På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Översikt över budgivning

Vad är budgivning?

Med budgivning kan annonskällor konkurrera med varandra i en realtidsauktion för att tillgodose dina annonsförfrågningar. Detta bidrar till att du får högsta möjliga intäkter för dina exponeringar.

Med budgivning anropas alla deltagande annonskällor samtidigt. Detta skiljer sig från traditionell medling, som utgår från eCPM som anges av användaren eller tidigare data för att prioritetsordna nätverken och anropa dem ett i taget. Annonskällorna lägger bud på varje exponering i realtid. Det gör att de kan konkurrera under samma förutsättningar i en enda, sammanslagen auktion.

För varje exponering är annonskällan som visar annonsen den högst betalande annonsören.

Hur fungerar budgivning?

Budgivning fungerar smidigt med befintliga eller nya medlingsgrupper. Varje annonskälla för budgivning konkurrerar om att tillgodose annonsförfrågningar med andra annonskällor, bland annat vattenfallsannonskällor som inte deltar i budgivning.

1. En annonsenhet genererar en annonsbegäran

En annonsenhet i din app genererar en annonsbegäran som skickas till AdMob tillsammans med inriktningsinformation, som plattform och annonsformat.

2. AdMob matchar annonsbegäran med en av dina medlingsgrupper

Medlingsfunktionen i AdMob jämför annonsbegäran med inriktningsinställningarna och prioriteten på de medlingsgrupper du har definierat. Annonsbegäran matchas med medlingsgruppen med rätt inriktningsinställningar och, om det finns fler än en, högst prioritet.

3. AdMob startar en budgivningsauktion

När annonsbegäran har matchats med en medlingsgrupp konkurrerar annonskällorna för budgivning i gruppen i en auktion för att tillgodose denna begäran.

Annonskällan med det högsta eCPM-budet placeras i medlingsvattenfallet utifrån eCPM-värdet.

4. Medlingsvattenfallet fungerar som vanligt och annonsbegäran tillgodoses

Om en annonskälla för budgivning placeras först i medlingsvattenfallet visas annonsen.

Obs! Annonskällor för Öppen budgivning lägger bud bara om de har en annons att visa. Det innebär att de visar annonsen om de anropas i medlingsvattenfallet.

Om annonskällan för budgivning inte har högst eCPM i medlingsvattenfallet anropas vattenfallsannonskällorna först.

Obs! Du kan använda en annonskälla för både budgivning och som vattenfallsannonskälla samtidigt. Annonskällan anropas först i en auktion med budgivning. Om annonskällan lägger ett bud placeras den inte i medlingsvattenfallet en andra gång.

Om annonskällan däremot inte lägger ett bud anropas den fortfarande som vattenfallsannonskälla i medlingsvattenfallet.

Annonskällor för Öppen budgivning kan för närvarande inte användas för annonsvisning i appar och annonsförfrågningar inriktade på barn. Läs mer om COPPA.

På liknande sätt måste dina annonskällor för budgivning anges som en annonsteknikleverantör. Välj annonsteknikleverantörer i AdMob genom att klicka på Blockeringskontroller i sidofältet och sedan klicka på fliken Användarsamtycke i EU.

Exempel 1: Medlingsgrupp för budgivning

Exempel på medlingsgrupp för Öppen budgivning.

Det finns fyra annonskällor för budgivning i medlingsgruppen. Varje källa lägger ett bud på en tillgänglig annonsenhet. I det här exemplet finns det inga vattenfallsannonskällor i medlingsgruppen. Det betyder att annonskällan med högst bud visar annonsen.

Obs! Annonskällor för Öppen budgivning lägger bud bara om de har en annons att visa.
Exempel 2: Annonskällor för budgivning och vattenfallsannonskällor i en medlingsgrupp

Exempel på annonskällor för öppen budgivning och vattenfallsannonskällor.

Det finns fyra annonskällor för budgivning i medlingsgruppen. Varje källa lägger ett bud på en tillgänglig annonsenhet.

Nätverk B vinner budgivningsauktionen med ett bud på 70 kronor och placeras i medlingsvattenfallet enligt dess eCPM-värde. I det här exemplet är budet från nätverk B högre än andra bud från vattenfallsannonskällor. Därför placeras nätverk B först i vattenfallet och får visa annonsen. Vattenfallsannonskällorna anropas inte.

Obs! Annonskällor för Öppen budgivning lägger bud bara om de har en annons att visa. Det innebär att de visar annonsen om de anropas i medlingsvattenfallet.
Exempel 3: Annonskällor för budgivning och vattenfallsannonskällor i en medlingsgrupp

Exempel på källor för öppen budgivning och vattenfallskällor i en medlingsgrupp.

I det här exemplet vinner börs B budgivningsauktionen med ett bud på 40 kronor och placeras i medlingsvattenfallet enligt dess eCPM-värde. Nätverk 1 har dock ett högre eCPM-värde (50 kronor) än det vinnande budet från börs B. Därför placeras börs B på andra plats i vattenfallet.

Från denna punkt fungerar vattenfallet som vanligt. Nätverk 1 visar annonsen om det finns en sådan. Annars visar börs B annonsen.

Obs! Annonskällor för Öppen budgivning lägger bud bara om de har en annons att visa. Det innebär att de visar annonsen om de anropas i medlingsvattenfallet.

Exempel 4: Budgivning med direktförsäljning i en medlingsgrupp

Exempel på öppen budgivning med direktsålda annonser.

I det här exemplet vinner börs A budgivningsauktionen med ett bud på 80 kronor och placeras i medlingsvattenfallet enligt dess eCPM-värde. Den direktsålda kampanjen har emellertid ett högre eCPM-värde än det vinnande budet från börs A. Därför placeras börs A på andra plats i vattenfallet.

Från denna punkt fungerar vattenfallet som vanligt. Den direktsålda kampanjen visar annonsen om det finns en sådan. Annars visar börs A annonsen.

Obs! Annonskällor för Öppen budgivning lägger bud bara om de har en annons att visa. Det innebär att de visar annonsen om de anropas i medlingsvattenfallet.

Komma igång med budgivning

Det finns två typer av annonskällor för budgivning som du kan använda i medlingsgrupper:

• annonskällor för budgivning som kräver ytterligare konfiguration innan du kan använda dem och som måste läggas till i en medlingsgrupp
  • annonskällor för budgivning som inte kräver någon konfiguration och som ingår i AdMob-nätverket

Läs mer om olika typer av annonskällor för budgivning. Lägg sedan till dina annonskällor för budgivning i befintliga eller nya medlingsgrupper.

SDK-implementering

För att kunna använda budgivning måste du ha integrerat medling med budgivning i din app. Tänk också på att vissa annonskällor kan ställa ytterligare krav på SDK:er.

Läs mer om vilka annonskällor som är tillgängliga för budgivning och deras krav i Googles Developers-guiden för Android och iOS

Hur kan jag använda budgivning?

Budgivning omfattas av vår policy för app-plattformsfunktioner. Läs igenom policyerna för AdMob-beteende innan du aktiverar budgivning.