Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Välitys

Hintatarjousten yleiskatsaus

Mistä hintatarjouksissa on kyse?

Hintatarjouksissa mainoslähteet kilpailevat reaaliaikaisessa huutokaupassa täyttääkseen mainospyyntösi. Näin varmistetaan, että saat parhaat mahdolliset tulot impressioistasi.

Perinteinen välitys perustuu käyttäjiltä saatuun todellisen tuhannen impression hintaan tai aiempaan dataan, jonka perusteella se priorisoi verkostoja ja kutsuu niitä yksi kerrallaan, kun taas hintatarjoukset kutsuu kaikkia osallistuvia mainoslähteitä samanaikaisesti. Mainoslähde tekee hintatarjouksen kustakin impressiosta reaaliaikaisesti. Näin se voi kilpailla tasapuolisesti yhdessä, yhdistetyssä huutokaupassa.

Kunkin impression kohdalla mainoslähde, joka näyttää mainoksen, on korkeimman hintatarjouksen tehnyt mainostaja.

Miten hintatarjoukset toimivat?

Hintatarjoukset toimivat saumattomasti yhteen nykyisten tai uusien välitysryhmien kanssa. Kukin hintatarjouskumppanina toimiva mainoslähde kilpailee mainospyynnön täyttämisestä waterfall- ja muiden mainoslähteiden kanssa. Nämä muut mainoslähteet eivät osallistu hintatarjouksiin.

1. Mainosyksikkö luo mainospyynnön.

Sovelluksesi mainosyksikkö luo mainospyynnön ja lähettää sen AdMobiin yhdessä kohdistustietojen, kuten alustaa ja mainosmuotoa koskevien tietojen, kanssa.

2. AdMob etsii mainospyynnölle vastaavuuden jostakin välitysryhmästäsi.

AdMob-välitys vertaa mainospyyntöä antamiisi kohdistusasetuksiin ja välitysryhmien prioriteettiin. Se etsii mainospyyntöä vastaavaan välitysryhmän, jonka kohdistusasetukset ovat oikeat ja jonka prioriteetti on korkein, jos tällaisia ryhmiä on useita.

3. AdMob aloittaa hintatarjoushuutokaupan.

Kun mainospyynnölle on löytynyt välitysryhmä, ryhmässä olevat hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet kilpailevat huutokaupassa täyttääkseen pyynnön.

Korkeimman todellisen tuhannen impression hintatarjouksen tehnyt mainoslähde sijoitetaan waterfall-välitykseen sen todellisen tuhannen impression hinnan perusteella.

4. Waterfall-välitys toimii normaalilla tavalla, ja mainospyyntö täytetään.

Jos hintatarjouskumppanina toimiva mainoslähde sijoitetaan ensimmäiseksi waterfall-välityksessä, se näyttää mainoksen.

Huom. Hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet tekevät hintatarjouksen vain, jos niillä on mainos näytettäväksi. Jos niitä siis kutsutaan waterfall-välityksessä, ne näyttävät mainoksen.

Jos hintatarjouskumppanina toimivan mainoslähteen todellinen tuhannen impression hinta ei ole waterfall-välityksen korkein, waterfall-mainoslähteitä kutsutaan ensin.

Huom. Voit käyttää mainoslähdettä hintatarjouskumppanina toimivana ja waterfall-mainoslähteenä samanaikaisesti. Mainoslähdettä kutsutaan ensin hintatarjoushuutokaupassa. Jos mainoslähde tekee hintatarjouksen, sitä ei sijoiteta waterfall-välitykseen toista kertaa.

Jos taas mainoslähde ei tee hintatarjousta, se kutsutaan tämän jälkeen waterfall-mainoslähteenä waterfall-välitykseen.

Hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet eivät tue mainosten näyttöä lapsille suunnatuissa sovelluksissa tai mainospyynnöissä. Lue lisää COPPA-laista.

Vastaavasti hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet on sisällytettävä mainosteknologian tarjoajina. Voit valita mainosteknologian tarjoajia AdMobissa klikkaamalla sivupalkista Eston hallinta ja sen jälkeen Hallinta EU-käyttäjän suostumus ‑välilehteä.

Esimerkki 1: Hintatarjoukset-välitysryhmä

Esimerkki Open Bidding ‑välitysryhmästä.

Välitysryhmässä on neljä hintatarjouskumppanina toimivaa mainoslähdettä. Kukin lähde tekee hintatarjouksen saatavilla olevasta mainosyksiköstä. Tämän esimerkin välitysryhmässä ei ole waterfall-mainoslähteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että korkeimman tarjouksen tehnyt mainoslähde näyttää mainoksen.

