Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Rapporter

Forklaring av brukerberegninger

På Brukerberegninger-kortet vises beregninger du kan bruke til å forstå brukeratferden i den valgte appen. Dataene for beregnet inntekt kan komme fra ulike kilder. Ved hjelp av linjediagrammet ved siden av hver beregning får du en visuell oversikt over verdiendringen over tid.

Beregningene på dette kortet

• Økter / bruker: Samlet antall økter i løpet av den valgte datoperioden.
  • Gj.sn. varighet for økter: Totalt engasjement i løpet av den valgte dataperioden delt på antall økter.
  • Aktive brukere: Antall aktive brukere av den valgte appen i løpet av den valgte dataperioden.
  • ARPU: Gjennomsnittlig inntekt per bruker (ARPU). ARPU er summen av den beregnede inntekten for AdMob-nettverket og verdiene for hendelser knyttet til ecommerce_purchase og in_app_purchase

Merk: For å kunne sende ecommerce_purchase-hendelser må du installere Firebase SDK for Google Analytics.

For in_app_purchase-hendelser for Android knytter du appen din til Firebase og knytter appen til Play. For iOS-brukere sendes in_app_purchase-hendelser automatisk.

• ARPPU: Gjennomsnittlig inntekt per betalende bruker (ARPPU). ARPPU er summen av de beregnede verdiene for hendelser av typen ecommerce_purchase og in_app_purchase.

Merk: For å kunne sende ecommerce_purchase-hendelser må du installere Firebase SDK for Google Analytics.

For in_app_purchase-hendelser for Android knytter du appen din til Firebase og knytter appen til Play. For iOS-brukere sendes in_app_purchase-hendelser automatisk.

• Bevaring: Prosentandelen av brukere som har installert appen din i begynnelsen av datoperioden, og som har besøkt appen din igjen før slutten av dataperioden.

Feilsøking av brukerberegninger

Hvis du utelukkende ser nuller på kortet for brukerberegninger:

• Kontrollér at du bruker den nyeste SDK-en for Google-mobilannonser:
    • 18.1.0 eller nyere for Android
    • 7.44 eller nyere for iOS
  • Hvis du bruker Firebase SDK for Google Analytics (Android, iOS), knytter du appen din til Firebase.
  • Det kan ta opptil to døgn etter at du har slått på brukerberegninger før data vises på kortet for brukerberegninger.
  • Sørg for at du har implementert appen din på riktig måte i henhold til fremgangsmåten i startveiledningen for Google Developers (Android, iOS).
  • Hvis du valgte å opprette tilknytning til et eksisterende prosjekt og lage en ny app, mister du historiske brukerberegningsdata for den aktuelle appen. Finn ut mer

Hvis du bruker Firebase nå

Hvis du har integrert Firebase SDK for Google Analytics i appen din, må du knytte AdMob-appen til Firebase for å se brukerberegninger i AdMob-kontoen din.

Dette skyldes at Firebase SDK samler inn Analytics-dataene for appen din, og disse dataene prioriteres over innsamlingen av Analytics-data for Google Mobile Ads SDK. Ved å knytte AdMob-appen din til Firebase får AdMob tilgang til Analytics-dataene dine og rapporterer brukerberegninger i kontoen din.

Du kan også velge å fjerne Firebase SDK for Google Analytics fra appen din for å kunne se brukerberegninger i kontoen din. Vær oppmerksom på at denne handlingen kan få innvirkning på muligheten din til å bruke andre Firebase-produkter, for eksempel ekstern Firebase-konfigurering, skymeldingstjeneste for Firebase osv.

Hvis du vil fortsette å se rapporter om brukerberegninger i AdMob, men ikke lenger ønsker å bruke Firebase, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Fjern Firebase SDK for Google Analytics fra appen din.
  2. Sørg for at du bruker den nyeste Google Mobile Ads SDK i appen din (18.1.0 eller nyere for Android og 7,44 eller nyere for iOS
  3. Slå på brukerberegninger på nytt i AdMob-kontoen din slik at AdMob kan begynne å behandle de innsamlede Analytics-dataene og vise dem på kortet for brukerberegninger.
  4. Publiser appen på nytt. Det kan ta opptil to døgn før data vises igjen på kortet for brukerberegninger.