøre: Når du vet hvilken beregning som påvirker inntektene, blir det enklere å feilsøke problemet. Se på beregningene nedenfor i AdMob-nettverksrapporten for å avdekke hvilke som kan være knyttet til inntektsreduksjonen. Les gjennom feilsøkingstipsene for å finne ut hva du kan gjøre.

Inntekter per tusen visninger

Et fall i inntektene per tusen visninger kan skyldes dårlig plassering av annonseenheten eller dårlig målretting. Brukerne ser kanskje ikke annonsene dine – eller de ser annonsene, men klikker ikke på dem ettersom de ikke syns at de er relevante. Årsaken til slike inntektsfall kan også være at innstillingene for nedre grenser ikke er fullstendig optimalisert ennå. Lave inntekter per tusen visninger fører gjerne til lave inntekter generelt.

Dette bør du gjøre: Sjekk annonseenhetens plassering og innstillinger, og se på målrettingsinnstillingene for medieringsgruppene dine. Du bør også sjekke den nedre grensen som er angitt for eCPM. Ved å øke grenseverdiene kan du kanskje oppnå høyere inntekter per tusen visninger.

Visninger

En reduksjon i antallet visninger kan være sesongavhengig eller skyldes endringer i innholdet ditt eller kontoen din.

Dette bør du gjøre: Hvis du nylig har endret en implementering – for eksempel integrert en ny SDK eller erstattet en annonseenhet – må du rette opp i eventuelle implementeringsfeil. Se etter feil i appen din, og test ut implementeringen ved hjelp av testannonser

Du bør også gjennomgå eventuelle nylige endringer i kontoen som kan påvirke visningene, for eksempel hvis du har angitt nye blokkeringskontroller. Se etter nylig endringer i visningsfrekvens. En reduksjon i visningsfrekvensen kan være et tegn på problemer med annonseimplementeringen.

Feilsøkingstips

Gjennomgå de nyttige tipsene nedenfor når du skal feilsøke avvik i kontoen.

Endringer i kontoen

• Gjennomgå eventuelle nylige endringer i kontoen for å se om de kan ha forårsaket avvikene.
  • I retningslinjesenteret kan du sjekke om eventuelle brudd på retningslinjene påvirker annonseleveringen. Korriger alle brudd på retningslinjene for å sikre at annonsene fortsatt vises.
  • Gjennomgå blokkeringskontrollene. Hvis du blokkerer annonser, begrenser du de potensielle inntektene ettersom konkurransen om annonseplassen din reduseres når annonsørbud fjernes fra auksjonen.
  • Sjekk høyeste egnethet for annonseinnholdet. Hvis du justerer størrelsen på målgruppen, kan det påvirke inntektene.

Endringer i bruk

• Sjekk viktige beregninger i rapportene dine. Ved hjelp av beregningen for daglige aktive brukere kan du for eksempel sjekke om færre bruker appen din.
  • Sjekk om avvikene sammenfaller med fri- eller helligdager. Fridager kan ha innvirkning på trafikken, noe som i sin tur kan påvirke inntektene dine. Filtrer rapportene dine etter land og datoperiode.
  • Se statistikken i en større sammenheng. Har det tidligere vært økninger eller reduksjoner på denne tiden av året? Prøv å angi andre datoperioder når du ser på statistikk i rapporter.

Etter at du har gjort en endring for å korrigere et avvik, bør du sjekke i AdMob-nettverksrapporten om avviket stabiliseres eller forbedres.