Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Over gekoppelde services

Inzicht krijgen in gebruikersstatistieken

De schakelaar voor gebruikersstatistieken is onlangs beëindigd. Ontdek meer informatie over deze wijziging.

Aan de hand van de kaart Gebruikersstatistieken kunt u inzicht krijgen in het verzamelde gebruikersgedrag in de geselecteerde app. Geschatte opbrengstgegevens worden mogelijk verkregen uit meerdere bronnen. Het lijndiagram naast elke statistiek geeft aan hoe de waarde in de loop van de tijd is veranderd.

U vindt de kaart Gebruikersstatistieken in de dashboards voor app-overzicht

Voorbeeld van een kaart met gebruikersstatistieken in AdMob-rapporten.

Statistieken op deze kaart

• Sessies/DAG: Het gemiddelde aantal sessies per dagelijks actieve gebruikers (DAG). Een sessie wordt geteld wanneer de app op de voorgrond van het apparaat staat. De sessie wordt beëindigd als de app wordt verplaatst naar de achtergrond of na 30 minuten van inactiviteit.
  • Gem. sessieduur: Het totale engagement gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het aantal sessies.
  • Advertentiebereik/sessie: De totale tijd dat gebruikers een advertentie hebben gezien gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het totale engagement gedurende de geselecteerde periode.
  • Dagelijks actieve gebruikers: Het aantal unieke gebruikers dat de app heeft geopend.
  • ARPU: Gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU). De geschatte opbrengst omvat de opbrengst uit in-app-aankopen, e-commerce, abonnementen en advertenties.

Opmerking: Installeer de Firebase SDK voor Google Analytics als u e-commerce_purchase wilt sturen.

Voor in_app_purchase-gebeurtenissen voor Android koppelt u uw app aan Firebase en verbindt u de app met Play. Voor iOS-gebruikers worden in_app_purchase-gebeurtenissen automatisch gestuurd.

• ARPPU: De gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (Average Revenue Per Paying User, ARPPU) is de totale opbrengst uit aankopen per actieve gebruiker voor wie een aankoopgebeurtenis is geregistreerd. De geschatte opbrengst omvat de opbrengst uit in-app-aankopen, e-commerce, abonnementen en advertenties.

Opmerking: Installeer de Firebase SDK voor Google Analytics als u e-commerce_purchase wilt sturen.

Voor in_app_purchase-gebeurtenissen voor Android koppelt u uw app aan Firebase en verbindt u de app met Play. Voor iOS-gebruikers worden in_app_purchase-gebeurtenissen automatisch gestuurd.

• Behoud: Het percentage gebruikers dat de geselecteerde app aan het begin van de geselecteerde periode heeft geïnstalleerd en de app aan het eind van de geselecteerde periode heeft geopend.

Problemen met gebruikersstatistieken oplossen

Als er allemaal nullen op de kaart Gebruikersstatistieken staan:

• Zorg dat u de Firebase SDK voor Google Analytics gebruikt (Android, iOS) en uw app aan Firebase koppelt.
  • Zorg ervoor dat u uw app correct heeft geïmplementeerd volgens de instructies in de handleiding 'Aan de slag' van Google Developers (Android, iOS).
  • Als u de optie heeft geselecteerd om te koppelen aan een bestaand project en een nieuwe app te maken, gaan er historische gebruikersstatistieken voor die app verloren. Lees meer informatie over hoe u uw apps koppelt aan Firebase.