På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Checklista för säsongsvariationer

Förbered din app för säsongens stora händelser. Följ den här checklistan så att din app och ditt konto är redo när det är dags.

Steg 1: Lär känna dina användare

Runt om i världen firas olika helgdagar på unika sätt och vid olika tidpunkter. Lär känna dina användare för att avgöra vilka högtider eller evenemang som är viktigast för din app. Dataanalysverktyg kan hjälpa dig att ta reda på mer om var din trafik kommer från. Utnyttja denna information för att maximera appens potential och intäkter:

• AdMob-rapporter: I AdMob finns möjligheten att skapa sparade rapporter och lägga till dimensioner, som ”land”. På så vis kan du se en fördelning av dina intäkter och andra viktiga mätvärden.
  • Använd Google Analytics for Firebase: En kostnadsfri, obegränsad mobilanalyslösning, som är integrerad med AdMob. I Firebase finns en målgruppsrapport i översikten, där du hittar information om var dina användare befinner sig.  Du kan också använda Firebase för att testa annonsplaceringar, minimipris och många andra funktioner och inställningar i din app och ditt AdMob-konto.

Steg 2: Paketera om din app med högtids- eller eventbaserade ikoner

Lägg till lite festyra för att tilltala dina användare.

Låt dig inspireras av de högtider som är relevanta för dina målgrupper och överväg att lansera ett nytt helgtema:

• Bakgrund och design: Användarna kanske uppskattar en appbakgrund med midsommarblommor eller snöflingor som faller över skärmen medan appen laddas.
  • Appfunktioner: Att lägga till temabaserade funktioner, som nya julrecept i en matlagningsapp eller nya bonusar, mynt, verktyg eller temavapen i spelappar, kan öka appengagemanget.
  • Spelnivåer eller karaktärer: Om du utvecklar spel kan du överraska användarna genom att erbjuda en ny exklusiv nivå eller karaktär i samband med högtiden.
  • Appar: Att lansera nya appar kan också vara en bra strategi för att tillgodose det växande antalet användare kring högtiderna.

Tilltala nya användare med ikoner med högtidstema

När användare letar efter nya appar är det din ikon de ser först. Om de inte blir övertygade första gången de ser din app är det mindre troligt att de laddar ned den senare. Anpassa din app efter högtiderna:

• Designa högtidsspecifika appikoner (t.ex. jultema)
  • Testa olika appikoner med hjälp av experiment med appbutiksuppgifter för att identifiera vilka som fungerar bäst (Google Play)

Steg 3: Optimera ditt AdMob-konto

Se till att du inte missar några intäktsmöjligheter. Logga in på ditt Google AdMob-konto ofta för att granska din konfiguration:

Steg 4: Utveckla din app med universella appkampanjer

Med hjälp av universella appkampanjer i Google Ads kan du hitta fler användare till din app. Fler användare innebär större möjligheter att tjäna pengar på AdMob.

Universella appkampanjer bygger på maskininlärning för att öka antalet installationer. Ange bara ditt mål – installationer eller åtgärder i app – när du konfigurerar ditt Google Ads-konto så optimeras de universella appkampanjerna allteftersom de samlar in mer data.

Marknadsför min app

Steg 5: Ta för vana att uppdatera appen

Vi rekommenderar att du uppdaterar appen mellan en och fyra gånger per månad för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Om du planerar att göra ändringar i din app bör du publicera dem i god tid innan högtiderna drar igång för att ge användarna tid att ladda ner din uppdaterade app.

Vissa appbutiker tar också tid på sig att godkänna nya appar och appuppdateringar som skickas in, särskilt under storhelger som julen. Se till att skicka in din app i tid.

Mer information finns i den här videon.

Get ready for the Holiday Season & drive more Revenue

Gå till Min AdMob-sida för att få anpassade tips för ditt konto. På den här sidan kan vi ge dig anpassade insikter som hjälper dig att optimera dina intäkter när du är inloggad på det Google-konto du använder med AdMob.