Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Een advertentiebron voor Bieden instellen

Advertentiebronnen voor Bieden concurreren in een realtime veiling om aan uw advertentieverzoeken te voldoen. Hierdoor kunnen ze gelijkwaardig concurreren in één uniforme veiling. Zo weet u zeker dat u de hoogste opbrengst voor uw vertoningen krijgt.

Ontdek meer over hoe bieden werkt en over de typen advertentiebronnen voor Bieden. Sommige advertentiebronnen voor Bieden hoeven niet te worden ingesteld en verschijnen automatisch in uw account als onderdeel van het AdMob-netwerk.

Zo stelt u een advertentiebron voor Bieden in:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op het tabblad Bronnen voor bieden.
  4. Klik op Advertentiebron instellen
  5. Selecteer de advertentiebron die u wilt instellen in de lijst die verschijnt.

Opmerking: U moet een partnerschap met de advertentiebron voor Bieden hebben voordat deze advertentieverzoeken van uw AdMob-account kan accepteren. In veel gevallen hoeft hiervoor u alleen maar een account te maken op de homepage van de advertentiebron.

Ontdek meer over de beschikbare advertentiebronnen voor Bieden en hoe u een partnerschap instelt.
  6. Klik op Volgende.
  7. Als voor deze advertentiebron het delen van beveiligde signalen is vereist, krijgt u de vraag om de Voorwaarden voor gegevensverwerking van Google Ads te accepteren. Klik op Voorwaarden accepteren. Als u deze voorwaarden al heeft geaccepteerd voor een andere advertentiebron, krijg je deze vraag niet opnieuw.
  8. Afhankelijk van de advertentiebron die u heeft geselecteerd, krijgt u een van de volgende opties:
    • Een partnerovereenkomst ondertekenen: Hiermee gaat u rechtstreeks naar de partnerovereenkomst op de website van de advertentiebron. We raden u aan advertentieblokkering uit te zetten om ervoor te zorgen dat het formulier correct laadt op de website van de advertentiebron. Nadat u de overeenkomst heeft ondertekend, gaat u terug naar uw AdMob-account.
    • Een partnerovereenkomst ondertekenen: Volg de instructies voor hoe u een partnerovereenkomst ondertekent met uw advertentiebron. U heeft een partnerovereenkomst nodig om advertentieverzoeken naar de advertentiebron te kunnen sturen.

Als u al een partnerovereenkomst met de advertentiebron heeft, klikt u op Ik heb al een partnerschapsovereenkomst.

9. Klik op Erkennen en akkoord gaan om de voorwaarden voor het gebruik van Bieden te accepteren. Hiermee wordt de advertentiebron voor Bieden aan de pagina met advertentiebronnen toegevoegd. Zodra het partnerschap actief is, kan deze advertentiebron advertentieverzoeken van uw app accepteren.
  10. (indien van toepassing) Voeg de toewijzingsgegevens voor het advertentieblok toe voor uw advertentieblokken. U kunt deze stap ook overslaan door op Overslaan te klikken en de toewijzingsgegevens voor het advertentieblok later toe te voegen.
  11. Klik op Opslaan.

De advertentiebron voor Bieden moet uw partnerschapsverzoek goedkeuren voordat de advertentiebron advertentieverzoeken van uw account kan accepteren. Uw partnerschapstatus wordt gemarkeerd als In behandeling terwijl de advertentiebron uw partnerschapsverzoek beoordeelt.

Na goedkeuring wordt uw partnerschapsstatus gewijzigd in Actief. U kunt uw partnerschapsstatus checken op het tabblad Partnerschap van de advertentiebron.

Uw advertentiebron toevoegen aan een bemiddelingsgroep

Nadat u de advertentiebron heeft ingesteld, kunt u de bron aan een bemiddelingsgroep toevoegen. Ontdek hoe u een nieuwe bemiddelingsgroep maakt of volg de onderstaande instructies om uw advertentiebron aan een bestaande bemiddelingsgroep toe te voegen:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op het tabblad Bemiddelingsgroep op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u de advertentiebron toevoegt.
  4. Klik in de tabel met advertentiebronnen voor Bieden op Advertentiebron toevoegen.
  5. Zoek de advertentiebron in de lijst die wordt weergegeven of begin de naam van de advertentiebron te typen in het zoekvak. Klik op Selecteren naast de advertentiebron die u wilt toevoegen.
  6. (indien van toepassing) Selecteer een bestaande toewijzing voor uw advertentieblok of klik op Extra toewijzing toevoegen om een nieuwe toewijzing in te stellen. Als u nog geen toewijzingen heeft ingesteld, klikt u op Toewijzing toevoegen
  7. Klik op Klaar.
  8. Klik op Opslaan. De bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.
Als u gebruik wilt maken van Bieden, moet het AdMob-netwerk een van uw advertentiebronnen voor Bieden zijn. Als u een nieuwe bemiddelingsgroep maakt, wordt het AdMob-netwerk automatisch toegevoegd als advertentiebron voor Bieden.

Als u het AdMob-netwerk wilt omzetten naar een waterfall-advertentiebron, moet u eerst uw andere biedingsbronnen verwijderen. Klik daarna op Meer en selecteer Verplaatsen naar waterfall-advertentiebronnen. Als u het AdMob-netwerk weer wilt omzetten naar een advertentiebron voor Bieden, klikt u op Meer en selecteert u Verplaatsen naar advertentiebronnen voor Bieden.