Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raportit

AdMob-tilastojen käyttäminen

Tarkista etusivun raporttinäkymän tilastokortista, että saat ilmoituksen tililläsi havaituista poikkeamista. #tilastot #raporttinäkymä

AdMob‑tilastot havaitsevat tililläsi esiintyvät poikkeamat ja ilmoittavat sinulle poikkeavuuksista yrityksesi tärkeimmissä mittareissa. Tilastojen avulla tunnistat parhaiten menestyvät sovelluksesi ja näet, mitä muutoksia heikommin menestyviin sovelluksiin kannattaa tehdä.

AdMob määrittää sovellustesi odotetun tulosalueen aiempien datatrendien perusteella ja havaitsee tämän alueen ulkopuoliset poikkeamat seitsemän viime päivän ajalta. Tilastokortista saat ilmoituksen kaikista seitsemän viime päivän aikana havaituista poikkeamista.

AdMob‑verkosto tunnistaa poikkeamat seuraavissa mittareissa:

• Arvioidut tulot
  • RPM impressioista
  • Impressiot

Tilastokortti

Saat ilmoituksen etusivun ja sovelluksen raporttinäkymään, kun tililläsi on havaittu poikkeama, kuten äkillinen tulojen lasku tai impressioiden määrän kasvu.

Etusivun raporttinäkymä

Etusivun raporttinäkymän tilastokortti sisältää yleiskatsauksen sovelluksista, joissa on havaittu poikkeamia seitsemän viime päivän aikana.

Huom. Poikkeamat säilyvät tilastokortissa vain, jos AdMob havaitsee, että arvo on edelleen odotetun tulosalueen ulkopuolella.

Esimerkki AdMob-käyttöliittymän etusivun raporttinäkymästä.

Sovelluksen raporttinäkymä

Sovelluksen raporttinäkymä antaa yksityiskohtaisemman kuvan kunkin sovelluksen poikkeamista. Sovelluksen raporttinäkymä saattaa sisältää useita huomiokortteja.

Jokainen sovelluksen raporttinäkymän huomiokortti vastaa yhtä mittaria, jossa on havaittu poikkeama. Selaa kortit läpi klikkaamalla, niin saat lisätietoja kyseisestä mittarista seitsemän viime päivän ajalta.

Esimerkki Vinkit-osion sovellushallintapaneelista AdMob-raporteissa

Huom. Tilin aikavyöhykkeen vaihtaminen vaikuttaa vain muutoshetkestä eteenpäin, eikä sitä käytetä takautuvasti. Aiempi data perustuu datankeruuhetkellä käytössä olleen aikavyöhykkeen aikaan.

Oletetaan esimerkiksi, että muutat aikavyöhykettä 3.4. ja luot myöhemmin aikaväliä 1.–5.4. koskevan tilin aikavyöhykeraportin. Ennen 3. huhtikuuta tapahtunutta aikavyöhykkeen muutosta kirjatut tiedot näytetään Tyynenmeren normaaliajassa ja muutoksen jälkeiset tiedot valitsemallasi tilin aikavyöhykkeellä.

Poikkeamien vianetsintä

Poikkeamia voi esiintyä useista eri syistä. Seuraavien vinkkien avulla saat lisätietoja ja apua käyttötietoihin vaikuttavien yleisten ongelmien vianetsintään.

Arvioidut tulot

Kun ryhdyt selvittämään tulojen vähenemisen syytä, tutustu ensin tuloihin vaikuttaviin keskeisiin mittareihin. Tuloihin vaikuttavia tekijöitä on monia, mutta tärkeimpiä mittareita ovat impressiot, RPM impressioista, impressiokohtainen klikkausprosentti, osuvuusarvo ja näkymisprosentti.

Tee näin: Kun tiedät, mikä mittari vaikuttaa tuloihisi, voit löytää parhaan ratkaisun ongelmaasi. Katso nämä tiedot AdMob‑verkoston raportistasi saadaksesi selville, mitkä niistä saattavat liittyä tulojesi laskuun. Tutustumalla vianetsintävinkkeihin saat tietää, mitä voit tehdä.

RPM impressioista

Jos RPM impressioista eli tulot tuhatta impressiota kohtaan pienenevät, se voi johtua mainosyksikön huonosta sijoittelusta tai huonosta kohdistuksesta. Kävijät joko näkevät mainoksesi, mutta eivät klikkaa niitä, koska he eivät koe niitä osuviksi, tai he eivät näe mainoksiasi lainkaan. RPM impressioista ‑arvon pieneminen voi johtua myös alimman tason asetuksista, joita ei ole vielä täysin optimoitu. Alhainen RPM impressioista ‑arvo tarkoittaa usein alhaisempia tuloja.

Tee näin: Tarkista mainosyksiköiden sijoittelut ja asetukset sekä välitysryhmien kohdistusasetukset. Tarkista myös todellisen tuhannen impression hinnan alimman tason asetukset. Alimpien tasojen korottaminen saattaa parantaa RPM impressioista ‑arvoa.

Impressiot

Impressioiden väheneminen voi johtua kausivaihtelusta tai sisältöösi tai tilillesi äskettäin tehdyistä muutoksista.

Tee näin: Jos olet tehnyt äskettäin jonkin muutoksen, esimerkiksi integroinut uuden SDK:n tai vaihtanut mainosyksikön, varmista ettei niiden käyttöönotossa ole tapahtunut virhettä. Tarkista sovelluksesi virheiden varalta ja varmista myös mainosyksikön toimivuus testimainoksilla.

Tarkista vielä mahdolliset tilillesi äskettäin tehdyt muutokset (esim. uudet eston hallinnan asetukset), jotka voivat vaikuttaa impressioihin. Tarkista, onko näkymisprosentissa tapahtunut äskettäin muutosta. Näkymisprosentin lasku saattaa viitata ongelmaan mainoksen käyttöönotossa.

Vianetsintävinkkejä

Hyödynnä seuraavia vinkkejä, kun etsit syitä tililläsi havaituille poikkeamille.

Tilin muutokset

• Tarkista tilillesi äskettäin tehdyt muutokset selvittääksesi, ovatko ne mahdollisesti aiheuttaneet poikkeamia.
  • Tarkista Käytäntökeskuksesta, onko tililläsi mitään käytäntöjen vastaista, mikä voi vaikuttaa mainosten näkymiseen. Poista kaikki käytäntörikkomukset varmistaaksesi, että mainonta voi jatkua.
  • Tarkista eston hallinta. Mainosten estäminen pienentää mahdollisia tulojasi, sillä se vähentää kilpailua mainospaikastasi poistamalla mainostajien hintatarjouksia huutokaupasta.
  • Tarkista mainossisällön enimmäisluokitus. Yleisön koon muuttaminen voi vaikuttaa tuloihisi.

Käyttöön liittyvät muutokset

• Tarkista tärkeimmät mittarit raporteistasi. Katso esimerkiksi päivittäisten aktiivisten käyttäjien mittarista, onko sovelluksellasi ollut aiempaa vähemmän käyttäjiä.
  • Selvitä, onko käyttäjien alueella ollut pyhäpäivä. Juhlapyhät voivat vaikuttaa liikenteeseen ja siten myös tuloihisi. Käytä raportteja ja suodata data maan ja aikavälin mukaan.
  • Katso kokonaiskuvaa. Onko vastaavia muutoksia tapahtunut tähän aikaan vuodesta aikaisempina vuosina? Laajenna raportin aikaväliä.

Kun olet tehnyt tarvittavat toimenpiteet poikkeaman korjaamiseksi, seuraa toimenpiteiden vaikutusta AdMob‑verkoston raportista.