Aloita

Ad Managerin, AdSensen ja AdMobin vertailu

Selvitä, mikä Googlen julkaisijaratkaisu sopii parhaiten verkkosivustoillesi tai sovelluksillesi

Google Ad Manager, AdSense ja AdMob ovat tehokkaita tuotteita, joiden avulla voit myydä sivustollasi tai sovelluksessasi olevia mainospaikkoja. Kukin tuote sisältää erilaisia ominaisuuksia, jotka sopivat erityyppisille julkaisijoille. Tämän artikkelin avulla voit valita sopivan tuotteen mainontatarpeidesi perusteella.

AdSense

AdSense on mainosverkosto, jonka kautta pääset hyödyntämään mainostajien kysyntää ja määrittämään mainosjakaumasi. AdSense sopii erityisesti julkaisijoille, jotka haluavat enemmän automaatiota ja helposti käyttöön otettavia mainosratkaisuja ja joilla on mainontaan keskittyvä pieni hallintatiimi.

AdSense on oikea työkalu sinulle, jos

• tarvitset paikan verkkosivustosi kaupallistamiseen (AdSense toimii erityisen hyvin blogeissa, keskusteluryhmissä ja verkkopalveluissa)
  • haluat näyttää mainoksia helposti ja nopeasti
  • haluat Googlen optimoivan mainosjakaumasi puolestasi ja maksimoivan tulosi automaattisten mainosten avulla
  • haluat saada käyttöösi helposti saatavilla olevia tehokkuusraportteja.

Rekisteröidy AdSenseen

AdMob

AdMob on mobiilimainosverkosto ja kaupallistamistamisalusta mobiilikehittäjille, jotka haluavat ansaita rahaa mainoksista, saada käyttöönsä hyödynnettäviä tilastoja ja kasvattaa sovellusliiketoimintaansa. AdMobin verkoston avulla voit kaupallistaa mobiilisovelluksesi, sillä mainoksesi näkyvät maailmanlaajuisesti. AdMobin kaupallistamisalustan avulla kehittäjät, jotka käyttävät useita mainosverkostoja, voivat maksimoida kaikkien kolmannen osapuolen verkostokumppaneiden kautta ansaittavat mainostulot.

AdMob on oikea työkalu sinulle, jos

• haluat käyttää tehokkaita mobilisovellusten mainosmuotoja ja vahvoja bränditurvallisuusasetuksia
  • tarvitset helppokäyttöisen ratkaisun, jolla voit maksimoida mainostulot kaikissa Googlen ja kolmannen osapuolen verkostoissa käyttämällä waterfall-välitystä ja avointa huutokauppaa
  • haluat saada kokonaisvaltaisen käsityksen mainosten kehityksestä ja käyttäjien aktiivisuudesta Google Analytics for Firebasen avulla
  • haluat helpottaa päivittäistä toimintaasi automaattisilla työkaluilla, kuten Mainosverkoston optimointi ‑ominaisuudella
  • tarvitset ratkaisun, jolla voit tasapainottaa sovelluksen sisäisiin ostoksiin ja mainoksiin liittyviä ansaitsemistapoja käyttäjien toiminnan perusteella käyttämällä älykästä segmentointia.

Rekisteröidy AdMobiin

Google Ad Manager on mainosten hallinta-alusta suurille julkaisijoille, joilla on runsaasti suoramyyntiä. Ad Manager sisältää yksityiskohtaisia asetuksia ja tukee useita mainosverkostoja, kuten AdSensea, Ad Exchangea ja kolmannen osapuolen verkostoja.

Ad Manager on oikea työkalu sinulle, jos

• tarvitset paikan kaikkien mainosjakaumatyyppiesi (verkkosivustojen, mobiilisovellusten, videoiden tai pelien) keskitettyä kaupallistamista varten
  • haluat hallinnoida mainostuloja, jotka ansaitset pääasiassa ostajien suorista tarjouksista
  • haluat käyttää kolmannen osapuolen verkostoja mainosjakaumasta kilpailemiseen
  • haluat monipuolisia raportteja, joista saat tarkkoja tilastoja.

Rekisteröidy Ad Manageriin

Yleisimmät harhakäsitykset

"Ad Manager näyttää laadukkaampia mainoksia"

Ei pidä paikkansa. Sekä AdSense-, AdMob- että Ad Manager ‑julkaisijat voivat hyödyntää samaa Authorized Buyers ‑Premium-ohjelmaa. Voit näyttää laadukkaita mainoksia kaikkien kolmen alustan kautta.

"Ad Manager on AdSensen Premium-versio"

Ei pidä paikkansa. Ad Manager on erilainen tuote kuin AdSense tai AdMob. Ad Manager on yhdistetty alusta, joka sisältää yksityiskohtaisia mainosjakauman hallintatyökaluja ja muita ominaisuuksia, joiden avulla voit hallinnoida suoramyyntiä, kolmannen osapuolen verkostoja ja ohjelmallista kysyntää tietokoneilla, mobiiliverkossa ja sovelluksissa.

Tuotteiden väliset erot

Google Ad Manager
(mainosalusta)

Google AdSense
(mainosverkosto)

Google AdMob
(mainosalusta)

Google AdMob
(mainosverkosto)

Saatavilla olevat mainosjakaumatyypit

Verkko ja sovellus

Verkko

Sovellus

Sovellus

Muiden mainosverkostojen tai suoraan myytyjen mainosten liikenteenohjaus

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Mainoksia alkaa näkyä, kun lisäät sivuille tagit

Kyllä, jos annat näyttää AdSense-dataa Ad Managerin kautta

Kyllä

AdSense- tai AdMob-verkoston kilpailuttaminen muiden mainosverkostojen kanssa tulojen maksimoimiseksi

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Kaiken mainosten näyttöön liittyvän toiminnan kattava yhtenäinen raportointi

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Maksut tulevat Googlelta

Maksut tulevat mainostajilta tai mainosverkostoilta, kun liikenteenohjaus tehdään rivikohteiden avulla

Kyllä

Ei, maksut tulevat mainostajilta tai mainosverkostoilta

Kyllä

Google hallinnoi kaikkea Authorized Buyers ‑ohjelman ja avoimen huutokaupan laskutusta