Huom. Hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet tekevät hintatarjouksen vain, jos niillä on mainos näytettäväksi.
Esimerkki 2: Hintatarjouskumppaneina toimivia mainoslähteitä ja waterfall-mainoslähteitä välitysryhmässä

Esimerkki avoimen huutokaupan mainoslähteistä ja waterfall-mainoslähteistä

Välitysryhmässä on neljä hintatarjouskumppanina toimivaa mainoslähdettä. Kukin lähde tekee hintatarjouksen saatavilla olevasta mainosyksiköstä.

Verkosto B voittaa hintatarjoushuutokaupan 7 euron tarjouksellaan. Se sijoitetaan waterfall-välitykseen sen todellisen tuhannen impression hinnan perusteella. Tässä esimerkissä Verkoston B:n hintatarjous on korkeampi kuin muiden waterfall-mainoslähteiden hintatarjoukset. Tästä syystä Verkosto B sijoitetaan waterfall-välityksessä ensimmäiseksi, ja se saa näyttää mainoksen. Waterfall-mainoslähteitä ei edes kutsuta.

Huom. Hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet tekevät hintatarjouksen vain, jos niillä on mainos näytettäväksi. Jos niitä siis kutsutaan waterfall-välityksessä, ne näyttävät mainoksen.
Esimerkki 3: Hintatarjouskumppaneina toimivia mainoslähteitä ja waterfall-mainoslähteitä välitysryhmässä

Esimerkki avoimesta huutokaupasta ja waterfall-lähteistä välitysryhmässä

Tässä esimerkissä Exchange B voittaa hintatarjoushuutokaupan 4 euron tarjouksellaan. Se sijoitetaan waterfall-välitykseen sen todellisen tuhannen impression hinnan perusteella. Verkosto 1:n todellinen tuhannen impression hinta (5 euroa) on kuitenkin korkeampi kuin Exchange B:n voittohintatarjous. Niinpä Exchange B sijoitetaan waterfall-välityksessä toiseksi.

Tästä eteenpäin waterfall toimii normaalilla tavalla. Verkosto 1 näyttää mainoksen, jos sillä on mainos. Jos Verkostolla 1 ei ole mainosta, Exchange B näyttää mainoksen.

Huom. Hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet tekevät hintatarjouksen vain, jos niillä on mainos näytettäväksi. Jos niitä siis kutsutaan waterfall-välityksessä, ne näyttävät mainoksen.

Esimerkki 4: Hintatarjoukset ja suoramyynti välitysryhmässä

Esimerkki avoimesta huutokaupasta ja suoramyynnistä

Tässä esimerkissä Exchange A voittaa hintatarjoushuutokaupan 8 euron tarjouksellaan. Se sijoitetaan waterfall-välitykseen sen todellisen tuhannen impression hinnan perusteella. Suoramyyntikampanjan todellinen tuhannen impression hinta on kuitenkin korkeampi kuin Exchange A:n voittohintatarjous. Niinpä Exchange A sijoitetaan waterfall-välityksessä toiseksi.

Tästä eteenpäin waterfall toimii normaalilla tavalla. Suoramyyntikampanja näyttää mainoksen, jos sillä on mainos. Jos suoramyyntikampanjalla ei ole mainosta, Exchange A näyttää mainoksen.

Huom. Hintatarjouskumppanina toimivat mainoslähteet tekevät hintatarjouksen vain, jos niillä on mainos näytettäväksi. Jos niitä siis kutsutaan waterfall-välityksessä, ne näyttävät mainoksen.

Hintatarjousten käytön aloittaminen

Välitysryhmissä voi käyttää kahdenlaisia hintatarjouskumppaneina toimivia mainoslähteitä:

• hintatarjouskumppaneina toimivat mainoslähteet, joiden käyttö edellyttää asetusten valitsemista ja jotka on lisättävä välitysryhmään
  • hintatarjouskumppaneina toimivat mainoslähteet, jotka eivät edellytä asetusten valitsemista ja jotka sisältyvät AdMob-verkostoon.

Lue lisää hintatarjouskumppaneina toimivien mainoslähteiden tyypeistä. Sen jälkeen voit lisätä niitä nykyisiin tai uusiin välitysryhmiin.

SDK:n käyttöönotto

Jotta voit käyttää hintatarjouksia, varmista, että olet integroinut Hintatarjoukset-välityksen sovellukseesi. Huomaa myös, että joillakin mainoslähteillä voi olla muita SDK-vaatimuksia.

Lue lisää Hintatarjoukset-ohjelmassa käytettävissä olevista mainoslähteistä ja niiden vaatimuksista Google Developers ‑oppaasta (Android ja iOS).

Kuinka voin käyttää hintatarjouksia?

Hintatarjouksiin sovelletaan sovellusalustan ominaisuuksia koskevaa käytäntöä. Tutustu AdMobin toimintakäytäntöihin, ennen kuin otat hintatarjoukset käyttöön.