Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Een advertentiebron voor Bieden toevoegen

Nadat u een bemiddelingsgroep heeft gemaakt, moet u advertentiebronnen van derden toevoegen om de advertentieverzoeken te vullen die de bemiddelingsgroep ontvangt.

Meer informatie over de advertentiebronnen die beschikbaar zijn voor Bieden en de bijbehorende vereisten vindt u in de Google Developers-handleiding voor Android en iOS.

Voer de onderstaande stappen uit om een advertentiebron voor Bieden toe te voegen aan een bemiddelingsgroep.

Opmerking: U moet een partnerschap met de advertentiebron voor Bieden hebben voordat deze advertentieverzoeken van uw AdMob-account kunt accepteren. In veel gevallen is dit net zo eenvoudig als het maken van een account op de homepage van de advertentiebron.
  1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u de advertentiebron toevoegt.
  4. Klik op Advertentiebron toevoegen in de tabel met advertentiebronnen voor Bieden.
  5. Zoek de advertentiebron in de lijst die wordt weergegeven of begin de naam van de advertentiebron te typen in het zoekvak. Klik op Selecteren naast de advertentiebron die u wilt toevoegen.
  6. Lees de voorwaarden en vink het selectievakje Voorwaarden accepteren aan om de voorwaarden voor het gebruik van Bieden te accepteren en AdMob en Google toegang te geven tot uw account. Als u deze advertentiebron eerder heeft geautoriseerd, wordt dit niet opnieuw gevraagd.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Wijs uw advertentieblokken toe door de toewijzingsgegevens voor elk advertentieblok in te voeren. Deze gegevens vindt u doorgaans in uw account bij de advertentiebron.
  9. Klik op Gereed.
  10. Klik op Opslaan. De bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.

Het AdMob-netwerk gebruiken als advertentiebron voor Bieden

Als u gebruik wilt maken van Bieden, moet het AdMob-netwerk een van uw advertentiebronnen voor Bieden zijn. Als u een nieuwe bemiddelingsgroep maakt, wordt het AdMob-netwerk automatisch toegevoegd als advertentiebron voor Bieden.

Als u een advertentiebron van derden voor Bieden toevoegt aan een bestaande bemiddelingsgroep, wordt het AdMob-netwerk automatisch geconverteerd van een waterfall-advertentiebron naar een advertentiebron voor Bieden.

Het AdMob-netwerk converteren naar een waterfall-advertentiebron

Als u het AdMob-netwerk wilt converteren naar een waterfall-advertentiebron, klikt u op Meer en selecteert u Verplaatsen naar waterfall-advertentiebronnen.

Als u het AdMob-netwerk wilt converteren naar een waterfall-advertentiebron, moet u eerst alle andere advertentiebronnen voor Bieden uit de groep verwijderen.

Als u het AdMob-netwerk weer wilt omzetten naar een advertentiebron voor Bieden, klikt u op Meer en selecteert u Verplaatsen naar advertentiebronnen voor Bieden. U kunt ook op Opstellen in de kolom 'eCPM' klikken en vervolgens op de schakelknop Realtime eCPM (Bieden) klikken.