På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Tolka användarmätvärden

Reglaget för användarmätvärden har nyligen tagits bort. Läs mer om denna ändring

Kortet med användarmätvärden innehåller sammanslagen information om användarbeteende i den valda appen. Data om uppskattade intäkter kan hämtas från flera olika källor. Linjediagrammet vid varje mätvärde visar hur värdet har förändrats över tid.

Kortet med användarmätvärden finns i appöversikten

Exempel på ett kort med användarmätvärden i AdMob-rapporter.

Mätvärden på kortet

• Sessioner/AAD: Genomsnittligt antal sessioner per aktiv användare och dag (AAD). En session räknas när appen körs i förgrunden. Sessionen avslutas när appen flyttas till bakgrunden eller efter 30 minuters inaktivitet.
  • Gen. sessionslängd: totalt engagemang under det valda datumintervallet dividerat med antalet sessioner
  • Annonsexponering/session: total annonsexponeringstid under det valda datumintervallet dividerat med totalt engagemang under samma datumintervall
  • Aktiva användare per dag : Antalet unika användare som har öppnat appen.
  • ARPU: genomsnittlig intäkt per användare (ARPU). Uppskattade intäkter innefattar intäkter från köp i appar, e-handel, prenumerationer och annonser.

Obs! För att kunna skicka ecommerce_purchase-händelser måste du installera Firebase-SDK:et för Google Analytics.

För in_app_purchase-händelser för Android ska du länka din app till Firebase och koppla appen till Play. För iOS-användare skickas in_app_purchase-händelser automatiskt.

• ARPPU: Genomsnittlig intäkt per betalande användare (ARPPU) är de totala intäkterna från köp per aktiv användare som registrerade en köphändelse. Uppskattade intäkter innefattar intäkter från köp i appar, e-handel, prenumerationer och annonser.

Obs! För att kunna skicka ecommerce_purchase-händelser måste du installera Firebase-SDK:et för Google Analytics.

För in_app_purchase-händelser för Android ska du länka din app till Firebase och koppla appen till Play. För iOS-användare skickas in_app_purchase-händelser automatiskt.

• Kvarhållning: procentandelen användare som installerade den valda appen i början av det valda datumintervallet och använde appen i slutet av datumintervallet

Felsöka användarmätvärden

Om det enbart visas nollor på kortet för användarmätvärden:

• Se till att du använder Firebase SDK för Google Analytics (Android, iOS) och länkar din app till Firebase.
  • Kontrollera att du har implementerat appen korrekt enligt anvisningarna i guiden Komma igång för Google Developers (Android, iOS).
  • Om du valde alternativet att länka till ett befintligt projekt och skapa en ny app förlorar du tidigare data om användarmätvärden för appen. Läs mer om hur du länkar dina appar till Firebase